MKB: ruimte voor prijsafspraken

Tweede Kamer wil MKB meer ruimte geven voor prijsafspraken, Bernie Madoff belt, BMW en Peugeot gaan samen hybride en de productie in ons land gaat de goede kant op. De vrolijke Newswatch van dinsdag 1 maart.

MKB: meer ruimte voor prijsafspraken

Kleine ondernemers krijgen meer ruimte om prijsafspraken te maken. Nu is dat verboden als de ondernemers gezamenlijk meer dan 5 procent van een markt in handen hebben en hun omzet meer dan 40 miljoen euro bedraagt, maar CDA, VVD en PvdA willen die grens optrekken naar 10 procent van de markt. De omzetgrens moet helemaal komen te vervallen. Binnenkort bespreekt de Tweede Kamer het wetsvoorstel van de drie partijen.
Bron: FD

De Madoff Tapes

Ineens kreeg Steve Fishman van New York Magazine een telefoontje. Een collect gesprek van Bernard Madoff, gevangene. De zwendelaar zit de komende 150 jaar in de bak, maar wilde graag zijn verhaal kwijt. In de vele gesprekken die volgden bekent Madoff min of meer schuld, maar zegt hij ook dat hij een goed mens is. In de cel strijkt hij zijn eigen broeken en veel tijd brengt hij door in emotionele therapeutische sessies. Dit zijn de Madoff Tapes.
Bron: New York Magazine

BMW en Peugeot samen aan de elektrische auto

Een fijne BMW rijden en toch milieuvriendelijk blijven? Die kans wordt steeds groter. BMW gaat samen met Peugeot onderdelen voor hybride en elektrische auto's fabriceren. De research zal bij BMW in München gebeuren, de productie in Mulhouse, net over de Franse grens. Fijne timing: nu de olieprijs stijgt dankzij het gedoe in het Midden-Oosten neemt de vraag naar hybride auto's toe.
Bron: CNN

Bumpy Road

Ondertussen blijven de Eurolanden allerlei obstakels tegenkomen in hun strijd om de Eurozone weer op de rit te krijgen...
Bron: Wall Street Journal

Productie stijgt

...Terwijl in Nederland de productie in de afgelopen maand stevig is toegenomen. Dat blijkt vandaag uit de NEVI-index voor inkoopmanagers. De groei van de werkgelegenheid én die van nieuwe orders nam, sinds NEVI in 2001 de cijfers ging bijhouden, nooit eerder zo sterk toe.
Bron: NEVI