'Facebook 100 miljard waard bij beursgang'

3 Connecties

Relaties

Eurocrisis Beursgang

Organisaties

Facebook Inc.
0 Bijdragen

In de Newswatch van dinsdag: Facebook gaat voorjaar 2012 records breken met een IPO. De euroministers maken nieuwe plannen om de crisis aan te pakken, NS-directeur hekelt de NMa en meer.

Het lijkt er nu echt aan te komen: Facebook gaat naar de beurs. Het bedrijf mikt op de periode van april tot juni 2012. Volgens Wall Street Journal zal het bedrijf daarbij gewaardeerd worden op een recordbedrag van meer dan 100 miljard dollar. Met de IPO wil het bedrijf in een klap ruim 10 miljard dollar ophalen. Maar drie Amerikaanse bedrijven gingen de netwerksite daarmee voor in de geschiedenis. Facebook-baas Mark Zuckerberg wil nog niet officieel op het verhaal reageren.

 
Euroministers vandaag weer bijeen
 
De 17 ministers van Financiën van de eurozone komen dinsdag weer eens samen om de eurocrisis op te lossen. Vandaag op het programma: het verstevigen van het noodfonds zodat ook Italië en Spanje eventueel gered kunnen worden, het leveren van een nieuwe tranche steun aan Ierland en Griekenland en het bespreken van de rol van de ECB bij het oplossen van de crisis. Intussen riep de Poolse minister van Buitenlandse Zaken de Duitsers op om de euro nou eindelijk eens uit de crisis te slepen: “Ik ben vermoedelijk de eerste Poolse minister in de geschiedenis om dit te zeggen, maar ik vrees de kracht van de Duitsers minder dan hun inactiviteit. Duitsland is het meest onmisbare land van Europs geworden.”
Bron: Reuters
 
Waarschuwing Moody's voor Nederlandse banken
 
Kredietbeoordelaar Moody's waarschuwt de zes grootste Nederlandse banken dat de waardering van hun achtergestelde leningen wel eens naar beneden bijgesteld zou kunnen worden. ABN Amro, ING, Rabo, SNS, Friesland Bank en Royal Bank of Scotland voelden de afgelopen jaren hun achtergestelde leningen gedekt door overheidssteun, maar volgens Moody's is er geen zekerheid dat dit ook in de toekomst zo blijft. 
Bron: FD
 
'NMa moet zich niet met NS bemoeien'
 
Relletje tussen de Nederlandse Mededingingsautoriteit en de NS. NMa-voorzitter Chris Fonteijn liet een paar weken geleden weten dat de NS zich tegenover de minister schuldig maakte aan 'mooie praatjes' en dat het spoorwegbedrijf Europees gezien slechts tot de middenmoot behoort. Vandaag reageert NS-baas Bert Meerstadt in een interview met Trouw: volgens hem is de Nma 'er niet voor aangenomen om zijn bedrijf advies te geven over toekomstig beleid'. 
Bron: Trouw
 
Het NOS Nieuws in 60 seconden: