Novel Coronavirus SARS-CoV-2
© NIAID / CC BY 2.0

Coronacrisis

De redactie van FTM volgt de situatie omtrent het coronavirus (SARS-CoV-2). In dit dossier verschijnen alle relevante artikelen en updates over de pandemie. Lees meer

Het virus SARS-CoV-2, beter bekend als het coronavirus, dook eind 2019 op in de Chinese provincie Hubei. In een paar weken tijd veroorzaakte het virus daar een epidemie, waarna het zich over de rest van de wereld verspreidde.

Begin maart 2020 verklaarde de World Health Organisation de ziekte tot een pandemie. Wereldwijd gingen landen 'op slot';  beurzen maakten een enorme duikvlucht. Al met al is met het coronavirus een crisis van historische proporties ontstaan.

De uitwerking van de coronamaatregelen op de wereldeconomie is, net als het virus zelf, nog grotendeels onbekend. Wat we al wel kunnen vaststellen: een nieuwe economische crisis is begonnen. Die zal overal pijn opleveren, en de maatregelen die we nu nemen zullen bepalen hoe de economie van de toekomst eruit zal zien. 

Nieuwe vragen doemen op: welke oplossing dient welke belangen; welke vragen raken ondergesneeuwd; hoe verdelen we de schaarse middelen, en hoe houden we essentiële diensten en structuren overeind? 

88 Artikelen

FTM selecteert: coronacrisis-update 27 mei 2020

1 Connectie

Onderwerpen

Coronavirus
8 Bijdragen

Het coronavirus heeft een ongekende, wereldwijde crisis veroorzaakt. Hoe gaan overheden, bedrijven en samenlevingen hiermee om? Op basis waarvan wordt beleid geformuleerd? Hoe pakt dat uit? Wie profiteert? Om dat bij te houden, deelt de redactie van Follow the Money dagelijks relevante artikelen. In de eerste helft van elke aflevering vind je medische ontwikkelingen en kwesties, in het tweede deel – onder de banner – andere aspecten, zoals recht, economie en beleid.

In deze aflevering:
  • Farmaceuten gaven no-go voor onderzoek naar epidemieën / NRC Handelsblad
  • A-typische aanpak van Japan tegen virus lijkt te werken / Bloomberg & Science Mag

  • ‘Testen, testen, testen’ – maar niet in Afrika / The Economist

  • Het coronavirus raakt sommige groepen disproportioneel hard, en we begrijpen niet waarom / The Atlantic

  • Hoe hard zijn individuele landen door Covid-19 getroffen? / Euronews
  • Milieuregels mikpunt tijdens coronacrisis / Reuters & The Globe and Mail

  • De Zweedse economie zit in zwaar weer, al was er geen lockdown / Politico

  • Privatisering veroorzaakte Britse coronaramp / The Guardian
Lees verder

Dossier: Coronacrisis

De redactie van FTM volgt de situatie omtrent het coronavirus (SARS-CoV-2) op de voet. In ons dossier 'Coronacrisis' verschijnen dagelijks relevante artikelen en selecties uit andere media.

Lees hier alle artikelen terug:

Lees verder Inklappen

Blijf op de hoogte

De redactie van FTM volgt de situatie omtrent het coronavirus (SARS-CoV-2) uiteraard op de voet. In ons dossier ‘Coronacrisis’ verschijnen relevante artikelen en wekelijks maken we een selectie uit andere media.

Wil je niets missen? Volg dit dossier, dan sturen we je een seintje als er een nieuw artikel online staat.

Lees verder Inklappen
Inschrijven

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Redactie
Redactie
Gevolgd door 597 leden