Fakesites plat

5 Connecties

Onderwerpen

Illegale handel Download Sites

Organisaties

Verenigde Staten

Werkvelden

Internet
0 Reacties

VS gooien zeventig illegale handelssites op zwart.

Wie graag nagemaakte merkkleding koopt via louis-vuitton-outlet-store.com of burberryoutletshop.com, heeft voorlopig even pech. Ambtenaren van het Amerikaanse Department of Homeland Security hebben deze en nog tientallen illegale sites waarop in genepte kleding wordt gehandeld, vannacht uit de lucht gehaald. In totaal gaat het om ruim zeventig sites.

 

Ook een aantal sites waarop klanten via torrents illegaal muziek konden downloaden, is door de overheid aangepakt. Op die manier proberen de Amerikanen de handel in illegaal gekopieerde spullen en (muziek)bestanden tegen te gaan. Eerder dit jaar ging al een tiental sites om die reden op zwart, nu zijn het er dus in één klap een stuk meer.

 

Of het zal helpen is een tweede: volgens de BBC zijn de handelaren die achter de domeinnamen zaten alweer via andere links actief bezig hun spullen aan de man te brengen. Voor zover bekend is er ook niemand aangehouden. Het ministerie wil geen verdere mededelingen doen, omdat het onderzoek naar de illegale digitale handel nog loopt.

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 274 leden

Volg Redactie
Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
Annuleren