Novel Coronavirus SARS-CoV-2
© NIAID / CC BY 2.0

Coronacrisis

De coronapandemie zet de wereld op zijn kop. Wie betaalt de rekening, en wie profiteert? Lees meer

Het virus SARS-CoV-2, beter bekend als het coronavirus, dook eind 2019 op in de Chinese provincie Hubei. In een paar weken tijd veroorzaakte het virus daar een epidemie, waarna het zich over de rest van de wereld verspreidde. Begin maart 2020 verklaarde de World Health Organisation de ziekte tot een pandemie en gingen landen wereldwijd 'op slot'.

Al met al is met het coronavirus een crisis van historische proporties ontstaan. De gevolgen van deze crisis zijn nog grotendeels onbekend. Maar de maatregelen die we nu nemen, zullen bepalen hoe de samenleving van de toekomst eruitziet. Daarom volgt de redactie van FTM de ontwikkelingen op de voet. Welke oplossingen dienen welke belangen?

146 Artikelen

FTM selecteert: coronacrisis-update 27 maart 2020

1 Connectie

Onderwerpen

Coronavirus
26 Bijdragen

Het coronavirus heeft een ongekende, wereldwijde crisis veroorzaakt. Hoe gaan overheden, bedrijven en samenlevingen hiermee om? Op basis waarvan wordt beleid geformuleerd? Hoe pakt dat uit? Wie profiteert? Om dat bij te houden, deelt de redactie van Follow the Money dagelijks relevante artikelen. In de eerste helft van elke aflevering vind je medische ontwikkelingen en kwesties, in het tweede deel – onder de banner – andere aspecten, zoals recht, economie en beleid.

In deze aflevering:
  • Farmaceut ziet af van monopolieclaim op coronamedicijn / The Intercept
  • Gedwongen nadenken over de waarde van een mensenleven / de Volkskrant
  • De VS worden mogelijk het hardst getroffen / The Atlantic
  • Voorpagina / The New York Times
  • Na corona volgt honger / Financial Times
  • De desinformatiecampagne van anti-vaxxers over corona is begonnen / Mother Jones
  • Corona brengt ‘vrede’ in Midden-Oosten / Haaretz
  • Ronkende kop, schadelijke gevolgen / Wired
Lees verder

Dossier

Dossier: Coronacrisis

De redactie van FTM volgt de situatie omtrent het coronavirus (SARS-CoV-2) op de voet. In ons dossier 'Coronacrisis' verschijnen dagelijks relevante artikelen en selecties uit andere media.

Lees hier alle artikelen terug:

Dossier

Blijf op de hoogte

De redactie van FTM volgt de situatie omtrent het coronavirus (SARS-CoV-2) op de voet. In ons dossier 'Coronacrisis' verschijnen dagelijks relevante artikelen en selecties uit andere media.

Wil je niets missen? Volg dit dossier, dan sturen we je een seintje als er een nieuw artikel online staat.

Volg dit dossier