Extra Dag, Extra Geld

Nog even en de geldkraan gaat dicht. De Europese banken moeten afkicken.

13000 in de Dow-Jones,1372 in de S&P 500, het zijn allemaal cruciale niveaus. Zo langzamerhand weet iedereen dat als we deze weerstanden daadwerkelijk uitnemen, we automatisch doorstomen.

De focus van beleggers ligt vandaag bij de ECB. Zij kijken met grote ogen naar de uitkomsten van de nieuwe spotgoedkope liquiditeitssteun (LTRO) die de Europese Centrale Bank in de markt gaat pompen. Bij het vorige kasrondje van kredieten eind december zogen de banken voor bijna 500 miljard euro op. Veel marktvorsers zijn van mening dat deze actie gezien moet worden als de belangrijkste reden voor de – tijdelijk - afname van de onrust op de financiële markten.

In onderstaande grafiekje kunt u zien wat de verwachtingen zijn van de beleggers. Dat er veel lieden teleurgesteld zullen zijn is evident. Volgens ons is 666 miljard zo’n beetje het beste bedrag dat er in de markten gepompt moet worden om iedereen tevreden te houden. Addertje onder het gras is dat dit voorlopig de laatste financieringsoperatie is van de ECB. De banken moeten weer op eigen benen staan en af van de drugs van de ECB.


Tot slot wijzen we u op het aandeel Fastenal. Het doet de performance van Apple verbleken. Sinds 1987 is het aandeel bijna 40.000 procent gestegen. Het is een hartverwarmend verhaal over eenvoudige producten. Lees hier en hier meer over Fastenal. In Nederland is er ook een 'store' van Fastenal, te weten in Dordrecht.
 
 
 
Rest mij u een goede handelsdag te wensen.


Jan Dwarshuis is columnist bij ©OLUMBEURS en Follow the Money: Op het moment van schrijven heeft hij geen positie in bovengenoemde fondsen.