2,6 miljard voor Madoff-slachtoffers

  De Newswatch van woensdag in klinkende munt: Madoff-slachtoffers krijgen vergoeding, de NS moet een recordboete betalen, verzekeraars betalen te veel aan tussenpersonen en Zwitserland is nog steeds de veiligste haven.

  Munten uit de Madoff-boedel

   

  Voor het einde van de maand kunnen de slachtoffers van de Madoff-oplichting compensatie tegemoet zien. Trustee Irving Picard maakte gisteren op een persconferentie bekend dat van de teruggehaalde 10 miljard dollar zo'n 2,6 miljard nu uitgekeerd kan worden.

  Bron: CNN

   

   AFM: tussenpersonen krijgen te veel

   

  Verzekeraars betalen hun tussenpersonen nog altijd een te ruime vergoeding voor het binnenhengelen van klanten die zich verzekeren tegen verlies van inkomsten door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. De AFM heeft alle betrokken verzekeraars daarom op het matje geroepen.

  Bron: De Telegraaf

   

  Zwitserland veilige haven

   

  Onrust in het Midden-Oosten, onrust op de valutamarkten en een wankele euro. Op naar de bergstaat dus met dat geld. De Wall Street Journal constateert dat Zwitserland letterlijk begint te zwemmen in het geld. Yens, euro's, alles wordt omgezet in Zwitserse franken. Voor de Zwitsers is dat geen onverdeelde zegen.

   

  Boete voor te late treinen

   

  De NS heeft een recordboete van 2 miljoen euro gekregen omdat in het afgelopen jaar te veel treinen nie top tijd hebben gereden. Minimaal 93 procent moet op tijd rijden, maar in 2010 reed slechts 92,5 procent van de treinen op tijd. De boete is voorlopig; hij kan worden kwijtgescholden als de NS in dit jaar beter presteert.

  Bron: ANP

   

  En tot slot: ING veilt Amerikaanse ING Direct, meldt New York Post

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 240 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren