M&A in 2011: kruimelwerk

1 Connectie

Relaties

M&A
0 Bijdragen

Fusie & overnamemarkt in mineur: 2011 was het slechtste jaar sinds de val van Lehman Bros. Brave bank blijkt grootaandeelhouder sex-shop en welke IPO's laten het hart 2012 sneller kloppen? Newswatch!

M&A 2011: meer deals, minder geld
2011 Begon zo veelbelovend voor de fusie-en overnamesector. Maar de eurocrisis gooide een emmer ijskoud water over de verhitte markt van parende bedrijven. Met als gevolg: het slechtste jaar sinds de val van Lehman Brothers.
Opmerkelijke miljardendeals zijn er niet geweest. Het aantal deals nam weliswaar toe, maar dat was onvoldoende om de dalende dealwaarde te compenseren. 'Het is de laagste dealwaarde sinds de val van Lehman Brothers,' aldus onderzoeker Willem van Oosten van OverFusies. In totaal zijn er in 2011 150 private equity-deals gesloten, met een totale waarde van €10 miljard. Op de site meer facts & figures.
Bron: OverFusies.nl 

 

 

 
 
Facebook hot, I.P.O.-markt cool
Tweehonderd Amerikaanse ondernemingen staan te trappelen om naar de beurs te gaan.  Maar de vraag is bescheiden. Investeerders lijken te wachten op het Grote Moment: de beursgang van Facebook. De deals komen er heus wel, maar de magen van investeerders draaien zich om bij het horen van het woord 'risico'. Private equity wordt de drijvende kracht achter beursintroducties, voorspelt Dealbook.
 
Duitse Sparkasse ongewild in sex-shop
Veel plezier zal de degelijke Duitse bank uit Sleeswijk-Holstein voorlopig niet beleven aan zijn belang in Beate Uhse, handelaar in erotische waar. Het belang van 13,1 procent is min of meer per ongeluk in handen geraakt van de Sparkasse bij de redding van een andere Noordduitse bank die in problemen was geraakt. Na de Nederlander Gerard Cok (27 procent) is Sparkasse nu de tweede aandeelhouder van Beate Uhse. Het bedrijf lijdt al jaren verlies door de concurrentie van internet. 
Bron: Handelsblatt 
 
'Premier Cameron moet doen wat hij zegt'
Hij claimt de belastingontwijking door grote bedrijven dit jaar te zullen aanpakken. Maar de werkelijkheid is dat Cameron kort na zijn aantreden de grootste maas in de Britse belastingwetgeving ooit heeft gecreëerd. Een spuit speed in de arm voor de Britse kroongebieden en de Kaaiman-eilanden.