
Een kwart van de zorgbehoevenden mijdt dure zorg, de problemen bij Deutsche Bank en andere Europese banken, een weinig opwekkend interview met econoom Richard Koo, linkse ideeën werken averechts en hoe 'fixen' we de eurozone? Verder: ook Italië wil een eigen MinFin voor de eurozone, de uitverkoop van Italiaanse familiebedrijven en kranten betalen freelancers hongerloontjes. Tot slot: sensationele doorbraak in de natuurkunde.
Kwart zorggebruikers mijdt dure zorg
(Inzending van één van onze leden.)
Een kwart van de zorggebruikers mijdt zorg vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo 2015), omdat deze zorg en ondersteuning vanwege de hoge eigen bijdragen te duur zou zijn geworden. Dit blijkt uit onderzoek van Binnenlands Bestuur en belangenorganisatie Ieder(in) naar het beleid rondom de eigen bijdragen Wmo die gemeenten hanteren en de gevolgen daarvan voor inwoners met een Wmo-voorziening. Daarnaast blijkt dat burgers vooraf nauwelijks geinformeerd worden over het bedrag dat ze als eigen bijdrage aan zorg of ondersteuning kwijt zijn. Ook niet als de eigen bijdrage omhoog gaat.
Ook Nieuwsuur besteedde deze week aandacht aan de zorgmijding door de hoge eigen bijdrage in de Wmo 2015. De Tweede Kamer is geschrokken over de uitkomsten, of doet alsof, en geeft aan dat er zo snel mogelijk een Kamerdebat moet komen over de gevolgen van de hoge eigen bijdrages in de Wmo met de verantwoordelijk staatsecretaris van VWS Martin van Rijn. Op dit moment loopt er ook nog een onderzoek van de Nationale Ombudsman, waarbij in bijna driehonderd gemeenten onderzoek wordt gedaan naar de wijze waarop zij hun inwoners informeren over de hoogte van de eigen bijdrage. De Nationale ombudsman verwacht in het voorjaar zijn onderzoeksbevindingen gereed te hebben.
Bedreigt de Deutsche Bank heel Duitsland?
De beurswaarde van Deutsche Bank verdampt elke dag met miljarden, schrijft het Duitse blad Die Welt. Sinds begin dit jaar, dus krap zes weken, is de waarde met 42 procent afgenomen. Het gaat zo hard dat de Duitse regering zich zorgen moet gaan maken. En dat terwijl de les die uit de financiële crisis van 2008 en de aansluitende eurocrisis getrokken werd, nu juist was dat het financiële stelsel stabiel moest worden gemaakt en dat banken niet langer gered zouden moeten worden met belastinggeld.
Maar het faillissementsrisico van de Deutsche Bank (DB), ooit de trots van het Duitse bankwezen, is intussen verdubbeld. Er gaan steeds vaker geruchten dat DB een overnamekandidaat kan worden voor grote Amerikaanse banken als JP Morgan of Citibank, die tien keer zo groot zijn en inmiddels weer bulken van de cash. Zie onderstaande afbeelding.

'Het is absoluut angstaanjagend hoe dichtbij we bij die Grote Depressie zijn'
NRC Handelsblad (via blendle)
De Taiwanees-Amerikaanse econoom Richard Koo (1956) is chef-econoom van het Japanse Nomura-instituut. Hij was afgelopen week in Nederland en sprak met NRCHandelsblad. Koo hekelt het Quantitative Easing beleid – het massaal opkopen van obligaties in ruil voor cash – van de centrale banken, zoals de ECB.
Volgens Koo heeft monetaire verruiming geen enkele zin om een privaat schuldenprobleem op te lossen. In de VS heeft dat ook niet gewerkt, dus waarom zou het in de eurozone wel werken? Koo: 'Van alle 2.300 miljard aan QE heeft in de VS vermoedelijk slechts 18 procent de échte economie bereikt. De hele operatie was grotendeels betekenisloos, zinloos'. De econoom waarschuwt vervolgens dat doorgaan met het herhalen van fouten uit het verleden, de hele wereldeconomie bedreigd wordt. 'Ik weet niet of we dit overleven. QE is zo’n stupide beleid, ook al omdat er geen enkele reden is te bedenken waarom het überhaupt zou hebben gewerkt.’
Nostalgische linkse ideeën werken averechts
de Volkskrant (via blendle)
Drie jaar woonde correspondent Peter Giessen in 'la douce France'. Hij was het benepen, klagende en zeurende Nederland zat. Maar tijdens die drie Franse jaren concludeert hij dat er in Frankrijk nog veel meer gezeurd en geklaagd wordt.
'Als je aan verworven rechten komt, gooien Fransen meteen de boel plat, ze kieperen de vis over straat en kleden hun directeur uit. Kortom: een hopeloos ouderwets land dat halsstarrig weigert te hervormen. Nu ik een tijdje in Frankrijk woon, word ik weer rechtser. Allerlei regelingen waar ik van harte voor ben, blijken averechts uit te pakken'. Elke opmerking over de noodzaak het begrotingstekort te reduceren, wordt gepareerd met de dooddoener dat 'ze het maar weg moeten halen bij de rijken'.
Het probleem van Europese banken: ze zijn te weinig winstgevend
Analyse van Yann Goffinet van Pictet Asset Management over de Europese bankensector. Het probleem met die Europese banken is niet zozeer een tekort aan liquiditeit of een gebrek aan solvabiliteit, maar vooral een te lage winstgevendheid, concludeert de in Groot-Brittannië woonachtige Zwitser. De beurskoersen van deze banken daalden dan ook fors.
Goffinet wijst drie oorzaken aan van deze daling van de Europese bankaandelen. Allereerst zorgen de lage olieprijzen en die van andere grondstoffen voor verliezen op leningen aan die sectoren. Daarnaast zorgen de lage, soms zelfs negatieve, rentes voor uitholling van de marges op leningen. En tenslotte zorgen minder transacties voor lagere inkomsten.
How to fix the eurozone?
De neo-liberale denktank CEPR (Centre for Economic Policy Research) besteedt aandacht aan een e-book van verschillende economen, onder redactie van economie professoren Richard Baldwin en Francesco Giavazzi. Zij stellen dat de 'herstelwerken' voor de eurozone nog maar half af zijn. Sterker, het ergste moet nog komen: 'The Eurozone was from rocked by turmoil and high drama from 2010 to 2015. Compared to those tumultuous times, it is easy to think that the worse of the Crisis is behind us. This is a mistake'.
Wie kijkt naar onderstaande grafiekjes ziet in één oogopslag wat het fundamentele probleem is van de eurozone: de onderlinge verschillen tussen Noord en Zuid zijn eenvoudigweg te groot. Dat was al zo naar de aanloop van de eurocrisis.

Eén van de co-auteurs, Nobelprijs winnaar Chris Pissarides, schrijft dan ook: 'There are certain conditions needed to make a common currency across diverse economies a success and the Eurozone is clearly not satisfying them'.
‘Eurozone needs a finance minister’
In navolging van Frankrijk vindt nu ook Italië dat er een aparte minister van Financiën moet komen voor de eurozone. Bij monde van de Italiaanse minister van Financiën Pier Carlo Padoan, verklaarde Italië: 'The eurozone needs its own finance minister and must accelerate integration of its banking and fiscal policies in order to tackle the financial, economic and migration crises it faces'.
Padoan wil Europese instituten die een grotere bijdrage leveren aan 'mutualize risk-sharing'. Met andere woorden: de vorming van gemeenschappelijke fondsen om financieel-economische gaten te dichten. Deze plannen kunnen vooralsnog rekenen op de nodige weerstand van de Duitsers die vrezen dat zij moeten betalen voor de fouten van andere landen.
Italiaanse familiebedrijven te koop
Steeds meer Italiaanse familiebedrijven gaan in de uitverkoop. Redenen zijn dat rijke grote bedrijven als Benneton een strategische herschikking van hun investeringsportefeuille willen; andere, kleinere, bedrijven proberen op die manier werkgelegenheid in Italië zeker te stellen. De premier van het land, Mateo Renzi juicht de ontwikkelingen toe. Steker, hij faciliteert grote internationale bedrijven als Apple om te investeren en laat vliegtuigmaatschappijen uit Arabische landen strategische belangen nemen in Italiaanse carriers.
Volgens professor 'strategic management in family business' Guido Corbetta staat het Italiaanse familiebedrijf voor strategische uitdagingen in een globaliserende wereldeconomie: 'Italian family capitalism is facing some structural changes due to the opening to global markets'.
Kranten betalen freelancers hongerloon
'Freelance dagbladjournalisten betalen het gelag van de crisis in krantenland. Eerst hielden de CEO’s de rendementen van 20 procent en meer in stand door massaal werknemers te ontslaan, in combinatie met het verhogen van de prijs van de krant. Over het verbeteren en aantrekkelijker maken van het product werd niet nagedacht. Durfinvesteerders speelden de baas. Zij hadden slechts één doel: op korte termijn zoveel mogelijk verdienen in plaats van investeren voor de lange termijn', zegt freelance journalist Bart Ebisch.
Vervolgens werd een deel van de ontslagen medewerkers als zzp'er opnieuw te werk gesteld. Lekker goedkoop, want zij mochten nu hun eigen sociale lasten betalen en zelf hun pensioen opbouwen. Maar dit was nog onvoldoende om het probleem van weglopende abonnees en adverteerders op te lossen. Daarom snoeiden de kranten met de botte bijl in de tarieven van de freelancers, die voor een appel-en-een-ei aan de slag gaan. 'Hoofdredacteuren verdienen al gauw twee ton per jaar en ervaren dagbladjournalisten één ton. En een ervaren freelancer? Een tientje per uur. Dat is ziek'.
Sensationele doorbraak in de Natuurkunde: experiment bewijst gelijk Einstein
Honderd jaar na Einsteins voorspelling zijn zwaartekrachtsgolven voor het eerst direct gemeten! New Scientist deed live verslag van deze historische gebeurtenis vanuit Amsterdam en Pisa. Waarom is deze meting zo belangrijk? Allereerst, omdat het een experimentele bevestiging is van de algemene relativiteitstheorie van Einstein, die postuleerde dat licht door zwaartekracht kan afbuigen waardoor rond hele zware kosmische voorwerpen een soort opmerkelijke ruimtelenzen kunnen ontstaan. De tweede reden is, dat deze meting vanuit technisch oogpunt bezien echt bijzonder knap is. En tenslotte, omdat het kunnen meten van zwaartekrachtgolven een heel nieuw stuk natuurkunde kan blootleggen.
Tot nog toe bestudeerden we het universum met elektromagnetische golven, beter bekend als ‘licht’ of ‘radio’. Zwaartekrachtgolven zijn echter geen golven IN het universum, maar golven VAN het universum. En als we daarnaar gaan kijken en luisteren, kun je dingen ontdekken die hiervoor onvoorstelbaar waren. Theoretisch past de ontdekking ook perfect in de M-theorie die alle consistente versies van de superstring theorie verenigt in één allesomvattende theorie.
41 Bijdragen
goof 4
Ik lees dat de DB 7,5 % rente geeft op hun coco ( obligaties ) en de Rabobank bijv geeft 6,75 volgens mij .
De DB is al 35 % in beurswaarde gedaald en hun aandelen worden in de VS met 65 % korting aangeboden en toch zegt CEO van de DB dat er niets aan het handje is .
Er zijn diverse banken in de EU die coco's hebben uitgegeven maar wel alleen de banken die het het moeilijk hebben .
Ik denk dat we ons maar een ding hoeven af te vragen voordat je je geld gaat investeren in deze coco's .
Als de 10 jaars rente in landen als Duitsland en Nederland 0,2 en 0,4% zijn waarom zou een bank u dan 25 x zoveel rente willen betalen?
Een coco is eigenlijk gewoon een achtergestelde lening maar dan wat leuker verpakt voor de wat rijkere particulieren onder ons die nog steeds geloven dat ons bankensysteem niet kan omvallen.
Probeer u eens realistisch te denken , pensioenfondsen en andere zeer grote partijen stappen niet die coco's omdat ze te risicovol zijn.
Ik hoor mijn vriend al een paar jaar zeggen dat die rabo coco's hem prima bevallen en minder risico volgens hem dan aandelen en een hoger rendement en nog maar weinig gezakt tot nu toe .
Wat ik ook niet snap is waarom de bankaandelen zo hard dalen en de coco's niet evenredig mee dalen in waarde .
Als de banken sector omvalt wat zeker en vast gaat gebeuren zijn de coco's namelijk ook helemaal niets waard .
Ik weet niet of dat al eens onderzocht is maar ik vraag mij af hoeveel coco eigenaren die rente ook laten uitbetalen of dat ze deze renteopbrengsten laten staan om daar ook weer die 6,75 % van te krijgen want dan zijn ze die ook nog kwijt na een meltdown.
Ik denk dus dat coco's het volgende foute product is zoals woekerpolissen rentederivaten, enz hieraan vooraf gingen wat banken hun klanten hebben aangesmeerd en omdat er geen logica in zit om deze coco's anders uit te geven dan deze inleggelden zich toe te eigenen tzt .
Joost Visser 5
goofGilles Wattel 1 3
Dat was de bevestiging van Einstein.
Dat de voorspelde zwaartekrachtgolf nu is waargenomen is meer een technisch hoogstandje, dan een grote ontdekking, lijkt me.
Die allesomvattende theorie zie ik nog niet, maar dat kan heel goed aan mij liggen.
Dat ook Italië een Brusselse minister of zo van financiën wil, dat ligt voor de hand.
Tot nog toe brulde alleen Frankrijk om eurobonds, leuk natuurlijk om anderen de rente op de eigen staatsschuld te laten betalen.
De oplossing van de euro problemen ligt voor de hand, los de euro op, en voer de eigen valuta's per land weer in.
Helaas kan dat niet, net zoals de Brusselse bende vast houdt aan Schengen, de ramp daarvan ziet nu iedereen, behalve die bende, zo moet ook aan de euro worden vastgehouden.
Wat ik hier nu schrijf wordt door de EU bende afgedaan als 'extreem rechts populisme'.
Politicologen weten dat een confederatie als de EU maar op twee dingen kan uitlopen: iets totalitairs, of uiteenvallen.
Nu Valls meer migranten botweg weigert wordt de laatste optie waarschijnlijker.
Jean Wanningen 6
Gilles Wattel 1Gilles Wattel 1 3
Jean WanningenZells bij besturing van satellieten wordt die theorie gebruikt.
Opzienbarend zou zijn geweest als aangetoond was dat die zwaartekracht golf niet bestaat.
Wetenschap gaat vooruit door afwijkingen van theorie vast te stellen, niet door al lang geaccepteerde theorieën nog eens te bevestigen.
Joost Visser 5
Gilles Wattel 1Gilles Wattel 1 3
Joost VisserHet was een meetfout.
Aardig was dat de Italiaanse minister van onderwijs zijn of haar totale onkunde op natuurkundig gebied ten toon spreidde, door boos te worden over de kosten van de veronderstelde tunnel van Genève naar Milaan.
Misschien door dit soort onkunde dat de Fyra een trein leek.
bps 12
Jean Wanningengoof 4
Geert Schaay en Martien Hafkamp zeiden dat bij 450 bij 420 al maar nu schijnt het wel echt het goede moment te zijn op 380-390 .
Beleggingsadviseurs zullen u echt niet vertellen dat u beter geen vallend mes moet proberen op te vangen want dat is is hun broodwinning.
We gaan het beleven komende weken maar ik zie meer in goud en zilver stenen en grond .
Vooral de huizenmarkt van 150 tot 250 K voor verhuur lijkt mij zeer veilig met een goed rendement en 10 x veiliger als coco's maar om nu een in aandelen te gaan is als bungee jumpen en hopen dat er een elastiek aan zit . Niemand weet wanneer het wel het goede moment is en deze keer kunnen we het niet vergelijken met vorige dips omdat de omstandigheden waarin de wereld verkeert nog nooit zo structureel fout heeft gezeten zoals de schuldenbergen de massa volksverhuizingen , een midden oosten dat in de fik staat ,enz enz.
Joost Visser 5
goofContramine 1
Jan Willem de Hoop 12
De vraag hierbij is natuurlijk ook of als de kranten genoegen nemen met minder hoge winsten, er dan wel voldoende geld over blijft om freelancers volwaardig en gelijk te betalen? Het echte antwoord weet ik niet, maar ik denk van niet.
Kranten hebben onvoldoene middelen om alle journalisten, vast en freelance, nog de hoge salarissen te betalen van vroeger. En waarom? Te weinig mensen betalen nog voor journalistiek.
Gedeeltelijk hebben de mensen die niet meer betalen voor journalistiek gelijk. Er is gewoon veel ondermaatste en slechte journalistiek.
Maar uiteindelijk zijn de echte gedupeerden van de malaise in de journalistiek niet de journalisten, maar wij als burgers die steeds slechter geinformeerd worden. En waarbij wij als burgers steeds minder directe en indirecte hinder ondervinden van te machtige bedrijven en overheden.
Om van de neerwaarste spiraal weer een opwaartse spiraal te maken, in het belang van 95% van de mensen, zullen lezers en journalisten kleur moeten bekennen. Door als lezer weer te gaan betalen voor goede journalistiek. Door als journalist weer kwaliteit te gaan leveren door echt onafhankelijk te denken en te schrijven.
Jan Smid 8
Jan Willem de HoopJohn Jansens
Ik denk 't wel... menig Duitser weet wel dat die bank "Rotten to the core" is.
Een mooi voorbeeld vindt je in deze échte "Follow the Money"-docu over de financiele sporen van 9-11.
Saillant is het moment waarop de complete mainframe van de Deutsche Bank wordt overgenomen om "onbekende transacties" uit te voeren voor véle honderden miljoenen ,zoniet vele miljarden $.
De bank had géén manier om de macht over de mainframe over te nemen,en -omdat álle sporen gewist waren- géén idee wat er in ál die uren gebeurd was...
Kijk en huiver:het zou morgen wéér kunnen gebeuren...
http://topdocumentaryfilms.com/911-trillions-follow-money/
John Jansens
Die struikelen met $-tekens in de ogen over elkaar heen om te roepen dat dit een mega-event is,maar écht iets natuurkundig zinnigs heb ik nog niet gehoord,zéker niet van de "wetenschappers" en "wetenschappelijke journalisten" die nét het niveau hebben om te bewéren dat ze eea van Einsteins theorien "begrijpen"...toch? Het gaat gewoon om beurzen en fondsen om onderzoek te doen ,of simpelweg betaald na te denken, of een ruimtevariant van 100miljard $ van dit mini-instrumentje te maken.
Zonder garanties dat 1 op de miljoen/miljard resultaten oplevert...
We hebben het hier over ruimte-TIJD ,en we hebben héél véél superprecieze klokken in de ruimte hangen...
Maar heb je érgens iets gelezen of gehoord over "afwijkingen" in ál die klokken op het moment dat de meting plaats vond ?
NEE dus...toch?
Noch bv info over de vraag: gaan die rimpelingen langzamer,even snel of zelfs sneller dan het licht?
"Theoretisch past de ontdekking ook perfect in de M-theorie "
Gezien de véle,véle verschillende versies en afwijkende ideeen en interpretaties op het gebied van Quantum-wetenschappen,
lijkt me dit de mening van iemand die niet veel meer gezien heeft dan de gelinkte Wikipedia-pagina.
Jean Wanningen 6
John JansensFurther reading: http://www.caltech.edu/gwave
http://www.nsf.gov/news/news_summ.jsp?cntn_id=137628
En 'n oudje: http://arxiv.org/pdf/astro-ph/0505588.pdf
De zwaartekrachtgolven en de Fukaya categorie-analyse steunen M-theorie interpretatie van Edward Witten, zie ook: http://www.ems-ph.org/books/012/review_bulletin_ams.pdf en: http://www.gsacademicreflections.com/string-theory-witten-reduction-einsteinian-space-times-and-4-d-analysis/
bps 12
Jean WanningenWiskundig mag het allemaal wel consistent zijn,
maar dat is mijn berekening ook van als ik 100 mln dingen verkoop waar ik een tientje aan win, ben ik miljardair. Als ik dat kwadrateer of anderszins compliceer, is het wiskundig nog steeds consistent.
Maar of het werkelijk zo is of wordt, betwijfel ik.
Ik bedoel maar; alles wat mogelijk is, is te berekenen. Maar alles wat berekenbaar is, hoeft niet mogelijk of werkelijk te zijn.
En daar ligt wel de focus bij theoretische fysici.
Het zou omgedraaid moeten worden: eerst kijken wat mogelijk is en dan ter controle aan het rekenen slaan.
John Jansens
Jean Wanningenhttp://www.volkskrant.nl/wetenschap/onderzoekers-puzzelen-op-gammaflits-ten-tijde-van-gravitatiegolf~a4245166/
Dat kan de héle "gravitatiemeting" weer op losse schroeven zetten:
soms meet je een heel ander verschijnsel dan waar je meetinstrument voor bedoeld is.
Het lijkt me onwaarschijnlijk dat de publicisten van "de gravitatie-trilling" hier niets van wisten : het begint hierdoor mi wél op fondsen-werving marketing te lijken...toch?
Joost Visser 5
John JansensGilles Wattel 1 3
John JansensHet gemak waarmee wetenschappers tegenwoordig wereldwijd communiceren, en op congressen zitten, zien, zagen zij als een tweede factor in de kuddegeest.
In zijn tijd was Einstein een dissident.
John Jansens
"Theoretisch past de ontdekking ook perfect in deze interpretatie van de werkelijkheid" :
http://topdocumentaryfilms.com/simulation-hypothesis/
Theo Prinse
Die klokken in de ruimte hebben onvoldoende lokatie nauwkeurigheid om de g-golf te meten.
Het fenomeen gravitatie bestaat uit deeltjes (gravitonen) en deze deeltjes zijn wellicht 1 miljard keer kleiner dan een foton.
Dat is een yoctometer.
Bewijs is dat de golf dwars door de aarde gaat zonder afremming door de atomen.
De snelheid van de golf was 1 miljard kilometer (de lichtsnelheid).
Zeer mogelijk zijn wormholes tussen zwarte gaten quantum entanglement.
Daarmee zou dan gravitatiegolven gemeten kunnen worden met wel 20.000 x de lichtsnelheid.
Joost Visser 5
Theo PrinseTheo Prinse
Joost VisserGilles Wattel 1 3
Theo PrinseZelfs de 'wet' van behoud van energie schijnt zo nu en dan even niet te werken.
Begrijpen, in zin van relateren aan iets bekends, houdt gewoon op.
Entanglement is al diverse keren aangetoond, misschien al vanaf een twintig jaar geleden.
In het begin was er nog twijfel aan de meetmethoden.
Delftenaren proberen een computer te bouwen gebaseerd op het verschijnsel.
Wat ik er van meen te begrijpen is dat niet informatie met meer dan de lichtsnelheid wordt overgedragen, maar dat, als een deeltje in twee deeltjes wordt gesplitst, die elk met lichtsnelheid, tegenover de omgeving, uit elkaar vliegen, het deeltje op een onbegrijpelijke manier nog één geheel is.
Dat dit soort dingen niet te begrijpen is verheugt me, ik ben dan niet meer dom als ik niet begrijp waarom tijd niet iets absoluuts is.
De uitleg daarvan, zelfs met verwijzing naar Galileo heb ik nooit echt begrepen.
Joost Visser 5
Gilles Wattel 1bps 12
Theo PrinseEn hoe kom jij bij die factor 20.000 x de lichtsnelheid ?
Kan dat niet oneindig keer de lichtsnelheid zijn als zo’n ‘wormhole’ als verbinding de systeemrelatie blijkt met de andere locatie als geheel systeem. Immers, er móet een relatie zijn. Zonder relatie is er per definitie geen geheel systeem maar zijn er afzonderlijke systemen, gescheiden door te overbruggen afstand en tijd, ook voor informatie.
Als in de spin zulke snelheden worden bereikt door schaalverkleining dat er van tijd in een vernauwende wormhole geen sprake meer is dat daarmee afstand uitschakelt. Immers bij snelheid en versnelling in ruimtetijd, is tijd de relatieve factor en niet afstand, gezien ook de definities voor snelheid en versnelling: m/s en m/s². De tijd in ruimtetijd is relatief, de afstand blijkbaar niet. Als tijd 0 nadert wordt snelheid bij de gegeven afstand oneindig. En de snelheid van informatie als niet-massa dan ook. Lijkt mij. Want geen enkel systeem met een rustmassa kan de lichtsnelheid passeren. Ook het foton met rustmassa 0 blijkbaar niet.
Wat is jouw antwoord of kijk er op? Vertel.
Theo Prinse
bpsBounding the speed of ‘spooky action at a distance’ http://arxiv.org/pdf/1303.0614v2.pdf
Hier de link naar de stelling wormholes is een quantum entanglement fenomeen.
Quarks Linked by Wormholes? Quantum entanglement may explain gravity.
http://www.technologyreview.com/article/524191/quarks-linked-by-wormholes/
Ja ik denk dat in principe fenomenen moeten bestaan die oneindig keer de lichtsnelheid reizen.
Ik denk dat er ook wormholes (lees quantum entanglement) tussen zware neutrinosterren en wellicht zeer gering tussen sterren kan bestaan.
Ik denk dat Einstein foutief stelde dat NIETS sneller gaat dan het licht en daarmee stelde hij ook foutief een einde aan de ONEINDIG in steeds kleinere segmenten opdeelbare seconde. De foute stelling vd eindigheid van de tijd leidt bij velen tot de verkeerde gedachte dat men anders achteruit in de tijd gaat reizen. De fijnste tot dusver geregistreerde tijdmeting is nu 10 tot de -18. Tijd kan dus nooit 0 naderen, men loopt eenvoudigweg tegen de onvolkomenheid van de tijdinstrumenten tot dat moment aan tot er weer betere tijdmeters komen.
https://www.sciencedaily.com/releases/2016/02/160210111610.htm#.Vr9bK1sdcQY.facebook
Over materie denk ik dat na het allerkleinste tot dusver bekende deeltje er een oneindige reeks van steeds kleinere deeltjes bestaan (gravitonen, sub-gravitonen enz.)
bps 12
Theo PrinseHet zou net zo goed zo kunnen zijn dat massa juist een gevolg is van zwaartekracht als een fenomeen in het zwaartepunt van een zwaartekrachtdragend hemellichaam. Niet elke massa (of komeet) hoeft zwaartekracht te hebben, zoals ook te vermoeden is na de grotere stuitering bij de landing van Philae dan verwacht.
Dit andere vertrekpunt is niet van invloed op de ART enz. maar kan wel een wezenlijk verschil betekenen.
bps 12
Theo Prinsebps 12
Theo Prinsebps 12
Maar waarom zouden politici in het verleden gemaakte fouten niet weer herhalen? Zij hebben geen motief en macht om het middelend beter te doen en wel het onverstand om het boom-bust-boom steeds net zo te doen.
Het geïnvesteerde politieke kapitaal in deze EU is:
a. niet door de politici zelf betaald maar op kosten van de burger,
b. heeft al net zo’n negatief rendement als de rente van de ECB is.
Geen mainstream econoom die dat wil zien. Laat staan politici.
http://www.npodoc.nl/documentaires/series/npo-doc-exclusief/2015/boom-bust-boom.html
Ze moeten gewoon doorgaan met loze verdragen/afspraken maken en aflossingsvrij gratis geld naast de pot pompen.
Iets anders hebben ze ook niet meer in huis.
Geen productiviteit die dat geld kan bijhouden.
Griekenland is pionier op dit terrein. De rest volgt.
Wie niet horen wil, moet maar voelen.
Maar ondertussen raakt de reële economie alles kwijt.
Ik zal mijn ongenoegen verder maar niet onder woorden brengen.
Joost Visser 5
bpsPieter Jongejan 7
bpsHun winst is het verlies bij de houders van staatsobligaties, zoals pensioenfondsen, particuliere spaarders en verzekeringsmaatschappijen. De lofzang van Koo op Japan is
onterecht. De Japanse economie krimpt al weer en de Nikkei is recentelijkmet ruim 25% gedaald. Het BBP per hoofd in Japan is in de afgelopen decennia harder gedaald dan in Europa en veel harder dan in Zwitserland en Zweden. De kleine landen, die buiten de euro zijn gebleven doen het dus veel beter dan Japan en de Eurolanden. Deze informatie kom je uiteraard niet tegen in de manipulerende NRC.
Jan Smid 8
Pieter JongejanTheo Prinse
Op science blogs als Scientific American speculeert men dat naast laboratorium Q-E dit fenomeen ook vrij in de natuur bestaat tussen quarks (MIT) en als wormholes tussen zwarte gaten die dan extra galactische sterrenstelsels zoals M87 verbinden (Susskind and Maldacena).
Mijn zwaartekracht hypothese (zie NASA GRACE gravimeter en ESA GOCE gravity gradiometer missies) stelt dat zich uit een zee (vgl Dirac, Weyl) van VRIJE willekeurige gravitonen welke zich zowel binnen als buiten protonen, sterren enz. bevinden, vanuit het centrum van elk proton t/m elk hemellichaam naar buiten en tot steeds dichter groeperende gravitonlijnen zich lineair fixeren.
Neutrino’s gaan met 65 miljard/sec door een cm2 ofwel 1 neutrino per picometer. Een proton heeft een diameter van 1 femtometer en een elektron 1/1000e van een proton (1 attometer)
De breedte van een gravitonlijn bedraagt zeker een miljardste van een elektron diameter of 1/1000e van een yoctometer (10-27m).
Deze geringe afmeting is de reden waarom de gravitonen op hun gravitonlijnen en Q-E strengen elkaar onderling zelden raken omdat de afstand tussen opeenvolgende gravitonen op zowel lijnen als strengen extreem groot is
Joost Visser 5
Theo PrinseGilles Wattel 1 3
Theo PrinseIk wacht het wel af.
Penrose is van mening dat een doorbraak op het gebied van kwantum theorie hoogst nodig is.
Die lijkt er nog steeds niet te zijn.
Daarna kan de belangstellende leek eens kijken of hij of zij er nog wat van begrijpt.
Roland Horvath 7
Een eenvoudiger middel is ieder van de 19 lidstaten een eigen munt naast de euro onder de vorm van een banksaldo en van munten en biljetten. De Florijn, de Germijn, de Germania, de Belga, de Franca. Geen verlengstuk van de euro maar een aan de euro complementaire munt, dus niet naar het buitenland, niet op de beurs en niet converteerbaar in andere valuta als euro, dollar of CH franc.
De reden. Zwakkere landen zien hun euro's weglekken naar de sterkere landen met een betalingsbalans overschot. Dan zijn ze aangewezen op ruilhandel. Een eigen munt maakt de betaling van de ruilhandel mogelijk, betaling van goederen die ver afstaan van het buitenland. Dan is iedere lidstaat een entiteit op zichzelf in een groter geheel zoals een cel in een levend wezen ook alle functies heeft van het levende wezen. Referentie de Zwitserse WIR. De wereld heeft meer protectionisme nodig naast vrije handel, meer lokaal. En de eurozone heeft meer lokale valuta nodig.
Joost Visser 5
Roland HorvathHeeft u dit echt wel goed overdacht? Rijkdom en verdeling in welvaart is historisch gegroeid o.a. o.b.v. belastingen. Vide bijvoorbeeld het hele gedoe van koophuizen in Nederland. Nergens in de wereld is het zo. Was een tijdje geleden in Frankrijk. Komt de postbode met een grote hand en een ongelooflijke glimlach:' moi jour final' (of zoiets). Nog een grapje 'ga je dood?' Neen, met pensioen, 58 jaar. Ga dat nu eens uitleggen aan de mensen van 60+ in Nederland, waarvan de beginzestigers nog niet weten dat ze tot hun zeventigste moeten gaan werken. Nog uitgelegd dat in Nederland de pensioengerechtigde leeftijd succievelijk omhoog gaat om het geheel betaalbaar te houden en dat het i.h.k.v. de EU hij eigenlijk er ook aan mee zou moeten werken (in mijn slechtste frans). Welnu, de tirade was beknopt samen te vatten: wat hem veertig jaar geleden door de overheid beloofd was, konden ze hem niet afpakken. Hij zou persoonlijk met zijn geweer Hollande tot de orde roepen. De 'schapen' in Nederland die het allemaal accepteren en de 'egoistische wolven' in Frankrijk kun je niet binnen een aantal Jaren tot een gemeenschappelijk sociaal systeem transformeren. Daar gaan generaties overheen. En de grote vraag is 'willen we dat eigenlijk wel?' Voegt het nut toe in alle landen van Europa?
Joost Visser 5