Novel Coronavirus SARS-CoV-2
© NIAID / CC BY 2.0

Coronacrisis

De redactie van FTM volgt de situatie omtrent het coronavirus (SARS-CoV-2). In dit dossier verschijnen alle relevante artikelen en updates over de pandemie. Lees meer

Het virus SARS-CoV-2, beter bekend als het coronavirus, dook eind 2019 op in de Chinese provincie Hubei. In een paar weken tijd veroorzaakte het virus daar een epidemie, waarna het zich over de rest van de wereld verspreidde.

Begin maart 2020 verklaarde de World Health Organisation de ziekte tot een pandemie. Wereldwijd gingen landen 'op slot';  beurzen maakten een enorme duikvlucht. Al met al is met het coronavirus een crisis van historische proporties ontstaan.

De uitwerking van de coronamaatregelen op de wereldeconomie is, net als het virus zelf, nog grotendeels onbekend. Wat we al wel kunnen vaststellen: een nieuwe economische crisis is begonnen. Die zal overal pijn opleveren, en de maatregelen die we nu nemen zullen bepalen hoe de economie van de toekomst eruit zal zien. 

Nieuwe vragen doemen op: welke oplossing dient welke belangen; welke vragen raken ondergesneeuwd; hoe verdelen we de schaarse middelen, en hoe houden we essentiële diensten en structuren overeind? 

70 Artikelen

FTM selecteert: coronacrisis-update 8 april 2020

1 Connectie

Onderwerpen

Coronavirus
20 Bijdragen

Het coronavirus heeft een ongekende, wereldwijde crisis veroorzaakt. Hoe gaan overheden, bedrijven en samenlevingen hiermee om? Op basis waarvan wordt beleid geformuleerd? Hoe pakt dat uit? Wie profiteert? Om dat bij te houden, deelt de redactie van Follow the Money dagelijks relevante artikelen. In de eerste helft van elke aflevering vind je medische ontwikkelingen en kwesties, in het tweede deel – onder de banner – andere aspecten, zoals recht, economie en beleid.

Dit stuk in 1 minuut
  • Nieuw inzicht: bloedstollingsproblemen in coronapatiënten met ernstige klachten / Debat gemist
  • Verspreidt het coronavirus zich door de lucht? Dat is vooral een definitiekwestie / Vox Reset
  • Er zijn mogelijk minder beademingsapparaten nodig dan gedacht / STAT News
  • Corona raakt zwarte Amerikanen veel harder / New York Times
  • Vervolgvragen zijn ‘non-issue’ voor Europese Commissie / EU Scream
  • China begint onderzoek naar criticaster coronabeleid / New York Times
  • Wuhan maakt zich op voor tweede golf / Financial Times
  • Ophef over ‘corona-experiment’ in Afrika / OneWorld / VRT
  • Ook Singapore moet alert blijven / Algemeen Dagblad
Lees verder

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 569 leden

Dit artikel zit in het dossier

Coronacrisis

Gevolgd door 7492 leden

De redactie van FTM volgt de situatie omtrent het coronavirus (SARS-CoV-2). In dit dossier verschijnen alle relevante artikel...

Volg dossier