
Deze week aandacht voor de 'blockchain' technologie, wachtlijsten uit geldgebrek in ziekenhuizen en de rol van het Westen in Oekraïne. Verder uiteraard het migrantenvraagstuk, een verhaal over de vrije pers en wetenschapsjournalistiek en Varoufakis over het democratisch tekort van de EU.
Blythe Masters Tells Banks the Blockchain Changes Everything
Bloomberg Blythe Masters behoorde in de jaren '90 tot een van de eerste groepen bankiers die credit default swaps (CDS) ontwikkelden, het illustere derivaat dat in de toxische combinatie met de subprime mortgages aan de basis stond van de kredietcrisis. Masters wordt daarom door velen gezien als 'the woman who built financial weapons of mass destruction', zoals ze het zelf verwoordt. Toch heeft ze ook veel aanzien in de sector, onder meer omdat haar bank JP Morgan niet meeging in veel van de excessen van de CDS. Nu hoopt ze opnieuw in de voorhoede te staan van een financiële innovatie door de techniek achter de Bitcoin toe te passen op grote banken. Want de voorkant van de banken met hun flitshandel en glanzende glaspuienhoofdkantoren zien er dan misschien state of the art uit, aan de achterkant gaat bankieren er nog hopeloos ouderwets aan toe op Wall Street. 'You have front-end systems trading at warp speed, and nanoseconds of competitive advantage are being extracted, and yet the back end of Wall Street hasn’t been fundamentally overhauled in decades'.Wachttijd ziekenhuis vaak schijn
NRC (inlog) Specialisten weigeren hun patiënten soms te opereren omdat het met de zorgverzekeraar afgesproken budget dreigt op te raken. Ook als er wel operatiekamers en artsen beschikbaar zijn, blijven patiënten daardoor langer op de wachtlijst, schrijft het NRC. Patiënten op een wachtlijst omdat het budget op is, dat is 'de wereld op zijn kop' vindt de Consumentenbond. Orthopeed Marcel Driessen van Orthopedium en medisch directeur Piet Meurs van Oogziekenhuis Eindhoven zien de keuzevrijheid voor patiënten op deze manier in gevaar komen.Oekraïne en Poetin: hoe het Westen een oorlog dreigt in te wandelen
TPO Op The Post Online genuanceerde longread van historicus en onderzoeksjournalist Wierd Duk over het conflict in Oekraïne en over de manier waarop ‘wij’ – het Westen – een oorlog ingezogen dreigen te worden met Rusland. Want dit gebeurt als we niet oppassen, schrijft Duk. Om te begrijpen wat zich in Oekraïne afspeelt, welk geopolitiek spel in die regio gespeeld wordt, wie de belangrijkste spelers zijn – in de politiek, de diplomatie en de media – en wat hun doelen zijn, moeten we dieper ingaan op de details. Dat vraagt om veel ruimte. Maar alleen zo vinden we de feiten, waarop we onze argumentatie kunnen bouwen, aldus Duk, die de lezer trakteert op een fascinerend inkijkje in de Russisch-Westerse verhoudingen.Migration into Europe: A problem with no solution
Glineq 'EU has absolutely no solution to this latest migration crisis. It is simply lost: with no strategy, no policy and no ideas', schrijft blogger Branko Milanovic. Milanovic somt vijf verschillende aspecten van deze crisis op, die maken dat het probleem niet minder wordt, maar juist erger. Met een machteloze EU, die geen idee heeft hoe dit probleem aan te pakken en op te lossen.UK proposes new EU free movement rules
EuObserver Volgens de Britse minister van Binnenlandse Zaken, Theresa May, faalt de Europese arbeidsmobilisatie door het open grenzen-beleid van de EU. Migratie zou slechts toegestaan moeten worden aan mensen die reeds een baan hebben bemachtigd in het land waar zij naartoe willen emigreren, schrijft de minister in een opiniestuk in de Sunday Times. Bovendien, zo waarschuwt May, ondermijnt de migratie het achterblijvend potentieel van de herkomstlanden. Als voorbeelden noemt zij Portugal, waar een derde van de verpleegsters naar elders is vertrokken; Tsjechië, waar een vijfde van de artsen het land heeft verlaten; en hetzelfde geldt voor het straatarme Bulgarije. May haalt daarnaast fel uit naar de mensensmokkelaars, die de migranten 'false dreams' verkopen; gouden bergen die nooit waargemaakt zullen worden.The CIA and the Media: 50 Facts the World Needs to Know
Global Research Longread van politiek analist prof. James F. Tracy over de invloed van geheime diensten als de CIA op nieuwsgaring. Dit leidt tot desinformatie van het publiek over wat er werkelijk aan de hand is. Tracy laat aan de hand van 50 voorbeelden zien dat de nodige vraagtekens kunnen worden geplaatst bij de zogenaamde vrije en onafhankelijke pers.Psychologische onderzoeken kloppen niet: wat moet de journalistiek daarmee?
De Nieuwe Reporter Longread van Alexander Pleijter, hoofdredacteur van De Nieuwe Reporter en lector Journalistiek & innovatie aan de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg, over de gevolgen van het toenemende aantal dubieuze onderzoeken en vakstudies voor de wetenschapsjournalistiek. Recent kwam de Volkskrant met het nieuws dat het merendeel van de psychologische studies, die in wetenschappelijke tijdschriften zijn gepubliceerd, gebaseerd is op drijfzand. Niet alleen Stapel heeft de boel bedonderd, het is een veel omvangrijker fenomeen in de huidige academische wereld.
Slechts in 39 procent van de gevallen leverde het replicatieonderzoek dezelfde uitkomsten op als het oorspronkelijke onderzoek. Zo’n 60 procent van de bekeken studies leverde dus andere bevindingen op. Deze constatering roept ook voor de (wetenschaps)journalistiek vragen op. Kunnen media de bevindingen van psychologisch onderzoek nog wel als nieuws brengen?
72 Bijdragen
jefcooper
Het is natuurlijk zo dat men daar zoekt naar kritiek op de VS, maar niet al die kritiek is onzin, is mijn idee.
Zo was er vanmorgen iemand die beweerde dat de onrust in de Ukraine gewild wordt door de VS, om Putin te pesten.
Putin daarentegen heeft gezegd dat Europa de klos is van VS politiek in Midden Oosten en Afrika, dat lijkt me heel juist.
Omdat wij braaf zijn tegenover de VS worden wij opgescheept met de vluchtelingen.
Als je ziet hoe aanmatigend sommigen van hen zich gedragen dan vrees ik moord en doodslag.
Het laatste bericht is dat Russische militairen meevechten aan de kant van Assad.
Het zou me niet verbazen, Putin is niet van plan Syrië aan de VS uit te leveren.
New American Century van American Enterprise Institute lijkt me nog steeds in uitvoering.
Met Merkel als uitvoerster in de EU.
Zou Varoufakis niet weten van de genegeerde referenda in 2005 ?
Hij trapt een open deur in.
Zijn idee dat er een error is in de EU lijkt me gebaseerd op zijn onschuld.
Ik kreeg ooit les van een accountant die ons zei 'U bent eerlijk, daarom ziet U niet wat er mis kan gaan in een administratie, ik ben dat niet, en daarom zie ik het wel'.
Om te eten of er ergens een error is moet de doelstelling weten.
Mijn idee is dat de EU oligarchie geen enkele fout maakt, vanuit hun doelstelling heel Europa te beheersen.
jefcooper
jefcooperOver de westerse media liet ik me eerder uit.
Ik noemde het boek van Chomsky 'Manufacturing Consent'.
Dan: "Bovendien, zo waarschuwt May, ondermijnt de migratie het achterblijvend potentieel van de herkomstlanden."
Dat was de reden dat Drees sr van mening was dat gastarbeiders na vijf jaar terug moesten naar land van herkomst, om daar met opgedane kennis en ervaring, en gespaard geld, hun land vooruit te helpen.
May lijkt me niet cynisch genoeg, studies dat het Midden Oosten gedestabiliseerd moet worden zijn er te over, van denktankjes.
Hoe Syrië de brain drain van nu ooit te boven moet komen, vraag ik me af.
Het begint te lijken op de Britse brain drain van WWII, een groot deel van de goed opgeleiden kwam om bij het bombarderen van Duitsland.
Ook op dit punt begin ik me af te vragen of het bewust EU beleid is.
Van Rompuy sprak op een EU conferentie met Afrikaanse landen de afgevaardigden van die landen toe met 'dat goed opgeleiden welkom waren in de EU'.
Dat hun land die mensen nodig had, dat scheen Van Rompuy niet te interesseren.
Barrie Lindun
jefcooperDrNomad
jefcooperjsmid
DrNomadDrNomad
jsmidHet is geen geloof.
Yogibeer
jefcooperSnowden Criticizes Russia for Crackdown on Internet Freedom:
http://www.themoscowtimes.com/article/529477.html
en dit bijvoorbeeld:
U.S. Voices Concern to Russia Over Latest Military Moves in Syria
http://www.themoscowtimes.com/article/529483.html
"The Moscow Times" is, volgens eigen zeggen:
"Russia's only daily newspaper in English. Covering business, politics and culture in Russia and the CIS since 1992.
Ik volg hun artikelen allang, zeer informatief en van hoge kwaliteit. Kun je het eens van wat meer kanten bekijken.
Yogibeer
YogibeerQ&A:The Moscow Times is split into two divisions: editorial and commercial. The editor-in-chief oversees editorial issues, including the operation of the newsroom and the newspaper's content, while the publisher handles commercial issues, including advertising, The Moscow Times business conferences and marketing. From the beginning, founder Derk Sauer raised an “Iron Curtain” between the editorial and commercial divisions as a precautionary measure to protect the newspaper's reputation in a country where the media is still known for publishing paid-for articles.
Q: Does the Kremlin interfere with your work?
A: No.
Q: How can I find a copy of the print edition?
A: The Moscow Times enjoys a unique distribution system: It is distributed free of charge in more than 500 of Moscow's most prestigious locations, such as business centers, restaurants, bars, hotels, sports clubs, medical centers and international airlines. It is also delivered by subscription to individual and corporate clients.
(Aanvulling: en is te vinden op Twitter en Facebook).
Our office
3 Polkovaya Ul., Bldg. 1
Moscow, Russia 127018
tel: 7 (495) 234-3223
fax: 7 (495) 232-6529
Our staff
Ekaterina Movsumova, Publisher
Nabi Abdullaev, Editor-in-Chief (n.abdullaev@imedia.ru)
Igor Grishin, Production Manager
Sophia Selivanova, Advertising Sales Director (s.selivanova@imedia.ru)
MvdB
Yogibeerhttp://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:rzfOrA10pMwJ:fd.nl/ondernemen/1117356/wolters-kluwer-verkoopt-russische-activiteiten+&cd=5&hl=nl&ct=clnk&gl=nl
Yogibeer
MvdBYogibeer
YogibeerYogibeer
jefcooperMolenaer
jefcooperjefcooper
MolenaerIk zie nu dat Merkel het heeft over 900.000 migranten PER JAAR.
Waar het mens mee bezig is vraag ik me steeds meer af.
Alleen op RT krijg je de Duitse rellen te zien.
In de fik gestoken opvanghuizen komen wel op Duitse tv, met steevast een stel politici die dat afkeuren.
RT laat overigens ook de Duitse Gutmenschen zien.
Als je heel cynisch bent zou je kunnen denken dat Merkel van Schengen af wil, op deze manier.
Of deze veronderstelling juist is, geen idee.
Molenaer
jefcooperMolenaer
Molenaerjefcooper
MolenaerHoe dat in Brussel gaat zag ik gister even na zessen, een CDA mens daar zei dat als de O Europese landen bij hun weigering blijven, dat Brussel dan de subsidies aan die landen gaat beeindigen of opschorten.
Chantage met ons geld.
En geen enkele historische kennis, de Serven herdenken nog elk jaar de slag bij Kosovo, die ze verloren tegen Moslims, in 1345, als ik me goed herinner.
Hongaren etc. moeten ook niets van Moslims hebben.
Ik ben benieuwd hoe lang de Gutmensch gevoelens in Duitsland de overhand blijven houden.
Het agressieve gedrag van vele migranten voorspelt weinig goeds.
Ze verdommen het zelfs de aanwijzingen van de Deense politie op te volgen.
Als de nieuwe huizen niet aan de bomen blijken te groeien, wat zal er dan gebeuren ?
Molenaer
jefcooperDe oorspronkelijke uitgever van Il Principe van Niccolò Machiavelli was trouwens Antonio Blado d'Asola.
jefcooper
MolenaerDe VS, met een paar procent van de wereldbevolking, verbruikt een 40 % van wat deze wereld oplevert.
Ik denk dus dat je het helemaal verkeerd ziet.
Wat betreft die hekken, Irak, Syrië en Libië waren redelijk welvarende landen.
De VS vermoordde Saddam en Ghadaffi, verwoestte Irak, en wordt nu getracteerd op IS.
Hoe krankzinnig het toegaat, IS wordt gebombardeerd in Irak, werd gesteund in Syrië, Assad moet weg, wordt nu ook gebombardeerd in Syrië, de VS bewapent de Koerden om tegen IS te vechten, Turkije doet mee met de VS, nu staan de Koerden weer op tegen Turkije, en bombardeert Turkije de partners van de VS, de Koerden.
Tegelijkertijd wordt Europa gedestabiliseerd door honderduizenden vluchtelingen.
Echt knap, om dat allemaal voor elkaar te krijgen.
Soms denk ik dat het allemaal een doortrapt plan is, maar als ik dan zie dat in luttele dagen er in Engeland meer dan 100.000 handtekeningen worden gezet voor de arrestatie van Netanyahu, vermoedelijk vele handtekeningen van Moslims met Britse nationaliteit, dan denk ik dat die plannen, als die er zijn, toch niet echt doordacht waren.
Molenaer
jefcooperAls wij niet het fatsoen hebben, iets van onze welvaart af te staan, dan hebben we een probleem Jef. Want al die zes miljard andere mensen gaan dat echt niet accepteren.
jefcooper
MolenaerIk denk dat het meer dan iets wordt, en vrijwillig afstaan zie ik ook al niet.
Verder had Churchill ergens gelijk 'de hogere beschaving heeft de betere wapens'.
Als je zoals ik veel boeken hebt gelezen weet je dat het elders niet anders is.
De moordpartij tussen Hutu's en Tutsi's is hèt voorbeeld.
Maar kijk hier eens naar:
https://www.ted.com/talks/hans_rosling_shows_the_best_stats_you_ve_ever_seen?language=nl
Wat jij wilt, en ik ook, lijkt al te gebeuren.
Of deze statisticus zijn statistieken niet wat te veel vertrouwt, dat vraag ik me af.
Anderzijds, wat hij naar voren brengt zal op z'n minst enigermate waar zijn.
Molenaer
jefcooperjefcooper
MolenaerGrote rijken bezweken er m.i. aan dat zij zich niet meer konden aanpassen aan veranderende omstandigheden.
Druk met interne machtsstrijd, niet meer in staat waar te nemen dat de reus inmiddels lemen voeten had gekregen.
Churchill had in zoverre gelijk dat wie de betere wapens heeft anderen kan onderdrukken, en zich vervolgens hogere beschaving kan noemen.
Waar Churchill de grootste ruzie over had met Roosevelt was dat de Atlantic Charter ook zou gelden voor India.
Wapens waren niet opgewassen tegen Ghandi, door Churchill 'half naked fakir' genoemd.
De Britten waren diep geschokt dat de kleine gele mannetjes de Repulse en de Prince of Wales tot zinken brachten, en dat het onoverwinnelijke Singapore viel.
De illusie van Singapore vind je in Arthur Swinson, ‘De val van Singapore’, Antwerpen 1976 ( Defeat in Malaya, 1969)
Het volgende boek is al tien jaar oud:
Niall Ferguson, ‘Colossus, The Rise and Fall of the American Empire’, 2005, London
Molenaer
jefcooperjefcooper
MolenaerJan Willem de Hoop
Hierbij zou ik ook deze uit 2013 van De Nieuwe Reporter willen aanbevelen:
"Wetenschapsjournalisten verzaken hun journalistieke opdracht"
http://www.denieuwereporter.nl/2013/10/wetenschapsjournalisten-verzaken-hun-journalistieke-opdracht/
pubben
Jan Willem de HoopHier nog een: 'De helft van de medische onderzoeken klopt niet.'
Staat offline. Google maar even.
"What is medicine's 5 sigma?"
jefcooper
pubbenToevallig behoorde uiteraard dat onderzoek tot de goede helft.
pubben
jefcooperjefcooper
Jan Willem de HoopEen wetenschapsjournalist is geen wetenschapper.
M.a.w ook een wetenschapsjournalist is afhankelijk van wat hem of haar wordt verteld.
Het enige wat zo'n journalist eigenlijk kan doen is de consistentie van de verhalen proberen te beoordelen.
Yogibeer
jefcooperKo Pernicus
Jan Willem de HoopBen dus niezo kapot van de meeste studies in die richting. En wat lees je vervolgens in de krant? Rechtshandigen besteden minder aan dagelijkse boodschappen.
Jan Willem de Hoop
Er is een hele desinformatie industrie en die is er niet voor niets. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat banken zo weinig van de laatste crisis hebben geleerd. En veel zaken worden bewust ingewikkeld gemaakt om ongrijpbaar te zijn en te blijven.
Tijdig waarschuwen is uiteraard zinvol, maar met meer en meer desinformatie denk ik niet dat het iets gaat worden.
DrNomad
Jan Willem de Hoopjefcooper
DrNomadVaroufakis zegt dat sinds de 70er jaren macro economie niet meer onderwezen is.
Daarvoor in de plaats kwam het geloof in de markt.
Dus ja, wie had er kunnen waarschuwen ?
DrNomad
jefcooperEn er waren genoeg uit de Oostenrijkse school, en zelfs andere scholen.
jefcooper
Jan Willem de HoopIk kende bij toeval dat jaarverslag, en verwachtte lastige vragen.
Die kwamen niet.
En welke financiële journalist had door wat één van de curatoren bij de persconferentie in een paar woorden uitlegde, 'dat het verdienmodel van DSB onhoudbaar was, want gebaseerd op continue uitbreiding van de hypotheekportefeuille'.
Dus wat desinformatie is, die was er bij DSB 'hackers', en wat domheid is, moeilijk uit elkaar te houden.
Jan Willem de Hoop
pubben
Jan Willem de HoopDe praktijk van vandaag:
"Sociale wijkteams medewerkers gebruiken hier privé Hotmail adressen om emails met medische gegevens van cliënten/begeleiders te ontvangen."
Het College Bescherming Persoonsgegevens is onderdeel van het probleem.
Het privacy bewust zijn op gemeente niveau is er gewoon niet en systemen maken dat mogelijk, daar helpen geen klachten tegen.
pubben
Ook hier hebben we andere journalistiek nodig.
De vrije artsen keuze IS in de zorgsystemen door de verzekeraars al afgeschaft!
Na de privacy, die niet in het ontwerp meegenomen is moet de burger straks eerst contact opnemen met het digitale doolhof van de zorgverzekeraar om te horen waar die een contract mee heeft.
Momenteel wordt het beroepsgeheim afgeschaft!
Dat betekent dat ambtenaren, verzekeringsartsen en noem maar op, inzage gaan krijgen.
De burger weet het niet!
Nog erger, hij gaat straks een mailtje krijgen als iemand in zijn medisch dossier kijkt. Bizar als U zich realiseert wie allemaal toegang krijgen en wat er allemaal gekoppeld is aan het BSN nummer. Over mogelijk toekomstig misbruik is niet eens nagedacht!
Ik ben in shock over zoveel naïviteit.
Ik voorspel dat binnenkort de restitutiepolis en dus vrije artsenkeuze, afgeschaft gaat worden.
In mijn optiek moeten de specialisten en huisartsen NU naar de rechter om dat te voorkomen!
Of onze journalisten, maar op grond van wat? De rechtspraak kent dat soort wetsartikelen niet eens.
Goed artikel over Oekraïne van Wierd Duk.
pubben
pubbenHet zou wel een mooi artikel voor FTM kunnen zijn.
Hoe gaan wij voorkomen dat de zorgverzekeraars straks de restitutiepolis en dus de vrije artsen keuze afschaffen?
Via de rechter kan het niet want daar is geen wetsartikel voor, hoe dan?
jefcooper
pubbenVrije artsenkeuze alleen nog voor wie daarvoor kan en wil betalen.
DrNomad
jefcooperJe betaalt fors voor een verplichte verzekering, en via de belasting nog eens 77mjd aan het Ministerie van Volksgezondheid. En toch hebben ze geen geld.
jsmid
DrNomadDrNomad
jsmidjsmid
DrNomadDrNomad
jsmidAls er marktwerking was zou de afschaffing van vrije artskeuze niet eens als optie op tafel komen, onhaalbaar en onrealistisch in een vrije(re) markt.
Of u mij gelooft vind ik overigens niet belangrijk. Ik beschrijf wat ik heb gezien.
Ze kunnen ook vrije artskeuze afschaffen, waarbij alle socialistische smeerpoetsen de marktwerking de schuld geven. Uiteindelijk hebben de roden verloren, en hun schuldwijs vingertje doet geen pijn. Iedereen blij.
Ik verwacht dat die vrije artskeuze eraan gaat als kostenbesparing, en dat alles dan nog steeds duurder wordt.
Jean
DrNomadWater, stroom en gas in private handen geven lijkt mij niet verstandig.
DrNomad
JeanBrazilië heef een relatief grote private gezondheidszorg en een deel publiek. Die publieke is echt voor de absolute bodem, privaat betaalbaar voor de 'gewone' armen. Vrije artskeuze is het hele idee met dit systeem. In Singapore schijnt het systeem nog beter te zijn.
Jean
DrNomadSingapore heeft beste zorgsysteem terwereld, maar...., met verplichte eigen bijdrage.
DrNomad
JeanIk ken het Singaporeze stelsel. Ik denk dat de publieke kant van het Braziliaanse stelsel de boel naar beneden trekt, maar privaat is zeker zeer goed te noemen, kwa prijs en kwaliteit.
Jean
DrNomadDrNomad
JeanMvdB
jsmidjsmid
MvdBpubben
jefcooperMvdB
pubbenhttp://amweb.nl/branche-724322/budgetpolis-is-slecht-voor-imago?utm_source=copernica&utm_medium=e-mail&utm_campaign=amsi_flash_2015_09_07&code=0d6196c5987f721ba2379fb0c5203871
pubben
MvdBDank voor de link en ja de angst en zwijgcultuur zit diep zeer diep in onze organisaties.
Ik waarschuwde hier al toen die polis in de maak was en alweer er is niemand verantwoordelijk en op aanspreekbaar.
Hij maakt nog even wat reclame voor zichzelf als hij stopt. Laf!
Molenaer
Je kunt niet aan de ene kant streven naar schaalvergroting en globalisering en aan de andere kant de meerderheid van de wereldbevolking uitsluiten van een eerlijk deel van de opbrengsten. Of dat kan natuurlijk wel, maar niet voor eeuwig.
MvdB
Blockchain: die geef ik veel kans. De effort die erin gestoken moet worden lijkt me niet onder te doen voor het vernieuwen van aan elkaar geknoopte legacy systemen (zelfs nog in Cobol) met interfaces die houtje-touwtje niet ontstijgen. Ik neem aan dat in rekencentra wereldwijd nog steeds een horde "stand-by-ers" wordt opgetrommeld omdat er ergens een aansluiting is gemist. Bedrijven als Accenture en Murex zullen daar toch ook al mee bezig zijn maar ik vind er niets over.
Dat wachtlijst artikel zal niet iedereen kunnen lezen (geen inlog, c.q. gratis artikelen zijn op). Het staat hier in Dropbox: https://www.dropbox.com/s/cw4b6y3qgblw6el/20150903%20NRC%20Pati%C3%ABnten%20op%20een%20wachtlijst%20omdat%20het%20budget%20op%20is.txt?dl=0
Euhh, mag dat?
TPO: Oekraïne en Poetin. Inderdaad fascinerend en leerzaam. Met commentaar van Anton van Haasteren die we hier vaker zien. En ja, ook bij mij begrip voor Poetin.
The CIA and the Media: 50 Facts the World Needs to Know: wie van jullie heeft banden met de CIA? ;-) Geef het maar toe. @jefcooper, weet je zeker dat al die boeken van jou pluis zijn?
Beide Project Syndicate artikelen: bevestiging van veel artikelen die op FTM verschijnen.
Met psychologen heb ik niets en t.a.v. het vluchtelingenprobleem zit ik al heel lang in intern beraad met mezelf. Gelukkig hoef ik de wereld niet te redden zoals enkele reaguurders me in een persoonlijk dipje in een eerder topic vertelden. Dank!
DrNomad
MvdBJean
MvdBjefcooper
MvdBHet aardige van de waarheid dat die consistent is.
Consistent liegen is heel lastig.
Ik schreef hier een paar dagen geleden dat Schacht in Hitler Duitsland in drie jaar de werkloosheid vrijwel had doen verdwijnen, en dat onder Roosevelt's New Deal de werkloosheid in 1938 nog vrijwel even hoog was als in 1933.
Daarop voerde iemand een link op naar een VS universiteit website waar iets heel anders staat.
Ik vertrouwde mijn genoemde boeken.
Aardig was dat iemand iets opzocht "De site www.measuringworth.com bevat historische tijdreeksen van belangrijke macro-economische grootheden, zoals GDP, CPI en wisselkoersen voor met name de USA en de UK. " en tot zijn verbazing zag dat in de periode 1929 1939 het Duitse inkomen per hoofd met een derde was gestegen, en het VS inkomen met iets van een zesde was gedaald.
Dat klopt met de Duitse werkloosheid, als je op een bevolking van 45 miljoen zes miljoen werklozen hebt, en dat terugbrengt naar één, dan wil het inkomen per hoofd wel oplopen.
Ik denk dus dat de VS universiteitswebsite gewoon liegt.
Met lezen van een paar boeken kun je uiteraard niet op consistentie controleren, met veel meer lukt dat veel beter.
De boeken waar ik geen vertrouwen meer in heb specificeer ik hier niet, zoals:
Daniel Jonah Goldhagen, ‘Hitler’s gewillige beulen’, Antwerpen 1996 (Hitler’s willing executioners; ordinary Germans and the holocaust, New York 1996).
Het boek is volledig in tegenspraak met de dagboeken van een Duitse jood:
Victor Klemperer, ‘I will bear witness, A diary of the Nazi years, 1942-1945’, New York 1999
Zo acht ik ook ‘Genesis 1948’, Dan Kurzman, 1970, 1992 (foreword by Yitzak Rabin), New York volledig onbetrouwbaar. Zie:
Charles D Smith, ‘Palestine and the Arab-Israeli conflict’, New York, 1992 en:
Edward W. Said & Christopher Hitchens, ed., Blaming the Victims, Spurious scholarship and the Palestinian question’, 1988, London.
Elders hetzelfde: A. Goutard, ‘1940 La Guerre des Occas
Yogibeer
jefcooperMvdB
jefcooperjefcooper
MvdBDie houd ik al heel lang bij.
Trouwens, ik ben gek op beargumenteerde tegenspraak, daar kan ik iets van leren.
De engelse uitdrukking is 'the truth emerges from the clash of opinions'.
Maar nogmaals, de waarheid is consistent.
En niemand weet alles.
MvdB
MvdBhttp://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:70tXRto7Y_0J:pensioenpro.fd.nl/nieuws/183675-1509/toekomst-serie-technologie-helpt-custodians-met-aanleveren-informatie+&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=nl
MvdB
MvdBhttp://daskapital.nl/2015/09/wall_street_omarmt_silicon_val_1.html
MvdB
MvdBMolenaer
Leprechaun
Ik krijg de link naar Follow the Money Selecteert niet open. Daarom mijn suggestie via deze weg:
Is 2% inflatie nog wel gewenst. Wellink betwijfelt dat:
http://fd.nl/economie-politiek/1117369/wellink-plaatst-vraagtekens-bij-inflatiedoel-ecb
Ik zeg zelf dat 2% inflatie niet meer van deze tijd is en beargumenteer dat:
1. Een kern-inflatie van "tegen de 2%" is geen natuurlijk fenomeen, maar een algemeen aanvaarden wenselijk niveau (een ervarings compromis) voor de meerderheid van economen etc. hier en nu op aarde.
Ik behoor bij een kleine minderheid die daar wat andere meningen over hebben,
maar dat heeft altijd gegolden voor vernieuwers.(Er eindigden in het verleden zelfs op de brandstapel en dat is mijn gelijk mij nu ook weer niet waard).
2. Los van deze kern-inflatie bestaat er nog een soort natuurlijke inflatie die probeert naar nul te neigen (met een inherente over/under shoot), enig zins buiten de controle van economisch menselijk handelen/ ingrijpen.
3. De exacte inflatie (het resultaat van 1. gewenste en 2. natuurlijke)is niet echt te bepalen,met name door evolutionaire bewegingen (lees productiviteitsverbeteringen). We zijn inderdaad ver gekomen op het pad van holbewoners naar het heden - een enorme verbetering
(idee voor FTM om daar een index cijfer op loslaten vanaf het jaar 0 tt/m het heden - het jaar 0 beginnen met index cijfer 100).
4. Los van het democratische gehalte van de ECB, daarover heersen ook meningsverschillen, een ding is zeker het huidige mandaat voor de inflatie, van dichtbij maar niet boven 2%, zal de ECB niet meer loslaten en niets of niemand kan dat nu nog snel veranderen - het is voor de ECB teveel haar einige bestaansrecht. Maar los van dit officiele mandaat,heeft de ECB doelen op haar agenda staan, die zij niet echt wil communiceren (denk aan bv valuta verhoudingen t.o.v. de €), en ook daarom twijfel ik aan haar democratische gehalte.
Veel mensen zullen een mening hebben over de inflatie en het zal op
Leprechaun
Leprechaunhttp://www.ftm.nl/column/stresshormoon-leidt-tot-overdreven-pessimisme/
(Wel wat rommelig door mijn gebruik van copy/paste.)
Voor verdere info zie in mijn disqus-account, maar da's nu nog wat onhandig zoeken, daar komt volgens Eric spoedig verbetering in.