
Deze week: Apache op de barricades voor de persvrijheid; de beursgang van Snapchat; Amerikaanse postbusfraude via Nederland; overschatten we de PC? Verder: Trump-stemmers zijn niet alleen maar idioten; het gezicht van rechtse haat op internet; Britse gezondheidsdienst werkt antibiotica-resistente infecties in de hand; de macht van centrale bankiers. Tot slot: een historische fout van krantenbedrijven; een documentaire over 'hypernormalisation' en ING die stiekem banen verplaatst naar goedkope landen.
Apache moet op de barricades voor de Belgische persvrijheid
Apache, het Vlaamse platform voor onderzoeksjournalistiek waar FTM een samenwerkingsverband mee heeft, ligt onder vuur. Voormalig kabinetschef Joeri Dillen en bouwpromotor Land Invest eisen respectievelijk 100.000 en 250.000 euro schadevergoeding van het medium. Onderwerp is een serie artikelen over de Lins Tower in Antwerpen. Apache zou zich schuldig hebben gemaakt aan laster en de tegenpartijen zodoende voor tonnen aan schade hebben berokkend. Het is een complexe zaak, maar uit de column van hoofdredacteur Karl van den Broeck wordt één ding alvast duidelijk: ‘de redactie van Apache blijft onverkort achter de berichtgeving staan.’
Dat neemt echter niet weg dat rechtszaken bergen tijd en geld kosten — tijd en geld die dus niet besteed kunnen worden aan het maken van onderzoeksjournalistiek. ‘De facto,’ schrijft Van den Broeck, ‘probeert men ons het zwijgen op te leggen. Dat is wellicht ook de eerste bedoeling van de tegenpartij.’ De belangen in de zaak reiken verder dan het medium Apache alleen; bij een overwinning van Dillen en Land Invest komt de Belgische persvrijheid zelf in het geding.
Onze vrienden zijn inmiddels gestart met een crowdfundingactie om de Belgische persvrijheid te verdedigen. De redacteurs van Follow the Money doen in ieder geval een duit in het zakje. U ook?
Waarom Snapchat voor 25 miljard dollar naar de beurs gaat
25 miljard? Jazeker: voor minder gaat de social media-app Snapchat, opgericht door Evan Spiegel (geboren 1990) en Bobby Murphy (1988), niet naar de beurs. Naar alle waarschijnlijkheid beleeft het bedrijf in de eerste helft van 2017 zijn IPO, begeleid door de banken Goldman Sachs en Morgan Stanley. De enorme waardering is geen totale verrassing: de oprichters wezen in 2013 al een overnamebod van 3 miljard dollar door Facebook af. Bij een investeringsronde afgelopen voorjaar werd Snapchat op zo'n 20 miljard gewaardeerd. Weten wat precies het geheim is? Lees dan ook dit eerdere verhaal van Bloomberg: 'How Snapchat built a business by confusing olds'.
Gigantische Amerikaanse postbusfraude liep via Nederland
De Canadese Rosanne Day was ooit een anonieme bankier, maar de afgelopen jaren bouwde zij met haar bedrijf PacNet Services vanuit Vancouver een wereldwijd miljardenimperium op. Een imperium dat volledig was gebaseerd op fraude, zo blijkt uit diepgravend speurwerk door onderzoeksjournalisten van CNN. PacNet hielp dubieuze klanten die door elke bank geweigerd werden toch aan een bankrekening. Oplichters bijvoorbeeld, die van arme zielen een geldbedrag per post vroegen in ruil voor een zogenaamde loterijprijs of genezing van een ernstige ziekte. En misschien wel het meest opvallend: een groot deel van die illegale geldstromen liep via Nederland.
Economische groei: overschatten we de PC?
Gelukkig waren er toen de industriële revolutie halverwege de 18e eeuw in Engeland begon nog niet zoveel economen. Die hadden het feest van de vooruitgang namelijk behoorlijk bedorven. Terwijl het economische landschap dankzij de stoommachine tussen 1760 en 1830 ingrijpend veranderde, bleef de economische groei steken op gemiddeld 0,4 procent per jaar. Pas na 1840 kwam de groei pas op stoom.
Grote uitvindingen leiden tot groei en welvaart, maar het kan decennia duren voordat het effect zichtbaar is. Iets vergelijkbaars gebeurde met de komst van elektriciteit en de auto. Is dat nu met de computer- en internetrevolutie ook het geval? In theorie had die revolutie tot een enorme economische groei moeten leiden. De werkelijkheid is dat de computerrevolutie overal zichtbaar is, behalve in de statistieken. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat al die apparatuur ons minder productief maakt. Gratis nieuws, gratis online woordenboeken en encyclopedieën, Google Maps, digitale fotografie — het is allemaal reuzehandig, maar levert economisch uiteindelijk niets op. Of meten economen de verkeerde dingen?
Waarom Trump-stemmers niet alleen maar idioten uit de onderklasse zijn
Een verhaal van de Amerikaanse journaliste Sarah Smarsh dat zelfs interessant is voor lezers die de race naar het Witte Huis al bijna zat zijn: hoe de media een karikatuur maken van Donald Trumps achterban. Die achterban bestaat namelijk lang niet alleen uit het archetype van de arme, achterlijke en racistische Zuiderling. Ook veel mensen uit de oude middenklasse, de ordinary Americans, voelen zich tot Trump aangetrokken. Zij voelen zich in de steek gelaten door traditionele politici — een probleem dat niet verdwijnt als Hillary Clinton straks de verkiezingen wint.
Het gezicht van de rechtse haat op internet
De Brit Milo Yiannopoulos geldt als een van de meest controversiële personen op internet. Zijn snoeiharde kritiek op onder andere moslims, feministen en op iedereen die zich van iets te politiek correct taalgebruik bedient, en zijn vermogen om grote groepen internetgebruikers daarbij te mobiliseren, hebben hem de status van ultieme troll bezorgd — iemand die ervan geniet om anderen via internet te treiteren, beledigen of bedreigen. Dit interview in het uitgesproken linkse Amerikaanse opinieblad The Nation biedt een interessant inkijkje in de persoon Yiannopoulos, maar zo mogelijk nog meer in de beweegredenen van hen die zich aan de alternatief-rechtse kant van het politieke spectrum bevinden — niet in de laatste plaats de aanhangers van Donald Trump.
Hoe de Britse gezondheidsdienst NHS antibiotica-resistente infecties in de hand werkt
Bureau of Investigative Journalism
Een onthullend onderzoek: de Britse gezondheidsdienst NHS koopt veel medicijnen in via farmaceutische bedrijven uit India die zich nauwelijks bekommeren om hygiënische productiemethoden. Daardoor ontstaan steeds vaker 'superbugs': infecties die resistent zijn tegen antibiotica. Volgens The Bureau of Investigative Journalism zijn deze superbugs een van de grootste bedreigingen voor de wereldwijde volksgezondheid, en zijn de resistente virussen daar een belangrijke oorzaak van.
De macht van Alan Greenspan en co
The Guardian onderzoekt in een boeiende longread de positie van centrale bankiers. Deze groep van zeer machtige technocraten opereert buiten het democratische systeem om, maar kan grote invloed uitoefenen.
Wat als alle krantenbedrijven ter wereld een historische fout hebben gemaakt?
Dat kranten het moeilijk hebben sinds de uitvinding van internet weet iedereen. Dat kranten sindsdien weglopende lezers proberen terug te winnen door hun verhalen online te publiceren, is ook geen verrassing. Maar wat nou als kranten dat beter niet hadden kunnen doen? Na 20 jaar digitale krantenjournalistiek staat zo langzamerhand vast dat verlies aan papieren inkomsten bij lange na niet wordt goedgemaakt door online revenuen. Tegelijk zijn kranten nog altijd de belangrijkste waakhonden van de democratie. Helpen de papieren mediabedrijven hun eigen businessmodel niet om zeep door hun obsessie met internet? Een prikkelend verhaal.
Hoe Donald Trump de journalistiek heeft verslagen
Britse documentairemaker en cynisch wonderkind Adam Curtis komt na Bitter Lake (2015) met een vervolg: Hypernormalisation. Via een unieke montage van historische fragmenten uit de BBC grabbelton en altijd perfect getimede zinderende muziek laat hij in een kleine drie uur zien hoe onze huidige realiteit — waarin Donald Trump een (voormalig) serieuze presidentskandidaat is — ontstaan is in Syrië in de jaren '70.
Politici kunnen volgens Curtis niet meer omgaan met de complexiteit van de wereld, dus reduceren ze alles naar goed versus kwaad. Hier scoren ze electorale punten mee. Maar deze versimpeling heeft onverwachte en ongewenste consequenties. Ons wereldbeeld bestaat nu alleen nog maar uit de illusies die wereldleiders over de afgelopen 40 jaar met elkaar hebben afgesproken. Burgers hebben geen vertrouwen meer en Donald Trump speelt hierop in door de waarheid te verachten. Daarmee holt hij met succes de rol van de journalistiek in de VS helemaal uit, aldus Curtis.
ING verplaatst banen stiekem naar lagelonenlanden
De bezuinigingsoperatie waarbij ING tot 2021 zo'n 7000 banen schrapt, was volgens de bank noodzakelijk vanwege de oprukkende digitalisering in de bankenwereld. Maar wat blijkt? Dat was vooral een mooi verhaaltje voor de bühne. Het echte verhaal: een groot deel van die banen wordt helemaal niet geschrapt, maar wordt verplaatst naar landen waar de lonen een stuk lager liggen dan in Nederland en België. Volgens vakbond FNV gaat het om ongeveer een kwart van de banen die ING zegt te schrappen. De vakbond is woedend. Voor ING is het nieuws vooral pijnlijk: nu staat de integriteit van de bankiers wéér ter discussie.
47 Bijdragen
Diny Pubben 9
Eindelijk en voorbij de econoom, ik plaats de techneut niet voor niets in de hel van Dante als leidinggevende in de zorg.
Hier systeemproblemen.
U verhuist van de ene gemeente naar de andere in dit land. U moet uw hele zorgpakket inleveren en elders opnieuw aanvragen.
Ik vervloek de techneut.
http://ibestuur.nl/nieuws/verhuizen-rolstoel-inleveren
De infantiele techneut denkt alleen vanuit zichzelf, de gezonde mens, hij kan niet anders denken. Maar ook hij of zij gaat vroeg of laat gebreken krijgen. Ken de mens!
Ik waarschuwde FTM alweer voor het EPD-LSP en de afschaffing van de restitutiepolis, wat gaat gaat de infantiele techneut nu weer regelen en daar is 'ie. In december op de agenda van de Eerste Kamer.
Voorkom dat journalisten schreef ik!
Enigste polis die nog privacy zegt te respecteren. Afgeschaft!
Het staat er weer U krijgt achteraf een mededeling als uw zorgverzekeraar in uw dossier gekeken heeft. Achteraf!
Wat gaat dat met de mensen doen in dit land? Hoe boos gaan ze nog worden?
Onze bestuurders hebben geen systeembenul!
http://www.zorgictzorgen.nl/voorkom-uitholling-van-medisch-beroepsgeheim-doe-een-beroep-op-de-senaat/
Ik verwijt de techneut dat hij Hippocrates afgeschaft heeft zonder enig overleg met de burger.
Hoe lang ga ik nog in het verzet voor eeuwenoude wijsheden?
'Niemand snapt het Nederlandse zorgstelsel nog. Het systeem van de gereguleerde marktwerking drijft patiënten en zorgverleners tot wanhoop. De bureaucratie is gekmakend.'
Schreef De Groene deze week. De rol van de techneut blijft ook daar onderbelicht.
En dan gaan wij geloven dat het EPD LSP gaat werken?
Hoe lichtgelovig zijn wij, kassa voor de techneut en wat een collectieve dwaling.
De I-dictatuur. Over idioten, ander artikel, gesproken?
Diny Pubben 9
Dus wij gaan in de toekomst bij budgettekort in de maand december sluiten, heb ik dat goed gehoord?
Hoeveel ziekenhuizen doen dat momenteel en het is pas oktober!
Roland Horvath 7
Trump of Clinton, pest of cholera. Beide te oud, beide rechts en neoliberaal, de één al meer dan de ander. Clinton is de niet zo slimme marionet van het grootkapitaal, die met niets nieuws aankomt behalve meer van hetzelfde vooral meer armoede voor de 99% en meer oorlogen. In begrepen een kernoorlog in Europa, tegen Rusland, om nog maar eens die naïeve Europeanen een cadeautje te doen.
Trump, die slimmer is dan Clinton, wordt door het VS grootkapitaal en het militair industrieel complex gehaat, onder andere omdat hij vindt dat de VS niets hebben te zoeken in Syrië en omdat hij tegen TPP, TTIP en Co is en tegen totale vrije handel. De hoofdstroom media verdraaien alle feiten inbegrepen de polls: Alle cijfers vals. Dat er fraude gepleegd wordt in de verkiezingen in de VS mag ook al niet gezegd worden bvb door Trump, die de waarheid niet veracht.
Presidentsverkiezingen zoals in de VS en in FR worden gewonnen door degene die met iets nieuws aankomt en ten 2e door degene voor wie de afkeer bij de kiezers het geringste is. Volgens die 2 criteria wint Den Donald. Uiteindelijk is Trump ook met al zijn nogal dubieuze uitspraken een betere keuze dan Clinton, de karikaturale hand pop. Ook gezien haar frauduleus verleden en haar totaal gebrek aan naturel, aan een normaal optreden. De aanhang van Trump bij tal van groepen onder andere de middenstand, die ook een andere politiek willen, is veel groter dan de neoliberale hoofd stroom media willen toegeven. Als het mooi weer is in de VS op 8 november eerst komend, wordt den Donald president. En als het regent evengoed.
Rini 3
Roland HorvathDat blijkt een misvatting van de bovenste plank.
Notabene degene die ik het hoogst acht wist mij emotioneel te vertellen dat Wallonië een probleem was. Hoe was het toch in vredesnaam mogelijk dat Wallonië zo`n sympathiek land als Canada de pas wilde afsnijden? Waar blijven we als een minderheid een nobel streven om met een sympathiek land als Canada handel te drijven dwars kan liggen.
Mijn suggestie dat het geen handelsverdrag betrof maar eerder een gijzelingsverdrag vond geen weerklank, want ik was toch al zo`n notoire dwarsligger. Op mijn suggestie dat geen enkele politici werkelijk het document had gelezen waar het over ging, maar zich lui had laten adviseren werd hard weggelachen. Dat was gelogen want volgens de leidende media wisten die uitermate slimme politici precies hoe het werkelijk zit.
Ja ja..
Jan Willem de Hoop 12
"Ons wereldbeeld bestaat nu alleen nog maar uit de illusies die wereldleiders over de afgelopen 40 jaar met elkaar hebben afgesproken. Burgers hebben geen vertrouwen meer en Donald Trump speelt hierop in door de waarheid te verachten. Daarmee holt hij met succes de rol van de journalistiek in de VS helemaal uit, aldus Curtis."
De analyse is niet dat Trump de waarheid veracht, maar dat Trump de waarheid OOK veracht. Dit werd pas mogelijk nadat alle wereldleiders dit ook 40 jaar deden.
Donald Trump heeft niet de journalistiek verslagen, maar de journalistiek heeft zich veelal overbodig gemaakt door wereldleiders te laten wegkomen met alle eenzijdige versimpelde illusies van de werkelijkheid.
Om dit te keren is het dus van belang dat journalisten de leiders van de wereld dwingen tot een volledig verhaal dat recht doet aan de complexiteit van de werkelijkheid.
Burgers hebben met de werkelijkheid te maken en herkennen zich al lang niet meer in de eenzijdige toneelstukjes die wereldleiders voor de schermen opvoeren en waar journalisten veeal in meegaan.
Er is een te grote kloof tussen al het nieuws en journalistiek dat voor de schermen plaatsvindt en met wat er achter de schermen daadwerkelijk plaatsvindt. Burgers ervaren de werkelijkheid en leven in de werkelijkheid, terwijl ze moeten luisteren naar de illusie waar men het voor de schermen over heeft.
Op het moment dat (wereld)leiders net meer wegkomen met een goedkoop eenzijdig verhaal, zullen tegenstanders geen ruimte hebben hen aan te vallen met een goedkoop eenzijdig verhaal die de andere kant van de medialle allen belicht. Journalisten zouden op dit idee kunnen of moeten komen, maar de weeldleiders zouden er ook zelf mee kunnen beginnen.
Roland Horvath 7
Jan Willem de HoopZwart wit denken, simplistisch, eenzijdig, nooit in een groter kader en leugenachtig. De media zijn er niet om te informeren maar om te misleiden. En om zondebokken voor al onze tekorten en ons falen aan te duiden. Wij willen blijkbaar geleid, misleid en bedrogen worden als we maar niet zelf moeten nadenken en - beslissen. Wij zijn kuddedieren, we blijven in de kudde, ook spiritueel.
Men kan een krant 100 jaar lang lezen en nog geen bruikbare informatie gelezen hebben over de rest van de wereld en bovendien nog altijd niets begrijpen van politiek, de maatschappij, economie of geschiedenis.
Jan Willem de Hoop 12
Roland HorvathWaarbij denk ik ook nog meegenomen moet worden dat geschiedenis ook nu nog blijvend gemanipuleerd wordt met als doel deze te misbruiken voor huidig handelen en toekomstig beleid.
Ik denk wel dat machthebbers van nature weinig ophebben met burgers eerlijk informeren en ook weinig ophebben met democratie (= hun macht delen / beperken) Dit heeft dan denk ik mede tot gevolg dat in een "open" samenleving de de laatste 40 tot 60 jaar meer is ontstaan, die openheid bestaat uit veel misleiding via onzinnige informatie.
Dan kom je bij jouw laatse zin / constatering. Dat je 100 jaar kranten / internet kan lezen zonder er ook maar iets wijzer van te worden. (Een analyse van je die mij aansprak, omdat deze gedachte het laatste jaar ook meer en meer bij mij door het hooft gaat.)
Er is uiteraard ook nog steeds goede journalistiek of betere journalistiek, maar door de exponentiele groei van de hoeveelheid onzin en desinformatie, verwaterd deze echter. Je ziet dan ook dat onthullingen, hoe schokkend ook, nog maar amper bezinken / impact hebben, waardoor de macht met hun misbruik ongestoord / ongehinderd door kan gaan met machtsmisbruik, misleiding etc.
Het democratisch systeem wereldwijd lijkt geen correctiemechanisme meer te kennen dat machtsmisbruik echt stopt. Maar een democratisch rechtsstaat, voor zover die nog echt bestaan, zal zichzelf vernietigen als denk dat men op grote schaal onebperkt kan blijven aanrommelen. (Want niet alle aanrommelaars zijn voldoende slim om geen (onnodige) sporen achter te laten.)
Lydia Lembeck 12
Jan Willem de HoopJan Willem de Hoop 12
WIE REDT DE GEWONE MAN? - ECONOMISCHE KLOOF
"Jarenlang was globalisering een vanzelfsprekendheid, handel het antwoord op alles. Maar de wielen van de wereldeconomie dreigen vast te lopen. Modale werknemers houden het niet meer bij, en moeten worden geholpen. Maar hoe?"
"Het is soms verbazingwekkend hoe de wereld eruitziet door de ogen van de mensen die echt aan de touwtjes trekken. Door de ogen van mensen die onze planeet bekijken alsof ze er vanuit een helikopter op neerkijken. De bloedige conflicten in Syrië en Libië zijn dan ineens problemen die nog niet 'closed' zijn."
Vervolg
http://www.ad.nl/nieuws/wie-redt-de-gewone-man~ac69dd22/
Jan Willem de Hoop 12
In het algemeen belang van ons als burgers zouden we eens moeten nadenken hoe structureel voorkomen dat machthebbers (onze) journalisten en klokkenluiders intimideren door juridische procedures aan te spannen.
Zelf denk ik t.a.v. zowel journalistiek als klokkenluiders aan o.a. speciale fondsen, van waarui zij ondersteund kunne worden bij juridische procedures.
Maar hopelijk hebben velen die deze zorg ook hebben nog vele andere suggesties
Diny Pubben 9
Jan Willem de HoopOok mijn zorg, Berkelaar, FTM schreef over haar privacy strijd, nu op Twitter.
'Ik loop in mijn strijd,om de privacy van patiënten te beschermen,tegen een betonnen muur op,zowel bij de politiek als bij de nationale ombudsman.'
Roland Horvath 7
Jan Willem de HoopJeroen van der Smissen 3
Roland HorvathVolgens mij kun je wel de gevestigde media aan het rijtje van de gevestigde orde toevoegen omdat daar een kliekvorming is ontstaan van elkaar baantjes gunnen, vaak met indirect overheidsgeld. Daar zou ik hier graag artikelverwijzingen over noemen maar daar ben ik nu helaas te lui voor.
Door deze kliekvorming ontstaan dan weer wel mooie sites zoals ftm. En onderschat de invloed ook niet van satirische sites zoals geenstijl. Omdat die naast een hoop onzin ook harde waarheden durven te openbaren, krijgt menig politicus diarree van, dus doe er dan maar een zesde macht bij.
Sorry, het punt. Van de journalistieke vrijheid. Ja die moet altijd door de wet beschermd worden. Als een van de weinige landen in de wereld hebben wij nog steeds echte vrijheid van meningsuiting en die blijkt in deze donkere tijd een van de belangrijkste waarden. Als die in het geding komt, scherp de wet dan aan. De vrijheid van meningsuiting is een van de weinige dingen waar we nog wél in geloven.
Lydia Lembeck 12
Roland Horvathhttp://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2014/september/tradoc_152806.pdf …
M. van Deelen 11
Jan Willem de Hoophttp://www.mo.be/commentaar/vrije-pers-mag-niet-buigen-voor-juridische-intimidatie
Diny Pubben 9
M. van DeelenM. van Deelen 11
Diny PubbenVertel,,,,,
Diny Pubben 9
M. van DeelenBij mij is geen sprake meer van woede maar van pure walging.
Ik accepteer geen Overheid die de privacy van zijn burgers op straat gooit!
Ik accepteer geen Overheid die zijn burgers een spreekverbod oplegt!
Weer een nieuwe formulering en hier de concretisering, waarschuwde al voor artsen die nu gaan 'vallen'. Twitter
'2e patiënt dient klacht tegen mij in vanwege krankzinnige regels overheid. Geloven gewoon niet dat ik er niets aan kan doen. Ik stop er mee.'
'Mag van de RvB niet herkenbaar twitteren (ook vanwege marktwerking). Zal denk ik maar een boek schrijven als ik gestopt ben.'
Ik formuleerde al voor 2010 dat Hippocrates niet in onze zorgsystemen zit. Nergens.
Hoor haar nog zeggen: 'als ik zo zou kijken als jij zou ik mijn werk niet meer kunnen doen.'
Ook zij is daarna gestopt.
De vraag is waar die zwijgplichten niet zitten, hier van Rijn die weigert er onderzoek naar te doen.
http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieuws/geen-onderzoek-naar-wurgcontracten-jeugdzorg.9548936.lynkx?mt=qEIMcMIO3NmTfvjDU6o5RA&vk=f17W0JP2dJnbybrtiBvkOg&pub=1002
Ik blijf erbij dat dit een typisch NL probleem is.
Niet alle buitenlanders in mijn omgeving weten zoveel van de zorgsystemen als ik.
M. van Deelen 11
Diny PubbenCorrect me if i'm wrong.
Diny Pubben 9
M. van DeelenDus wel!
M. van Deelen 11
Diny PubbenDiny Pubben 9
M. van DeelenLydia Lembeck 12
Diny PubbenDiny Pubben 9
Lydia LembeckIk weigerde een zwijgplicht denk jij dat er een link is met zwijgplichten in dit land?
Wij zijn hier wel op de site van de slimste mens van het land,
help me maar.
M. van Deelen 11
Lydia LembeckDiny Pubben 9
M. van DeelenOver de belastingdienst:
'Motie-Ronnes: vertel hoeveel draaideurambtenaren terugkomen na vertrek met premie. Verworpen door PvdA en VVD. Tja.'
Lydia Lembeck 12
M. van DeelenM. van Deelen 11
Lydia LembeckDiny Pubben 9
M. van DeelenIn dit geval dus iemand, het gaat hier over cursus oude filosoof, die in die les associeert naar onze huidige tijd met een haar opgelegde zwijgplicht door haar partij en ook nog over, jawel, het EPD-LSP.
Voor haar recent. Ik ging al jaren geleden voor de burger naar de rechter voor die misstanden in onze zorgsystemen. Dus ik liep weg en ben erop teruggekomen, zoals jullie hier beloofd. Het gaat me over die cultuur! Schrok dus, nog 1 keer, de SP, dat had ik helemaal niet verwacht.
Lost weglopen iets op? Nee, maar het gaat me over die cultuur!
Vergelijk het gewoon met wat nu bij de belastingdienst gaande is.
Omtzigt krijgt geen info, dus er gebeurt van alles in de achteraf kamertjes wat het daglicht niet kan velen. Daar zitten op hoog niveau zwijgplichten.
Ook een jurist van de belastingdienst, op die zeer kleinschalige filo les, die laatst tegen me zei te gaan begrijpen waar ik het over heb.
Ik denk niet sneller ik weet hoe dat werkt en daar ben ik het totaal niet mee eens.
'Berkelaar, FTM schreef over haar privacy strijd, nu op Twitter.
Ik loop in mijn strijd,om de privacy van patiënten te beschermen,tegen een betonnen muur op,zowel bij de politiek als bij de nationale ombudsman.'
FTM had ook ooit in samenwerking met de Monitor uitzending beroepsgeheim zorg.
Lastig voor journalisten om daar de vinger op te leggen als er overal 'betonnen muren van zwijgplichten zitten'. Naast de PR afdelingen, hoe daar doorheen te breken?
M. van Deelen 11
Diny PubbenDiny Pubben 9
M. van DeelenDat laat jij nu blijken uit je antwoord.
Hoop voor je dat je niet fout gedigitaliseerd bent.
Heb het goed voor met mijn medemens.
Waarom mij wegzetten als iemand die sneller denkt dan schrijft (en niet bij mij maar in reactie op Lembeck) als ik de tijd neem om 'te verhalen' (in de zin van narratief, dat verhalen een boodschap hebben)?
M. van Deelen 11
Diny Pubben"Soms denk ik ..." vind ik niet gelijk aan iemand wegzetten.
Je ziet hierboven dat jouw narratief concrete vragen opwerpt die je vervolgens omzeild. Ik kan daar niets mee.
Diny Pubben 9
M. van DeelenLydia Lembeck 12
Diny PubbenDiny Pubben 9
Lydia LembeckREINIER VAN DRIEL 7
Dank zij de ,,Renault" wet in België moest ING met de billen bloot. Wie de Belgische krant ,,de Morgen" leest wist dit al.
In Nederland is de bank eerst door de crisis geholpen door de belastingbetaler, als dank worden er weer duizenden bankmedewerkers gedropt. De vakbonden in België reageren toch wat ,,pittiger" dan in Nederland, er wordt daar wat minder gepolderd.
Dat er nog mensen zijn die daar willen bankieren is mij een raadsel. (de rest is overigens niet veel beter)
Banken en GMO's kunnen gewoon hun gang gaan, omdat de politieke wil ontbreekt om er echt werk van te maken. Doordat ,,systeem' banken eigenaar zijn van (digitale) geldstromen en het alleenrecht hebben op geldcreatie, en de overheid daar gebruik van maakt, (belastingdienst) wordt de politiek gekneveld en gechanteerd.
Misschien is een staatsbank, of de splitsing van banken, toch niet zo'n slecht idee, het zou de politiek meer ruimte geven er iets aan te doen.
Maar met de politieke onbenulligheid van veel kiezers, en de huidige politieke wind, zie ook de peilingen, zal er, ook na 15 Maart niet veel veranderen, vrees ik.
Rini 3
https://www.youtube.com/watch?v=_MUT8xcBlgE
De reactie van Rutte is bijna slaafs in de sfeer van het slaapverwekkende promotiefilmpje.
Dit is een registratie van onderdanigheid en afhankelijkheid waar ik mij voor schaam.
Hoor ik tot de bevolking die dergelijke paapse kruipers voortbrengt?
M. van Deelen 11
Tja, die heeft zijn keutel t.a.v. de VS snel weer ingetrokken na zijn bezoek aan China maar Putin is en blijft zijn held. Daar komt weer gelazer van denk ik (vanuit de VS).
Dat de oprukkende digitalisering in de bankenwereld vooral een mooi verhaaltje was voor de bühne, klopt m.i. niet helemaal. Ter info: http://www.mo.be/zeronaut/ing-slechts-de-voorbode-van-de-perfecte-storm-die-blockchain-heet
Zelf heb ik vorig jaar afscheid genomen van ING en overgestapt naar ASN. Tot grote tevredenheid.....
Lydia Lembeck 12
M. van DeelenM. van Deelen 11
Lydia LembeckM. van Deelen 11
Hier keek ik naar informatie over Snap(chat): http://www.dutchcowboys.nl/snapchat
Let eens op die bril, je zou al haast niet meer naar buiten durven gaan.
Mijn stemming nu: https://www.youtube.com/watch?v=rr2ilTRbGEs
locke 5
M. van Deelenhttps://www.youtube.com/watch?v=gmZz8fCXUi8
M. van Deelen 11
lockeLydia Lembeck 12
M. van DeelenFredo 5
Ps. Onderbuikgevoelens is sowieso een denigrerende term. Er is deels sprake van terecht gevoeld onrecht. De middenklasse is uitgekleed in de VS en datzelfde gebeurt ook in Nl.
Lydia Lembeck 12
FredoM. van Deelen 11
En gelukkig maar "Apache zegt dat sinds de juridische bedreigingen veel mensen hun steun - ook in financiële zin - aan het platform betuigen."
https://www.villamedia.nl/artikel/vvoj-uit-zorgen-over-peperdure-dagvaarding-apache