
De voor- en nadelen van een Brexit, lessen uit de crisis, een Duits bail in-plan bedreigt de euro en: de tech startup-bubbel loopt leeg. Verder: lobbycratie in de asielindustrie, Turkije islamiseert, privacy en de iphone, een longread over een 'Libor mastermind' en een interview met Jan Terlouw. En natuurlijk: het Britse referendum.
Brexit: 'elk nadeel heb z'n voordeel'
AD (via blendle)
Hoogleraar internationale betrekkingen Henk Overbeek is niet voor een vertrek van Groot-Brittannië (Brexit) uit de Europese Unie. Toch ziet hij ook voordelen. Zo zou de macht van de financiële sector – die in Londen erg groot is – kunnen worden doorbroken. Voordeel daarvan is dat dan eindelijk begonnen kan worden met een echte hervorming van de sector, want ondanks zogenaamd 'verbeterd toezicht' is er volgens Overbeek nog niet echt veel veranderd.
Lessen uit de crisis: stop met TBTF banken
De nieuwe FED-bestuurder van Minneapolis, Neel Kashkari, gooit in zijn eerste toespraak direct de knuppel in het hoenderhok. Banken zijn nog altijd Too Big To Fail (TBTF) en vormen aldus een bedreiging voor de economie. 'Grote banken opbreken in kleinere onderdelen, die minder met elkaar verbonden zijn, zou een optie moeten zijn', zegt hij.
Niet langer moet de redding van banken vanzelfsprekend op het bordje van de belastingbetaler belanden, aldus de Fed bestuurder. Een tweede les die getrokken kan worden is dat niemand een (volgende) crisis ziet aankomen, laat staan daarvan de gevolgen kan overzien: 'A second lesson for me from the 2008 crisis is that almost by definition, we won’t see the next crisis coming, and it won’t look like what we might be expecting'.
De uitspraken van Kashkari zijn met name opmerkelijk, omdat hij destijds direct betrokken was bij het reddingsplan Troubled Asset Relief Program (TARP), een grootscheepse operatie om het financiële stelsel te stabiliseren door het opkopen van illiquide ("giftige") vorderingen van Amerikaanse banken.
Duits 'bail in' plan bedreigend voor de euro
Professor Peter Bofinger, één van de vijf 'Wijze Mannen' in de Duitse Raad van Economische Adviseurs waarschuwt dat het nieuwe Duitse plan om haircuts toe te passen op staatsobligaties van eurozonelanden wel eens grote gevolgen kan hebben: 'It is the fastest way to break up the eurozone', aldus Bofinger. Met name landen als Italië, Spanje, Portugal en Griekenland zouden zich hierdoor gedwongen kunnen voelen om hun eigen munteenheid weer in te voeren. Wellicht sneller dan menigeen denkt. Bofinger: 'A speculative attack could come very fast. If I were a politician in Italy and I was confronted by this sort of insolvency risk I would want to go back to my own currency as fast as possible, because that is the only way to avoid going bankrupt.'
De Duitse adviesraad wil een mechanisme in het leven roepen waarin staatsschulden van eurozonelanden kunnen worden gesaneerd, teneinde de 'no bail out' afspraak uit het Verdrag van Maastricht te herstellen. Die afspraak hield in dat eurolanden hun eigen financiële broek zouden ophouden en niet zouden worden 'gered' met geld van andere lidstaten, zoals op grote schaal gebeurd is met diverse Europese noodfondsen. Lees vooral ook het rapport van die Duitse adviesraad, dat op de steun kan rekenen van de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble. Gunpowder.
Unicornluchtbel in Silicon Valley loopt leeg
'Get bigger, bigger, bigger', zei Gary Cohn, bestuurder van Goldman Sachs eerder deze maand over de groei van tech start ups in Silicon Valley. Deze jonge, snelgroeiende, innovatieve bedrijven worden unicorns genoemd in het vakjargon. Inmiddels is Cohn bij zinnen gekomen en omarmt hij het meer realistische nieuwe bedrijfsmodel dat veel van deze bedrijven zich hebben aangemeten: sturen op kasstromen, winst maken en handhaven van een duurzaam verdienmodel. ‘Ik zie het als een goede ontwikkeling’, aldus Cohn nu.
Het FD schrijft: 'Het aantal unicorns in Silicon Valley — start-ups die meer dan een miljard dollar waard zijn geworden — groeide uit tot meer dan tweehonderd. Maar de afgelopen maanden hebben investeerders opeens last van zenuwen. Dat jaagt de waarderingen naar beneden'. De groeigekte leidde ook tot bedrog. Het Californische bedrijf Zenefits blijkt de regels in verschillende staten in de VS omzeild te hebben. Het gebruikte een geheim softwareprogramma, waarmee verkopers van verzekeringen de verplichte 52 lesuren konden omzeilen.
Enorme lobbycratie in de asielindustrie
Telegraaf (inlog)
Onder de kop 'Vrij spel voor asielclubs' presenteert 's lands grootste dagblad een lang artikel over de lobbyactiviteiten van de asielindustrie. 'De asiellobby in Den Haag is een miljoenenbusiness en bovenal effectief. Het is vrij spelen voor de ‘vluchtelingenorganisaties’ want rechtse tegenhangers zijn er niet', zo schrijft het blad.
Er gaan ook heel wat kwartjes over de toonbank. VluchtelingenWerk Nederland spendeerde in 2014 maar liefst 3,6 miljoen euro aan ‘belangenbehartiging’. Volgens de organisatie ging ruim 1,3 miljoen daarvan naar lobbyactiviteiten. Amnesty International gaf hetzelfde jaar bijna negen ton uit aan ‘beleidsbeïnvloeding’ en de Stichting Vluchteling trok destijds 203.000 euro uit voor ‘pleitbezorging’. De vluchtelingenorganisaties scheppen in hun jaarverslagen flink op over hun lobbyprestaties, maar volgens hen is er van 'belangenverstrengeling' geen sprake.
De Islamisering van Turkije
Interview met journalist en schrijfster Betsy Udink, die lang in het Midden-Oosten heeft gewoond en de veranderingen daar aan den lijve heeft ondervonden. Ze maakte de onstuitbare opmars van islam onder de Turkse president Erdogan van nabij mee. 'Het is als een springvloed gegaan, niet tegen te houden, en het wordt alleen maar meer...', aldus Udink. Bij het jaarlijkse Atatürk-bal van de diplomatenelite wordt geen alcohol meer geserveerd en wordt er ook niet meer gedanst, zoals vroeger wel het geval was.
Udink wijt de opkomst van het islamisme mede aan de arrogante houding van de elite, die de massa arm hield. Het enige houvast dat deze mensen nog restte was een vlucht in het geloof. Inmiddels wordt Erdogan als een heilige vereerd. Udink beaamt voluit dat we in West-Europa naïef zijn geweest in het idee dat Erdogan een soort christen-democraat was, 'alleen een beetje anders'.
John McAfee: ‘Ik wil iPhone terroristen kraken’
John McAfee heeft zijn naam gegeven aan een van de bekendste antivirus softwarepakketten. Hij schrijft ook veel over technologie. Hij is controversieel, presidentskandidaat voor de Libertarische Partij van Amerika én hij werd beschuldigd van moord. Maar McAfee is vooral zeer kritisch ten aanzien van onze afhankelijkheid van internet. ‘De zachte onderbuik van de westerse wereld’, vindt hij.
Hard is ook zijn oordeel over het bevel van de FBI aan Apple om een ‘achterdeur’ in de beveiliging van de iPhone open te zetten om daarmee de telefoon van een van de plegers van de aanslag in San Bernardino te kraken.
Als het apparaat dan toch zijn geheimen moet prijs geven, dan wil McAfee de beveiliging wel kraken. ‘Ik eet mijn schoen live op televisie op als dat niet lukt.’ Maar een back door openen? Dat nooit. Het zou volgens McAfee zelfs het begin van het einde van de VS als wereldmacht betekenen. Het gevolg is namelijk dat er uiteindelijk in elke encryptie een opening zou worden gecreëerd. Levensgevaarlijk, vindt McAfee. Want hoe geheim zo’n achterdeurtje ook is, hackers zullen hem vinden. ‘Het is alsof je onze grootste vijanden kernwapens geeft.’
Tom Hayes: a Libor mastermind
Longread over het proces tegen trader Tom Hayes, bij wie een lichte vorm van het Asperger syndroom, een autistische stoornis, was geconstateerd. Hayes - door collega's aangeduid als Rain Man, naar de gelijknamige film met Dustin Hoffman - werd beschuldigd van Libor manipulatie. Hij werkte aanvankelijk mee, maar werd steeds bozer en gooide uiteindelijk de kont tegen de krib. Fraai staaltje onderzoeksjournalistiek en meesterlijk beschreven.
'Het kapitaal is nu helemaal de baas'
Volkskrant (via blendle)
'We gaan kapot aan het neoliberalisme. We gaan er helemaal aan kapot.' Dit zijn niet de woorden van Joris Luyendijk of Emile Roemer, maar dit zegt voormalig D66 voorman Jan Terlouw tegen de Volkskrant.
Terlouw hekelt de manier waarop ABNAMRO werd gered – met belastinggeld – om de bank vervolgens weer naar de markt te brengen: 'ABN Amro is in 2008 door de overheid van de ondergang gered. Het werd een staatsbank, een bank van ons allemaal. Nu privatiseren ze haar weer. Belachelijk. Is het bankensysteem dan na de crisis van 2008 zo fundamenteel veranderd dat een herhaling van een crisis is uitgesloten? Nee, zou ik denken, bij lange na niet.'
Als de politiek minder integer is, dan is de samenleving dat ook. De economie gaat tegenwoordig boven alles. 'Geld is macht', aldus de kinderboekenschrijver.
Cameron en de EU sluiten een deal
Na anderhalve dag onderhandelen waren ze er uit: de Britse premier Cameron en de rest van de EU. Voornaamste bottleneck vormde de Oost-Europese landen, die bezwaar aantekenden tegen de beperking van de toegang tot het Britse sociale zekerheidsstelsel. Met name de beperking van de kinderbijslag. Cameron twitterde na afloop het volgende:
I believe Britain is stronger, safer and better off within a reformed European Union. My statement on tonight's deal https://t.co/7XCOHfQFTR
— David Cameron (@David_Cameron) 19 februari 2016
Cameron spreekt over een 'hervormde EU', een Unie van 'leven en laten leven'. Hij zal in eigen land de komende maanden campagne voeren vóór het EU-lidmaatschap. Op 23 juni kiezen de Britten in een referendum dan voor 'in or out'.
65 Bijdragen
Jan Willem de Hoop 12
Dank wederom voor de FTMS van deze week.
John Jansens
(Helaas kan ik jullie het héle plaatje niet laten zien :-(...)
Maar ik heb wél een directe link:
http://www.imagebam.com/image/7f56aa466684501
Jean Wanningen 6
John JansensHilterman 4
Jean WanningenNee ik heb het niet geturfd, het is slechts mijn indruk.
M. van Deelen 11
Hilterman16-02-2015 t/m 22-02-2015: 18 artikelen - 950 reacties FTM oud
01-02-2016 t/m 07-02-2016: 16 artikelen - 947 reacties FTM oud
15-02-2016 t/m nu (16.50 uur): 16 artikelen - 183 reacties FTM nieuw
goof 4
M. van DeelenMaar wat is de reden waarom er zo weinig gepost word ? shit is nu word met d of dt.
Hilterman 4
M. van DeelenHet niet kunnen antwoorden op een eerdere reactie in een draadje is buitengewoon hinderlijk.
De vraag komt op of Arne van der Wal en Eric Smit nog wel belang hebben bij het forum en de reaguurders.
Ik had me niet aangemeld als betalend lid. De kans dat het nog gebeurt is gezien de gevolgen van de upgrade niet erg groot.
Ben ik pessimist wanneer ik een spoedige teloorgang van dit forum zie naderen?
Jean Wanningen 6
M. van DeelenJoost Visser 5
Jean WanningenHank Rearden
HiltermanM. van Deelen 11
Jean Wanningen+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
|H|u|i|l|e|n| |J|e|a|n|, |h|u|i|l|e|n|.|.|.|.|
+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
Jean Wanningen 6
M. van DeelenM. van Deelen 11
Jean WanningenM. van Deelen 11
John Jansensgoof 4
Jaap van Duijn hoor ik zeggen bij Harry Mens dat er iets op ons afkomt waar hij bang van wordt en gaat eindigen in tranen.
2 mensen 2 meningen maar een van de twee moet ervan mee-eten.
Wie zou het dan bij het rechte eind hebben denkt u .
Ik denk dat Jaap het wel goed ziet ondanks zijn verleden als CEO van Robeco de dochter van de Rabobank.
Jean Wanningen 6
goofHilterman 4
Jean WanningenWanneer komt deze hoogmoed eindelijk eens ten val? De economie in de EU laat zich niet door een bedenkelijke bankier uit Italie beinvloeden.
Groei kan alleen door bedrijven tot stand komen. Banken zijn daarbij slechts een hulpmiddel maar nooit de stuwende motor.
Joost Visser 5
goofMonsieur le baron de Munchausen 5
Degene die voor oorzakelijke duiding wijzen naar de omvang van een bank, redeneren vanuit de gedachte dat mismanagement de oorzaak is van de problemen. Omdat mismanagement altijd kan voorkomen, dient de omvang van een organisatie beperkt te blijven. De mogelijkheid dat duizend kleine banken tegelijk omkletteren is dan eigenlijk een onmogelijkheid geworden. Daarmee wordt het bestaan van de kredietcyclus de facto ontkend. Overigens zijn overheden zelf de grootste Too Big To Fails. Maar daar hebben we het dan maar even niet over. Dat doen we pas als ze failliet gaan.
M. van Deelen 11
http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/4245350/2016/02/16/Brexit-zal-de-Britten-meer-schaden-dan-ons.dhtml
De unicorn luchtbel voor degene die geen inlog voor het FD heeft: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:C95Wu2p62VMJ:fd.nl/ondernemen/1139808/lucht-loopt-uit-start-ups-silicon-valley-en-prompt-komt-bedrog-naar-boven+&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=nl
De link naar het artikel over Libor's mastermind leidt naar deel 4. Qua layout zou je dat niet direct in de gaten kunnen hebben. Begin dus hier: http://graphics.wsj.com/libor-unraveling-tom-hayes/1
Dat artikel over Cameron is niet te vinden als je geen account hebt. Dus heb ik 't uit de cache gehengeld: http://tinyurl.com/h4pz8sh
Hilterman 4
M. van DeelenAls voormalig inwoner van het VK ben ik nog steeds erg geinteresseerd in de ontwikkelingen daar.
De kansen dat uit het referendum toch de voorkeur blijkt voor uittreding worden vrij groot geschat.
De zogenaamde toegevingen die Cameron heeft bedongen stellen niet veel voor.
De onvrede zit bij de Britten net als elders in de dwang die Brussel oplegt aan de lidstaten. Daar is weinig aan veranderd.
M. van Deelen 11
HiltermanEn niet alleen een eventuele Brexit is spannend, er is zoveel méér gaande wereldwijd dat het allengs aanvoelt of ik in het scenario van een superthriller terecht ben gekomen. List, bedrog, complotten, intriges en veel suspense. Soms voelt het ook als een soap, een genre waar ik overigens absoluut niets om geef. Mooie tijden voor FTM, de nationale en internationale nieuwsboom hangt zo vol vruchten dat je niet eens hoeft te plukken. "Genieten" is niet het juiste woord maar ik consumeer gretig...
M. van Deelen 11
Hier http://www.federalreserve.gov/aboutthefed/bios/board/default.htm
lees ik dat de board uit 7 members bestaat maar ik zie er maar 5. Wat mis ik?
However, de President of the United States benoemt de members (in een bepaalde cyclus). Dat kan nog interessant worden als de nieuwe Potus bekend is.
Jean Wanningen 6
M. van DeelenM. van Deelen 11
Jean Wanningenbos 2
Ga niet vreemd opkijken na 6 april met ja als uitslag referendum.?
A group of neo-Nazi protesters attacked a branch of the Russian Alfa-Bank in Kiev, Saturday, during an anti-government rally on the second anniversary of the Maidan coup's bloodiest day.
Read more at http://www.liveleak.com/view?i=198_1455979870#IkAVj0Vpoji9kyxr.99
http://www.liveleak.com/view?i=198_1455979870
M. van Deelen 11
bosZie ook http://eerlijkegeldwijzer.nl/bankwijzer/
Mochten die malloten Limboland binnenvallen dan stuur ik ze wel door naar de Zuidas....
goof 4
Lijkt mij niet zo moeilijk te realiseren in het referendum van 6 april .
Gewoon 2 vragen ipv van 1 vraag en dan krijg je vanzelf een opkomst van 80 % .
Eigenlijk gaan daarom de meeste toch al tegen stemmen omdat voor vele niet de vraag wel of geen Oekraïne maar wel of geen EU dus een nee tegen Oekraïne is een nee tegen de EU en dat moeten de initiatiefnemers van dit referendum veel meer promoten.
Dus daarom politiek Den Haag , zet nu gewoon de 2e vraag erbij , wel of geen EU of zijn de arrogante heren politici daar te schijterig voor omdat ze het antwoordt daarop ook wel weten.
Als je nu een ieder zou vragen wel of geen EU en euro dan zou 75 % stemmen , dan er maar uit want zo is het ook een zooitje en veel slechter kan het nooit meer worden.
Hilterman 4
goofLaat het aan politici over en referenda vinden alleen plaats wanneer de verwachte uitslag hen goed van pas komt.
Dan laat ik nog buiten beschouwing dat het om een raadgevend referendum gaat.
M. van Deelen 11
Hilterman"Samen met Jort Kelder (journalist, televisiepresentator en pleitbezorger van Geenpeil) en Michiel van Hulten (voormalig PvdA-voorzitter, oud-europarlementariër en initiatiefnemer van de ja-campagne ‘Stem voor Nederland’) onderzoeken we het verdrag en bespreken we de voor- en tegenargumenten. Daarnaast zullen we meer te weten komen over de actuele situatie in Oekraïne en discussiëren we over de geschiktheid van referenda als middel voor politieke vraagstukken."
https://youtu.be/0MkLxnrK1H4
M. van Deelen 11
Dus reageer ik in deze nieuwe post.
Je had geen Disqus-account dus je weet niet wat je mist ;-)
Notificaties als iemand op een post van jezelf had gereageerd, zien wie een upje had gegeven, de historie bekijken van wat je allemaal zelf had gepost en ook die van andere geregistreerde gebruikers.
We kunnen geen bijlages meer toevoegen, videos zijn niet meer zichtbaar, linken naar reacties uit andere topics gaat niet meer, je ziet niet meer direct wie op wie heeft gereageerd en de eerste woorden van de post waarop werd gereageerd. De tekst bij de avatar is weggevallen (daar stond dus dat ik ULO-meisje ben). Kortom, het valt me zwaar tegen. En ik ben niet alleen....
Over d, t of dt hoef je niet in te zitten (alsof jij dat zou doen haha), je gaat als een tierelier, goet, goed en goedt ;-)
goof 4
M. van DeelenBeetje meer humor zou geen kwaad kunnen hier .
Ik wil ook wel een fotootje plaatsen maar zie niet hoe dat moet als computer analfabeet.
Nu je geen links meer kan/mag plaatsen kopieer je toch gewoon wat interessante stukken .
Misschien kan de redactie je antwoordt geven op wat vragen van je ?
M. van Deelen 11
goofOver wat niet meer of anders werkt kun je hier lezen: https://www.ftm.nl/vraag-van-de-redactie/vraag/2
Voor zo'n plaatje ("avatar") bij je naam moet je een account met profiel aanmaken. Ik durf te wedden dat je dat wel kunt ;-) D'r goof is neet doof....
Hilterman 4
M. van DeelenIk miste de mailtjes dat er nieuwe postjes waren al sinds de invoering van de nieuwe vormgeving.
Zo nu en dan even kijken of er wat respons is blijkt de enige oplossing.
Disqus was een luxe die ik best mis.
M. van Deelen 11
HiltermanJean Wanningen 6
goofHilterman 4
Jean WanningenMarloes @ FTM 5
goofgoof 4
Marloes @ FTMMarloes @ FTM 5
goofMisschien lukt het verkleinen wel met https://pixlr.com/
bps 12
M. van DeelenIk heb mezelf ook afgevraagd hoe dat nou komt en heb daarbij mijn persoonlijke voorkeuren en behoeften uitgesloten om tot een neutrale, objectieve conclusie en verklaring te komen.
Er is best wel wat te zeggen, maar ik wil het zo gewaardeerde FTM niet openbaar afvallen.
Dus houd ik het voor me. En de inrichting van FTM zijn mijn zaken niet.
Deze reactie slaat op jouw reactie van 18.02 uur.
Marloes @ FTM 5
M. van DeelenEen overzicht van reacties en de notificaties staan zeker op de lijst van to do's.
De tekst bij de avatar is dezelfde als je alias (kun je aanpassen onder https://www.ftm.nl/profiel/aanpassen).
goof 4
test test one test one
je kunt wel gewoon links doorplaatsen dus ulo meisje
M. van Deelen 11
goofLejo Groenendijk 2
Lejo Groenendijk 2
M. van Deelen 11
Lejo GroenendijkLinks in de balk waarin het rode kruisje meezweeft staat een grijs bolletje. Is mijn opmerking daar zichtbaar?
Jean Wanningen 6
M. van DeelenM. van Deelen 11
Jean Wanningengoof 4
Waarom geloof ik dat nou toch niet ,
waarom moet hij dat zo vaak herhalen ?
Vorig jaar zei Dijsselbloem off the record dat het bijna zover was dat de gulden weer zou worden ingevoerd en we op de rand van de afgrond stonden.
Weet u wat ik denk , ik denk dat we nu dichter bij dat moment zijn als in 2012 en dat om diverse redenen zoals wij hier ook vaak kunnen lezen.
Denkt u echt dat Dijsselbloem het zou zeggen als we idd op het randje van instorting staan, hij kijkt wel uit .
We gaan het beleven in 2016 denk ik ,moet u Kees de Kort eens luisteren op BNR vandaag , Gaat beter in de VS met de werkeloosheid wordt de media in geslingerd maar de inkomsten op loonbelasting krimpen rara hoe kan dat .
We worden door overheden en de media dom gehouden en met opgeklopte valse cijfertjes voorgespiegeld dat het de goede kant opgaat , jaja de struisvogels trappen daar wel in maar een ieder die op social media een klein beetje surft weet dat we worden voorgelogen.
Pieter Jongejan 7
Hilterman 4
Pieter JongejanHet kan niet lang meer duren voor de euro door dit misdadige beleid in stort.
Een Italiaan met Goldman Sachs op zijn cv als president van de ECB. Een betere garantie voor een monetaire ramp is nauwelijks mogelijk.
Gilles Wattel 1 3
Pieter JongejanJohn Jansens
Reacties zeggen niets over aantallen lezers (gelukkig)."
Een directe reactie plaatsen gáát niet !Vandaar:
Gelukkig? heb je méér verstand van je artikel-onderwerpen dan van site-impact...toch?
Als reacties-volgers een pagina moeten vernieuwen om te zien of er nieuwe reacties zijn,gaat de "pageview" omhoog,maar dat wil dus NIET zeggen dat het aantal "artikel-lezers" omhoog gaat.
Zo kun je een illusoir beeld krijgen van het aantal lezers...
Je beseft pas dat je "maatschappelijke impact" verdwenen is ,als het te laat is...toch?
Hilterman:"Ben ik pessimist wanneer ik een spoedige teloorgang van dit forum zie naderen?"
Hilterman hierboven is dus geen pessimist ,
maar een "ik voel het aan mijn water"-realist...
Alvast veel succes gewenst met je verdere carriere,jean...
Jean Wanningen 6
John JansensVerder ben ook ik voorstander van een tijd-chronologische reactie reeks. Of die er ook komt, weet ik niet. Maar gun ons aub wat tijd om de site te stroomlijnen.
goof 4
Jean WanningenEen soort van koffiekamer met diverse actuele onderwerpen zoals EU , politiek, bankensector , woningbouw, economie , aandelen beurspraatje en meningen etc
Gaat ze dat niet doen ben ik ook pessimistisch over het voortbestaan van FTM
Marloes @ FTM 5
goofEchter is bij een forum altijd iets van moderatie nodig. En dat kost resources.
M. van Deelen 11
Marloes @ FTMEen huiskamer zou ook te betreden zijn na (ik noem maar wat) 100 reacties, 'n X aantal plussen, een aanbeveling van andere leden, daar is genoeg voor te verzinnen.
Bovendien is er de "Dit is niet OK" melding. Onderschat ook niet het zelfreinigend vermogen van een serieus forum. We zijn hier gewend elkaar aan te spreken. Het "niveau" van Facebook (de goede gesloten groepen even niet in aanmerking nemend) wordt hier echt niet gehaald ;-)
John Jansens
Jean WanningenDat idee is "old scool"...
Er zijn tegenwoordig talloze manieren om je IP aan te passen,desnoods om de paar minuten :dat heet "IP-spoofen" ,om nog maar te zwijgen van dynamische VPN-adressen,etc etc...toch?
"Maar gun ons aub wat tijd om de site te stroomlijnen."
-Als je een website vernieuwd,moet je dat doen met iets béters dan de oude site.
De nieuwe site is véél slechter dan de oude site.
-het "nieuwe" forum is belabberd :het is een typische 1e beta-versie...toch?
-Op internet gaat het nét als met banken:te paard weg,te voet terug.
alleen werkt 't internet met lichtsnelheid...toch?
M. van Deelen 11
John JansensIk zie in ieder geval verbetering maar het resultaat (minimaal de functionaliteit van Disqus) is er nog lang niet. O.a. notificaties en historie van reageerders mis ik hartstochtelijk en een kleinere "reactietegel" is ook zeer welkom. En plaatjes/video om af en toe de boel op te fleuren ;-)
John Jansens
M. van DeelenNiets,natuurlijk !
Maar de FTM-BV houdt zich er (illusoir...) aan vast...toch?
Het is jammer ,maar deze site is "a dead man walking".
Eric heeft zijn "15 minutes of Fame" gehad "and fell through"...
Wellicht kunnen ze FTM voor 1 Euro verkopen aan De Correspondent...?
Leprechaun 3
John JansensWaarom probeer je ZE bij FTM nu alweer in het harnas te jagen. (Laat de selfie Makaak nog eventjes niet los)
mvg
John Jansens
LeprechaunIk probeer ze alleen een beetje bewustzijn bij te brengen...
Als ze zichzelf in het harnas jagen,betekent dat alléén dat ze hun narcisme koesteren...toch?
Zie daan roosegaarde?
Een site als deze gaat over "maatschappelijke impact",en daarom zijn de reacties nogal belangrijk.
Zij zijn vaak een extensie van het desbetreffende artikel,en leveren vaak zeer valide aanvullingen en gezichtspunten.
Vitaal zijn ook de redacties en andere professionele volgers die de nieuwe commentaren blijven volgen,wat bepalend kan zijn om een vervolg te geven in hun eigen medium over het aangegeven onderwerp.
Zo zet je dus onderwerpen op "de agenda" van "de media&journalistiek".
Als je dat doorbreekt als FTM-BV draai je de site effectief de nek om...toch?
De correspondent zit mi slechts achter een betaalmuur te masturberen...toch?
Leprechaun 3
John JansensGilles Wattel 1 3
Voor de Brusselse bende natuurlijk wel, Schengen weg, en de euro weg, en hun illusie is weg.
Hebben gewone mensen iets aan die euro gehad ?
Verder verbaast mij dit Duitse standpunt nu, Sarrazin schreef al een vier jaar geleden dat de euro zou kunnen blijven mits inderdaad Maastricht wordt gehandhaafd.
Het was Merkel weer eens die dat tegenhield.
Wat dat mens bezielt vraag ik me steeds meer af.