Friezen in handen van de boeren

2 Connecties

Organisaties

Friesland bank Rabobank
0 Bijdragen

Rabobank neemt de Friesland Bank over. Zelfstandig voortbestaan was voor de Friezen geen optie meer.

Eind 2011 werd het voor de Friese bankiers duidelijk; een zelfstandig voortbestaan behoorde niet meer tot de mogelijkheden. Maandagochtend werd het uiteindelijke besluit wereldkundig gemaakt: de Rabobank neemt de Friesland Bank over.

"De diepte, aard en lengte van de huidige economische crisis raakt zowel Friesland Bank zelf als haar klanten. Daarnaast houdt Friesland Bank, in verband met deze crisis, aanzienlijk meer (dure) liquiditeit aan dan in normale marktomstandigheden. Deze ontwikkelingen zetten de resultaten van Friesland Bank onder druk. Daarmee wordt het op relatief korte termijn realiseren van de vereiste versterking van het eigen vermogen van Friesland Bank, volgens de nieuwe Basel-3 regels, een onzekere factor. De raad van bestuur van Friesland Bank heeft daarom, na een diepgaande strategische analyse, in het najaar van 2011 moeten vaststellen dat het streven naar een zelfstandig voortbestaan van Friesland Bank niet langer verantwoord is tegenover haar klanten en medewerkers. De raad van commissarissen en de Stichting Friesland Bank ondersteunen deze conclusie van de raad van bestuur", meldt het persbericht dat maandagochtend werd verspreid.

Jort Kelder, de posterboy van de Friezen, betreurt deze gang van zaken, zo liet hij via Twitter weten. "Centen zijn safe, maar verdriet voor de Friezen".

 

 

Of hij het gezicht kan blijven van de opgeslokte Friezen, durft hij nog niet te zeggen.

 

 

 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Redactie
Redactie
Gevolgd door 593 leden