Geen overname MSD Oss

6 Connecties

Merck blokkeert overname voormalig Organon.

 

Het is farmaceutisch bedrijf MSD uit Oss, het voormalige Organon, niet gelukt een passende overnamekandidaat te vinden. Dat maakt het bedrijf woensdagochtend bekend.

 

De afgelopen maanden voerde het bedrijf gesprekken met meerdere overnamekandidaten, waarbij vanochtend nog het Zuid-Afrikaanse Aspen de meest serieuze kandidaat leek. Maar het bedrijf meldt nu zelf dat 'het business development proces niet heeft geresulteerd in een passend extern alternatief'. Volgens MSD is de voornaamste reden daarvan, dat moederbedrijf Merck een mogelijke overname niet wilde ondersteunen.

 

MSD gaat nu op zoek naar 'een interne oplossing' om te kijken of een deel van de ruim vierduizend banen kan worden behouden, maar stelt nadrukkelijk nog 'geen enkele beslissing te hebben genomen over R&D-activiteiten in Oss'. De ondernemingsraad en RvC reageren zeer teleurgesteld en spannen een kort geding aan in een poging moederbedrijf Merck te dwingen eerder gemaakte afspraken rond behoud van researchbanen in Nederland na te komen.

 

Ook minister Verhagen (EZ) reageert teleurgesteld, en zegt dat hij 'in nauw contact blijft met alle betrokkenen'.