Frans borstimplantaatschandaal breidt zich uit

Jean-Claude Mas, oprichter Poly Implant Prothese is gearresteerd, Noren bestellen voor 22 miljard aan vliegtuigen, Air France-KLM heeft lege kas. Newswatch.

Topman Frans bostimplantatenbedrijf in de cel
Jean-Claude Mas, de oprichter en topman van het Franse Poly Implant Prothese (PIP) is in het huis van een vriend in Marseille door de Franse politie gearresteerd. Claude Couty, een andere bestuurder van het in maart 2010 gesloten implantatenbedrijf werd ook aangehouden. PIP raakte  in opspraak toen duidelijk werd dat het bedrijf industriële siliconen in de implantaten verwerkte. Vele tienduizenden vrouwen lopen rond met de implantaten van PIP. Gezondheidsorganisaties in Frankrijk, Duitsland en ook Nederland adviseren vrouwen om de implantaten te laten verwijderen. Volgens de Britse regering is er nog geen dwingende reden om de zakjes met industriële siliconen operatief te laten verwijderen. In Frankrijk werden al 20 vrouwen met implantaten van PIP gediagnostiseerd met kanker. Ongeveer 2.700 vrouwen hebben klachten ingediend tegen Mas.
Bron: Telegraph


Noren bestellen voor 22 miljard dollar aan vliegtuigen
De Noorse vliegtuigmaatschappij Norwegian Air Shuttle heeft woensdag bekend gemaakt dat het 222 vliegtuigen van Boeing en Airbus gaat bestellen. De totale order behelst in elk geval de aanschaf van 127 Boeing 737 en 100 Airbus 320 toestellen en is de grootste die ooit door een Europese carrier werd gedaan, zo maakte de Noorse prijsvechter bekend. Norwegian Air Shuttle is een van de snelst groeiende Europese luchtvaartmaatschappijen.
Bron: The Washington Post


Air France-KLM heeft lege kas
Waar de Noorse prijsvechter in staat is met miljarden smijten, komt Alexandre de Juniac, de Franse topman van Air France-KLM, tot de zure conclusie dat de kas van de Frans-Nederlandse vliegtuigmaatschappij akelig leeg is. De Juniac was door een parlementaire commissie uitgenodigd om eens te komen praten over de gang van zaken. Niet al te best dus. Twee weken geleden kondigde Air France-KLM een bezuinigingsplan aan van 2 miljard euro. Dat plan moet ervoor zorgen dat de operationele kosten en de bankschuld omlaag gaan. Het bedrijf vliegt af op een verlies van 500 miljoen euro in 2011. Een anonieme ingewijde bij de KLM zegt in Het Financieele Dagblad dat het bedrijf "op een betonnen muur afstevent" als er niet snel wordt ingegrepen.
Bron: Het Financieele Dagblad


Commentaar:

"Niet Griekenland, maar Portugal blaast de euro op".
Een weinig opwekkende, maar aardig gefundeerde analyse laat zien dat de Portugezen er relatief nog veel slechter voor staan dan de Grieken. Het vervelende is dat Europese banken meer bloot staan aan de risico's van een Portugees failliet dan aan een bankroet van Griekenland. Dit heeft twee gevolgen: de eerste is dat het Europese bancaire systeem een geweldige klap te verwerken krijgt. De tweede is dat de euro daarmee een fatale klap krijgt toegediend.
Bron: Marketwatch

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Redactie
Redactie
Gevolgd door 595 leden