Newswatch 18 januari

7 Connecties

Relaties

Euro De Jager PIIGS InHolland

Organisaties

PVV Wereldbank

Locaties

China
0 Bijdragen

Het nieuwsoverzicht van dinsdag. Hoe de gezonde eurolanden overwegen de PIIGS te redden, Jan Kees de Jager dat uitstekend vindt, de InHolland-top lekker casht, de Chinezen gul zijn en de PVV'ers niet.

 

'Gezonde eurolanden redden de PIIGS'

 

De zes gezondste eurolanden Nederland, Duitsland, Frankrijk Oostenrijk, Finland en Luxemburg overwegen om de eurozone te redden door individueel obligaties van de zwakkere landen te gaan opkopen. Zo zouden de landen die wél een Triple A status hebben, de euro moeten redden. Dat melden bronnen in Brussel. Gisteren bleek dat het bestaande EU-noodfonds wellicht tekort zou kunnen schieten, omdat het geen 440 miljard aan reserves heeft maar slechts 250 miljard. Jan Kees de Jager vindt het alvast een goed idee.

Bron: FD

 

Gouden handdruk voor top InHolland

 

De twee bestuurders die vorig jaar na ophef over het gevoerde beleid moesten vertrekken, blijken tot maart te worden doorbetaald. Daarnaast krijgen Lein Labruyere en Joke Snippeeen gouden handdruk mee van respectievelijk 175.000 en 155.000 euro. Hun leaseauto hoeven ze pas deze maand in te leveren. Dat de Inspectie voor het Onderwijs nog een onderzoek doet naar diplomafraude? Ach...

Bron: De Telegraaf

 

Chinezen lenen meer dan Wereldbank

 

De Chinezen zijn beter voor de ontwikkelingssamenwerking dan de Wereldbank. Uit een rapport van de Financial Times blijkt dat de Chinese internationale banken de afgelopen twee jaar meer aan ontwikkelingslanden hebben geleend dan de Wereldbank, die daarvoor toch in het leven is geroepen. De Chinezen: 110 miljard dollar. De Wereldbank: een schamele 100 miljard.

Bron: BBC

 

PVV'er weinig gul

 

Wellicht niet geheel verrassend, toch wel grappig. PVV-stemmers zijn van alle Nederlanders het minst genegen om geld te geven aan goede doelen, zo blijkt uit onderzoek van GfK. Geeft de gemiddelde Nederlander 144 euro per jaar aan goede doelen, de PVV'er geeft gemiddeld maar 54 euro. Dat staat in schril contrast met de ruimhartige ChristenUnie-stemmer: die geeft gemiddeld maar liefst 823 euro per jaar aan goede doelen. De CDA'er staat op twee, met 223 euro.

Bron: AD