Newswatch dinsdag 14 december

8 Connecties

Relaties

Kredietcrisis Bernard Madoff ProSiebenSat1

Personen

John de Mol

Organisaties

TMG KPN

Locaties

China

Werkvelden

Wall Street
0 Bijdragen

Het nieuws van dinsdag: John de Mol wil SBS, Bernie Madoff slaat begrafenis zoon over, China in actie tegen protectie VS en de Wall Street-banken worden aangepakt. En wie wil van KPN een sigaartje uit eigen doos?

 

'De Mol en TMG willen SBS'

Nu SBS Nederland door het Duitse mediaconglomeraat ProSiebenSat.1 in de etalage lijkt gezet, melden zich meteen enkele geïnteresseerden. De Telegraaf Media Groep, nu al 6 procent aandeelhouder, zou SBS willen overnemen. Een andere gegadigde: Talpa van John de Mol. Beide partijen bevestigen hun interesse in de tak waaronder de zenders SBS6, Net5 en Veronica vallen. SBS Nederland zou tussen de 600 en 750 miljoen euro moeten kosten.
Bron: FD

Bernie Madoff niet naar begrafenis zoon

Miljardenoplichter Bernard Madoff zal de begrafenis van zijn zoon Mark, die vorige week zelfmoord pleegde, niet bijwonen uit respect voor zijn schoondochter en kleinkinderen. Dat zegt zijn advocaat Ira Sorkin. Madoff zit momenteel een gevangenisstraf van 150 jaar uit in een gevangenis in North Carolina. Als hij wel een verzoek had gedaan om bij de plechtigheid in New York aanweizg te zijn was het overigens maar de vraag of het was toegestaan – doorgaans krijgen gevangenen met nog meer dan 2 jaar brommen te gaan geen toestemming.
Bron: CNN

China in beroep tegen importbeperking banden VS
 
De Chinese regering gaat in beroep tegen de beslissing van de Wereldhandelsorganisatie (WHO), om de Amerikanen toe te staan een importheffing van 35 procent te leggen op autobanden uit China. Volgens de Chinezen kost die restrictie de Chinese industrie 1 miljard dollar en 100.000 banen. China diende daarom al eerder een klacht in bij de WHO, maar die werd maandag verworpen. De Amerikanen noemden die beslissing 'een overwinning voor de industrie en de arbeiders'.
Bron: BBC

 

Bellen per seconde bij KPN

De notoire misleiders uit de telecombranche proberen weer eens bij het publiek in een goed blaadje te komen staan, terwijl de schaamteloze jacht op de euro's vrolijk verder gaat. Vandaag heeft KPN goed nieuws: het telecombedrijf geeft voortaan weer de mogelijkheid om telefoontjes per seconde af te rekenen, in plaats van altijd de hele minuut te moeten betalen. (Eerder deed Vodafone hetzelfde.) Addertjes onder het gras: de eerste minuut blijft altijd geheel betaald en, vooral: bellen buiten de bundel gaat maar liefst 35 cent per minuut kosten.
Eerder dit jaar ontstond ophef, toen bleek dat de meeste telecombedrijven geruisloos waren overgegaan naar betalen per minuut in plaats van per gebelde seconde. Het nieuwe plan van KPN is voor de consument dus een sigaar uit eigen doos, waaraan KPN nog steeds zou kunnen verdienen.
Bron: Telecom Magazine

Strengere regels banken?

Tot slot: het wordt mogelijk een belangrijke dag voor de Amerikaanse bankensector. De toezichthouders ontmoeten elkaar vandaag om strengere regels voor de banken te bespreken. Inzet is een aanscherping van de regels over bij de bank verplicht aanwezig kapitaal en het toegestane percentage uitstaande leningen. De gebrekkige controle en een tekort aan liquide middelen waren belangrijke aanstichters van de kredietcrisis, en dat willen de controleambtenaren in de toekomst voorkomen.


Bron: Reuters