Forensisch onderzoeksbureau IRS failliet

Onderzoeker naar Borsato's TEG-drama zelf naar de kelder.

Het forensische onderzoekskantoor IRS Forensic Services & Investigations is failliet. Afgelopen dinsdag werd door de Rotterdamse rechtbank het faillissement van IRS uitgesproken. IRS deed eerder dit jaar in opdracht van de curator van het faillissement van The Entertainment Group nog onderzoek naar de ondergang van het entertainmentbedrijf van Marco Borasato, Unico Glorie Paul Brinks en Ajax-directeur Rik van den Boog. Zelf had het bedrijf ook de grootste moeite om de cijfers zwart te laten kleuren. De jaarrekeningen vertoonden aanzienlijke verliezen. In augustus beweerden bronnen al dat het bedrijf op springen stond. Dat werd toen door oprichter Aart Bloemheuvel nog ontkend
 
Bloemheuvel heeft het faillissement zelf aangevraagd. De banken van IRS en de verhuurder van het pand waren niet in staat om tot een regeling te komen. 'Het pand is berekend op 35 man, dat is gezien de huidige omvang van de activiteiten veel te groot', laat Bloemheuvel in een reactie. 'Ik had graag een andere oplossing gekozen, maar gezien de omstandigheden was dit de beste optie'.
 
Het forensische onderzoeksbureau wordt volgens Bloemheuvel doorgestart. 'De forensische activiteiten waren sowieso winstgevend en onze orderportefeuille is goed gevuld. We voeren ook gesprekken met verschillende mensen waarmee we ons team in de komende tijd hopen te versterken'. 
 
Het bijbaantje van de voormalige bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), Arthur Docters van Leeuwen, die bij IRS in de adviesraad zit, komt niet in gevaar.