FTM.nl is vernieuwd!

2 Connecties

Organisaties

Follow the Money

Werkvelden

Journalistiek
24 Bijdragen

Ongetwijfeld heb je het gemerkt: de site van FTM.nl is vernieuwd. De afgelopen dagen zijn we geleidelijk gemigreerd naar ons nieuwe platform, zoals dat heet. Waarom? En wat betekent dit voor jou?

Een nieuwe site is altijd even wennen. Voor jou als lezer, maar ook voor ons. Onze redactie is heel erg blij met het vernieuwde platform. We zullen je de komende tijd verrassen met nog meer spraakmakende verhalen en diepgravende onderzoeken. Het vernieuwde FTM.nl biedt daarvoor unieke mogelijkheden die we volop gaan benutten, samen met onze lezers. 

Hoewel we onze nieuwe site grondig hebben getest, zijn er altijd onvolkomenheden en duiken er op de raarste momenten – meestal technische – problemen op. We vragen hiervoor je begrip. De komende dagen is de redactie samen met onze webdeveloper Frontwise keihard aan het werk om alles in orde te maken. 

Bij de ontwikkeling van ons nieuwe platform stonden gebruiksgemak en interactie voorop. We willen dat onze lezers een prettige leeservaring hebben, mede daarom zijn we gestopt met het tonen van advertenties. We willen ook dat onze lezers gemakkelijk kunnen reageren in een veilige omgeving. De bijdragen van onze lezers nemen een steeds prominentere positie in: samen met Follow the Money kunnen onze lezers actief meewerken aan waarheidsvinding, duiding en meningsvorming.

'Shouts'

Het nieuwe platform van Follow the Money biedt daarvoor een aantal nieuwe mogelijkheden. Zo zijn de mogelijkheden om te reageren uitgebreid. Bij de artikelen die we vanaf nu publiceren is het bijvoorbeeld mogelijk om zogenoemde ‘shouts’ – korte reacties en opmerkingen – aan de linkerkantlijn van een artikel te plaatsen, vlak bij een relevante passage. 

Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om in het discussie-forum onderaan de artikelen uitgebreidere reacties te plaatsen. Samen met jou willen we ervoor zorgen dat het debat rond onze artikelen een hoog niveau heeft, zodat het daadwerkelijk iets toevoegt en je inzicht omtrent een bepaalde zaak vergroot. 

Er is wel iets veranderd aan de manier waarop je kunt reageren en mee-debatteren. Voorheen gebruikten we het platform van Disqus. In artikelen die op onze oude site zijn gepubliceerd zijn die reacties nog steeds te vinden en kun je nog steeds gebruik maken van dat discussieplatform. 

Voor het plaatsen van een reactie onder de nieuwe artikelen moet je echter ingelogd zijn. Als je al lid bent van Follow the Money – en je je gebruikersprofiel hebt aangemaakt – kun je gelijk inloggen. Je kunt dan onder meer artikelen bewaren, bijvoorbeeld om ze later te lezen. Je kunt ook bepaalde auteurs, dossiers en discussies volgen. Je krijgt dan een alert als er iets nieuws is gepubliceerd. Als betalend lid van Follow the Money zul je over enige tijd meer rechten en praktische mogelijkheden krijgen. 

Word ook lid

Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek zoals Follow the Money die bedrijft kan alleen bestaan dankzij de steun van onze betrokken leden. Niet alleen dragen zij met hun commentaar en inzichten bij aan waarheidsvinding en meningsvorming, ook financieel maken ze ons onderzoek naar misstanden mogelijk. 

Alleen dankzij  de financiële bijdrage van onze leden kan Follow the Money radicaal onafhankelijk zijn

Leden hebben toegang tot alle content die we publiceren. Een deel van onze artikelen, zoals de grote onderzoeksdossiers, zal geleidelijk aan alleen toegankelijk zijn voor leden. Dat klinkt misschien niet zo sympathiek, maar het is de enige mogelijkheid om onze radicale onafhankelijkheid en het voorbestaan van Follow the Money te garanderen. Met advertenties alleen lukt dat niet. 

Dankzij jouw financiële steun als lid kunnen we samen maximale maatschappelijke impact creëren. Kamervragen, beleidsveranderingen, spraakmakende onthullingen, de bastards aan de publieke schandpaal – jij maakt dat mede mogelijk. Samen maken we Nederland een stukje eerlijker. En we weten allemaal dat dat noodzakelijker is dan ooit. Klik hier voor een kleine selectie van wat Follow the Money in 2015 heeft losgemaakt en bereikt.

Afgelopen jaar zijn we voorzichtig begonnen met het werven van leden. Onze founding members en founding friends hebben ons enorm geholpen. Ben je al founding member, dan ben je vanaf februari automatisch een jaar lang lid. Natuurlijk hopen we dat je volgend jaar lid blijft. Als je een extra donatie wilt doen, kan dat ook. Ben je nog geen lid, meld je dan snel aan en maak de journalistiek van Follow the Money mogelijk. 

Meer over de mogelijkheden van de vernieuwde site en een praktische handleiding vind je hier

Tot slot

We hopen dat je snel gewend raakt aan onze nieuwe site en FTM.nl met veel plezier en vaak zult bezoeken. En natuurlijk dat je je bij Follow the Money aansluit. Mocht je stuiten op onvolkomenheden, of andere suggesties hebben, mail ze dan naar ons. 

Een warme groet!

 

Eric Smit

Arne van der Wal

Founding fathers