Frans van Houten wil gas geven

  De nieuwe bestuursvoorzitter van Philips voelt na amper twee maanden zijn rechtervoet zwaarder worden en drukt op het gaspedaal. En Trump dineerde met Palin. Dat en meer in Newswatch

  Stukje versnelling
  Frans van Houten, de nieuwe topman van Philips, vindt dat het Eindhovense elektronicaconcern (met hoofdzetel in Amsterdam), weer wat vlugger op de veranderingen in de markt moet gaan reageren. Van Houten is sinds zijn aantreden in april tot de conclusie gekomen dat de centrale aansturing van het bedrijf deels moet worden losgelaten en managers op lokaal niveau meer zelfstandig besluiten mogen nemen. Van Houten wil van Philips een "groeimachine" maken, iets dat voorganger Gerard Kleisterlee maar niet tot stand wist te brengen. Vanzelfsprekend heeft de nieuwe wind die dankzij Van Houten binnen het concern is gaan waaien ook een naam gekregen: "Accelerate!" Ofwel: voet op het pedaal en gas geven. "Ik krijg binnen Philips energie van mensen die de bal oppakken en ermee vandoor gaan. Ik zag onlangs de film Invictus over Nelson Mandela en de manier waarop hij rugbyspeler Pienaar inspireerde. Is dat niet fantastisch? Als we dat in ons bedrijf kunnen doen, de energie van 117.000 werknemers gebruiken om ondernemend te zijn en de markt ervan langs te geven, dan komen we nog ergens".  Aldus sprak Van Houten in zijn eerste interview als Philips-topman in Het Financieele Dagblad.
  Bron: Het Financieele Dagblad

  Europese bankiers laten belastingbetalers voor hun schulden opdraaien
  Op het kwaliteitsblog Zerohedge wordt nog eens uit de doeken gedaan waarom de Europese (monetaire) Unie aan alle kant piept en kraakt. De fout werd bij de constructie al gemaakt: een monetaire unie kan niet werken zonder dat er sprake is van een politieke unie. Ook wordt uitgelegd hoe Europese bankiers langzaam maar zeker hun schulden doorschuiven naar de ECB en naar de EU. Ofwel: Europese belastingbetalers zullen uiteindelijk de rekening moeten betalen voor risico's die de banken (met behoud van bonus) hebben gelopen.
  Bron: Zerohedge


  The Donald en Sarah Palin dineerden
  Samen in een middelmatig pizzarestaurant.
  Bron: Business Insider

  Amerikaanse huizenprijzen terug op niveau 2002
  Terug naar het peil van negen jaar geleden, voordat George W. met Greenspan de huizenmarkt van heel veel lucht ging voorzien.
  Bron: The Guardian

  Kankermobieltjes
  Een oude gezondheidsdiscussie doet opnieuw zijn intrede: van mobiel bellen krijg je kanker.
  Bron: De Volkskrant

  Fifa klokkenluider Chuck Blazer overleeft ontslagprocedure
  De man die omkopingspraktijken binnen Fifa ter sprake bracht, hoeft het pluche nog niet te verlaten.
  Bron: The Guardian


  Het NOS-nieuws in 60 seconden:
   

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 265 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren