Newswatch

3 Connecties

Relaties

G20

Organisaties

Verenigde Staten

Locaties

China
0 Bijdragen

G20: China & de rest van de wereld woedend op Amerika. Chef Wereldbank is 'stomste man in leven'. Grootste Russische internetbedrijf naar beurs. Alarm: laptops koken uw ballen. Plus: macro-agenda 8-12 november

 Wereldbank-chef Robert Zoellick is de 'stomste man in leven'. 

Zijn idee om een nieuwe goudstandaard in te voeren oogst kritiek van econoom Brad DeLong. Goud is helemaal geen nieuw geld, maar een speculatieve asset. Niets meer niets minder.
 
 
Iedereen woest op Amerika
In WOII was het de Atlantische Schutzwall, de DDR had de zg antifaschistische Schutzwall, en nu is er de anti-dollar Schutzwall. De G20  top staat in het teken van de dollar-tsunami die Ben Bernanke heeft veroorzaakt. De landen van de G20 proberen zich te beschermen tegen revaluatie van hun nationale munten. "De Amerikaanse regering is in paniek", aldus de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble. De kritiek op het Amerikaanse monetaire beleid neemt toe.
 
 
Openlijke kritiek: en  dat is voor het eerst
 
Russische internet-ipo is klapper
Vandaag begint op de beurs van Londen de handel in aandelen Mail.ru, dat ook belangen heeft in Facebook, Zygna en ICQ. Het was de grootste beursgang sinds juli, er werd 648 miljoen euro opgehaald. 
 
Laptop: kokend zaad
Alarmerend onderzoek: met de laptop op de bank is niet zo'n goed idee. Het apparaat 'kookt' uw ballen. Verminderde vruchtbaarheid is het gevolg. Dat komt door de warmte die het apparaat afgeeft en de wifi-straling. Die werkt als een soort magnetron op het scrotum. Resultaat: hardgekookte eieren.
 
 
Agenda komende week (8-12 november)
 
Ma: Turkije en  Duitsland komen met inflatiecijfers
 
Di: Presentatie van het de biografie van Joep van den Nieuwenhuijzen  Joep! Van held tot hoofdverdachte, van NRC-journalist Philip de Witt Wijnen. 
 
Woe: Chinese handelsbalans: welk record zullen ze nu weer breken? Belangrijk want het onderwerp handelsoverschot staat ook op de agenda van de G20 in Seoul, Korea. Ook eerste indicatie van inflatie in China. Naar verwachting zal die hoog zijn.
 
- Bank of England komt met inflatierapport
 
Vrij: Eurozone groeicijfers Q3, Hong Kong idem