FTM voorspelt: ‘Zakencentra worden spooksteden.’

3 Connecties
0 Bijdragen

ING Direct gaat in de verkoop, Renault’s paranoïde bedrijfscultuur begint hinderlijk te storen, de I-pad 2 is een emotioneel hebbedingetje en FTM voorspelt: zakencentra worden spooksteden.

ING Direct in verkoop

 

ING Direct – de Amerikaanse dochter van ING en ooit een van de symbolen van de brullende Oranje Leeuw - staat in de etalage. Volgens de bank is het financiële concern ‘bezig met de voorbereidingen voor de verkoop’. Normaal gesproken betekent dit dat de krijtstrepen van de zakenbanken worden ingeschakeld om de marktwaarde te polsen.
 

De ING heeft de afgelopen weken gewerkt aan het opstarten van een veilingproces voor de populaire internetbank. ING moet ING Direct USA op last van de Europese Commissie verkopen vóór 2014. De verkoop was voorwaarde voor het verkrijgen in 2008 van de staatssteun van € 10 mrd. ING vecht bij het Europees Hof het besluit van de Europese Commissie aan

 

Bron: Het Financieele Dagblad

 

Spooksteden in opkomst

 

De betontorens in de zakencentra staan leeg. De kredietcrisis vertaalt zich, met enige vertraging, door in een wankele vastgoedmarkt. Investeringen in flashy kantoorpanden lijken voorbij. Groot is niet langer de norm, nuchter is het nieuwe zakenmodel.

 

Europese vastgoedbeleggers leggen een duidelijke voorkeur aan de dag voor Duitsland en zien nu meer in winkels dan in kantoren. Door felle concurrentie in het topsegment kijken de bouwers nadrukkelijk naar ‘het secundaire segment’, melden vastgoedonderzoekers. De geringe financieringsbereidheid bij banken en de stijgende rente zien ze als de grootste bedreigingen.

 

Opmerkelijk nieuwe trend, ontdekte FTM, zijn de winkeleigenaren die hun eigen a-lokatie panden verhuren om zelf goedkoper elders te gaan zitten in oudere panden. Roland Kahn, eigenaar van Cool Cat en America Today, zegt: ‘Dat is makkelijk verdienen.’ Gevolg: nog minder nieuwbouw.

 

Bron: De Financieele Telegraaf

 

I-pad 2 gekraakt

 

Nou, de recensies zijn er en ze zijn niet onverdeeld positief. Vele sites kraken de tweede versie van de Apple als een weinig vernieuwende emo-gadget. De twee nieuwe camera’s functies zijn fijn natuurlijk, maar het grote probleem blijft toch de beschikbaarheid van informatie uit de niet door Apple goedgekeurde wereld. Het niet kunnen bekijken van bijvoorbeeld flash-video’s of de onmogelijkheid om via Adobe-gerelateerde informatie te downloaden zullen de popularieit va het apparaat op den duur aantasten.

 

Bron: The New York Times

 

Zoals Renault is, vertrouwt het zijn werknemers…

 

Excusez-Renault! De drie vermeende spionnen bij Renault die zich zouden hebben overgegeven aan bedrijfsspionage blijken toch iets minder schuldig dan gedacht. De top van de Franse auto-olifant zetten privé-detectives in om te bewijzen dat het trio informatie naar concurrentie had laten lekken, maar kwam met onthutsend weinig bewijs. De paranoia blijkt als een boemerang terug te slaan op Renault, aangezien de Franse automaker zelf niet heel zuiver heeft geopereerd, blijkt nu.

 

Bron:Wall Street Journal

 

Mel Gibson schikt met ex

 

Het dreigde even de echtscheiding van het jaar te worden, maar lijkt nu toch goed af te lopen. Vrouwentikker, Jezus-aanbidder en Hollywood-icoon Mel Gibson schikt de rechtszaak met zijn Russische ex-vriendin Oksana en de moeder van zijn jongste dochtertje. De Russische graaikip zat achter zijn centen aan, nadat Gibson, die volgens het voorstel onder andere in behandeling moet gaan, haar zou hebben geslagen.

 

Over de afkoopsom zijn geen mededelingen gedaan. Gibson heeft de kloppartij nu toegegeven en ontloopt daarmee een gevangenisstraf. Hij verklaarde dat Osana hysterisch was geworden en hun dochtertje Lucia in gevaar bracht en derhalve wat corrigerende tikjes moest uitdelen.

 

Bron:TMZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redactie
Redactie
Gevolgd door 619 leden