'Derivatendrama' genomineerd

1 Connectie

Relaties

Derivatendrama
7 Bijdragen

Het Follow the Money-artikel over het derivatendrama van Slibverwerkingsbedrijf Noord-Brabant is genomineerd voor de journalistieke vakprijs De Tegel.

Een vakjury heeft het artikel 'Derivatendrama' van FTM's Jesse Frederik en Eric Smit genomineerd voor de journalistieke vakprijs De Tegel in de categorie "Achtergrond". Naast het FTM-artikel artikel zijn genomineerd: "De wonderlijke avonturen van de familie Omerovic" (Jennifer Petterson en Jaïr Stein, voor Plots / Plots, VPRO Radio) en "De regels van Matthijs" (Marc Schmidt, NCRV Dokument)
 
Het artikel verscheen op 12 juli 2012 in De Volkskrant en werd gekozen uit 96 ingezonden producties. Het volledige artikel 'Slib en Derivaten' is hier in zijn oorspronkelijke, onverkorte versie te lezen. 
 
Het gehele onderzoeksdossier van FTM over de derivatenkwestie en de rol van de betrokken banken, onder welke Deutsche Bank, vindt u hier
 
 
Wat is De Tegel?
'De Tegel is een erkenning van en eerbetoon aan journalisten die een bijdrage hebben geleverd aan de handhaving en verbetering van de kwaliteit van Nederlandstalige journalistieke nieuws-, verslaggeving-, achtergrond-, onderzoeks- en interviewproducties en een aanmoediging voor journalistieke vernieuwing en journalistiek talent.' 
 
De complete lijst nominaties wordt op 25 februari bekendgemaakt. De uitreiking heeft plaats op 21 maart 2013. 
 
Bron: De Tegel