Newswatch 25 januari

6 Connecties

Relaties

NMa Kleisterlee Impact Retail It's

Personen

Barack Obama

Organisaties

Barclays
0 Bijdragen

It's over voor It's, Barclays gaat het helemaal anders doen en de NMa werkt. Aandachttrekkers van de dag zijn Barack Obama en Gerard Kleisterlee.

 

Barclays: andere bonussen

De nieuwe CEO van Barclays, Tom Diamond, lijkt meteen zijn stempel op de bank te willen drukken, die vorige week nog in het nieuws was omdat de Britse toezichthouder FSA een forse boete uitdeelde wegens wanpraktijken. Volgens de Financial Times is hij van plan om volgende maand een totaal nieuwe bonusstructuur te gaan invoeren. In plaats van de tegenwoordig populaire aandelen- of winstgebaseerde bonussen stapt Barclays over op 'contingent convertibles' of CoCos - opties die in tijden van tegenspoed worden omgezet in cash. Een deugdelijke actie of een nieuwe slimme manier om de veelvretende topbankiers tevreden te houden? Dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

Bron: Financial Times

 

Kleisterlee naar Vodafone?

Nog een gerucht uit de hoek van het FT. Gisteren presenteerde hij nog tegenvallende jaarcijfers bij Philips, vandaag staat Gerard Kleisterlee er gekleurd op als de beoogd nieuwe topman van Vodafone.

Bron: Financial Times

 

Wie is er bang voor de NMa?

Hoera, de NMa werkt! Bedrijven zien soms af van een fusie of overname uit vrees voor een negatief oordeel van de waakhond. Ook zien ze af van mogelijke kartelafspraken omdat ze bang zijn door de NMa gestraft te worden. Dat blijkt uit onderzoek van economisch bureau SEO.

Bron: FD

 

Obama: pak tekort aan

Het is vandaag weer tijd voor de jaarlijkse State of the Union, uitgesproken door de Amerikaanse president Barack Obama. Reuters kijkt alvast vooruit op wat de belangrijkste boodschap zal zijn: legt hij de nadruk zoals verwacht op het noodzakelijke terugdringen van het massieve Amerikaanse begrotingstekort? In dat geval wacht hem nog een heet robbertje vechten met de Republikeinen. Wat hem dan wel weer helpt: het IMF maakt vandaag bekend dat de economie dit jaar iets harder groeit dan eerder werd aangenomen, vooral in de VS. Voor wat het waard is...

Bron: Reuters

 

It's over voor It's

Alle 118 elektronicawinkels van It's, Modern.nl en Prijstopper zijn per direct gesloten. Moederbedrijf Impact Retail heeft vandaag surseance van betaling aangevraagd. Naar eigen zeggen is het bedrijf gesneuveld door afgenomen marges en toegenomen concurrentie in de markt.

Bron: ANP