Megabonus topman Barclays

7 Connecties

Relaties

Groei Ombudsman Diamond Kantoren UK

Organisaties

Barclays

Locaties

Griekenland
0 Bijdragen

Barclays-directeur Bob Diamond vindt dat de tijd om over bankiers te klagen voorbij is en casht een enorme bonus. Ondertussen komen de Grieken en Portugezen steeds verder aan de afgrond: de Newswatch van dinsdag.

Bonus topman Barclays: 10,5 miljoen euro
Een lekker extraatje voor Barclaystopman Bob Diamond. Over het afgelopen jaar casht de Amerikaan in de City de schamele bonus van 6,5 miljoen pond (10,58 miljoen euro). Ook pakte hij zo'n 14 miljoen pond in Barclays-aandelen. In 2009 weigerde de zeer integere topman nog een bonus te ontvangen, maar zoals hij het zelf al formuleerde: de tijd voor 'remorse ansd apology' is voorbij.
Bron: Wall Street Journal

Grieken boos over lagere rating
Nieuwe gezelligheid in Zuid-Europa op komst. Kredietbeoordelaar Moody's verlaagde gisteren de ratings van Griekenland en Portugal. De Grieken reageren furieus, terwijl de Portugezen alleen maar dichter aan de rand van een EU-bailout komen, schrijft The Guardian vandaag.
Bron: The Guardian

'Financiële Ombudsman moet onafhankelijker'
Een grote meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat de Financiële Ombudsman onafhankelijker moet worden. Sinds 2007 is er een ombudsman, Nol Monster, die in actie komt bij klachten over de financiële sector, maar deze wordt gefinancierd door de banken en verzekeraars zelf. Het parlement ziet dat nu liever anders.
Bron: FD

VK: minder groei?
Ondertussen voorspelt de Britse Kamer van Koophandel dat de economie in 2011 misschien toch wat minder aantrekt dan eerder voorzien. Lag de voorspelling in december nog op 1,9 procent groei, die is nu bijgesteld naar 1,4 procent. In 2012 zou de Britse economie wel weer harder kunnen groeien.
Bron: BBC

Schultz: minder nieuwe kantoren
Kleine waarschuwing van Milieu-staatssecretaris Melanie Schutlz van Haegen. We moeten kritisch kijken naar het bouwen van nieuwe kantoorpanden, zo lang een groot deel van de Nederlandse kantoorpanden leeg staat. Vorig jaar was dat 14 procent. Volgens de staatssecretaris is het verstandiger eerst te kijken of bestaande ruimte hergebruikt kan worden. Een logische gedachte, al zal de bouwsector er niet blij mee zijn.
Bron: ANP