Forse klappen voor beurs Japan

3 Connecties

Relaties

Euro Newswatch

Locaties

Japan
0 Bijdragen

De dreiging van een nucleaire ramp doet de Japanse beurs instorten, terwijl de situatie er nog niet beter op wordt. De euroministers blijven overleggen over het noodfonds en meer: dit is de Newswatch van dinsdag.

Klappen voor de beurs

De Nikkei Index heeft dinsdag het grootste dagverlies genoteerd sinds de val van Lehman Brothers in september 2008. De index verloor 10,55 procent. Na een nieuw explosie in gebouw 2 van kernreactor Fukushima 1 stond de beurs tijdelijk zelfs op 14 procent verlies. Ondertussen is het gevaar van een verdere kernramp allerminst geweken, dus uitzicht op beter is er nog niet.

Bron: FD / CNN

'Devastate state'

En... Wat zou er gebeuren als een aardbeving zoals in Japan de westkust van de VS zou treffen? Statistici verwachten een forse klap binnen de komende dertig jaar. Volgens deskundigen zou dat ook in Amerika grote verwoesting betekenen.
Bron: Reuters

Onenigheid over bailout

De Europese ministers van Financiën zijn het maandag niet eens geworden over de bijdrage van elke lidstaat aan het euro-noodfonds. Gesprekken die ze daarover in Brussel voerden zijn daarom uitgesteld naar volgende week. Dan spreken de landen ook over het probleem van de hoge rente op Ierse staatsobligaties.
Minister Jan Kees de Jager sprak desondanks van een 'best wel productieve avond', omdat de landen het wel eens werden over regels om begrotingstekorten in de toekomst in de hand te houden. Zulke regels waren er al jaren en bleken vooral in Zuid-Europa massaal te worden overschreden, maar toch... De Wall Street Journal constateert droogjes dat er 'nog veel werk te doen is'.
Bron: Wall Street Journal

Tickets Londen 2012 verkrijgbaar

Vijfhonderd dagen voor het begin van de Olympische Spelen in Londen gaan de tickets te markt op. Ruim 6,6 miljoen kaartjes voor de evenementen zijn de komende zes weken verkrijgbaar en kosten tussen de 20 en meer dan 2012 pond. Wie de finale van de 100 meter sprint in levenden lijve wil meemaken moet er dus snel bij zijn.
Bron: BBC