"Float like a butterfly, sting like a bee"

Rutte ziet de Nederlandse economie als een wendbare bokser, Nederlandse ambtenaren gaan Grieken helpen met belasting innen en meer in Newswatch

De bel voor de beslissende ronde

"Float like a butterfly, sting like a bee". Volgens premier Mark Rutte zijn de fameuze woorden van Muhammad Ali van toepassing op de Nederlandse economie. "Ik vergelijk het vaak met een bokser', zei Rutte over de kabinetsmaatregelen. 'Die moet soepel op de voeten staan om eventueel een klap uit te delen als er kansen zijn. Maar hij moet ook een klap kunnen incasseren. Het kabinet maakt Nederland minder vet. We maken Nederland fitter om ervoor te zorgen dat we maximaal kunnen profiteren als het de komende jaren weer beter gaat met de economie. Mocht het minder gaan dan hebben we ervoor gezorgd dat de ijslaag onder Nederland dikker is door hervormingen en bezuinigen."
Bron: Het Financieele Dagblad


Nederlandse belastingambtenaren naar Griekenland
Nederland wil een bijdrage leveren aan een bijzonder vorm van fiscale steun door Griekenland te helpen zijn belastingsysteem op orde te krijgen. De verrotte belastingmoraal van Grieken wordt gepaard aan een onvermogen (corruptie) van de Griekse belastingdienst om de penningen te innen. Het Ministerie van Financiën wil mensen toevoegen aan de hulptroepen die het Internationale Monetaire Fonds naar Athene wil sturen.
Bron: de Telegraaf


Scotland Yard bijt in het stof in afluisterschandaal
De Londense Metrolpolitan police - Scotland Yard - heeft zijn pogingen gestaakt om de Britse krant the Guardian te dwingen zijn bronnen rond het afluisterschandaal af te staan. Eerder dit jaar vond de journalisten van de krant uit dat de schandaalkrant News of the World - van Rupert Murdoch - op structurele wijze inbreuk maakte op de privacy van mensen door telefoons te hacken. The Guardian toonde ook aan dat Scotland Yard daarbij grote fouten had gemaakt. De politie wilde op zijn beurt achterhalen hoe de krant daar achter was gekomen en probeerde dit af te dwingen door een journalist van the Guardian te dwingen haar bronnen af te staan. Na ingrijpen van the Crown Prosecution Service en grote publieke verontwaardiging, moest de Yard met de staart tussen de benen de aftocht blazen.
Bron: the Guardian


Het rijkste stadje van Groot Brittannië
Net als elders op aarde profiteerden ook de Britse rijken de laatste decennia bovengemiddeld van de welvaartsgroei (de sociale ongelijkheid neemt in het perfide Albion niveau's aan van veertig jaar geleden). Het meest zichtbaar is dat in het plaatsje Beaconsfield in Buckinghamshire waar volgens the Telegraph 47 procent van de huizen de prijs van 1 miljoen pond overstijgen. De Britse krant beroept zich op het onderzoek van makelaarswebsite Primelocation.com. Of de uitkomsten van het onderzoek door de kwaliteitskrant werden gecontroleerd, vermeldt het bericht niet.
Bron: the TelegraphHet Nos-nieuws in 60 seocnden: