Geert Schaaij gaat short op Bob Ultee

1 Connectie

Relaties

Bob Ultee
14 Bijdragen

Beleggingsadviseur Geert - Beursgenoten - Schaaij meent dat zeepondernemer Bob Ultee "kansloos" is in rechtszaak tegen SNS Bank. Bob Ultee: "Dronkemanspraat. Schaaij weet niet waar hij het over heeft"

Twee jaar geleden waren ze nog de beste vrienden; beleggingsadviseur Geert Schaaij en zeepondernemer Bob Ultee. Op dit moment is van die relatie weinig meer over. Schaaij: "Bob is verleden tijd. Hij is dood, hij weet het alleen nog niet".

In 2010 was Geert Schaaij de man die in een etmaal 10 miljoen euro wist op te halen voor de plannen van Bob Ultee om van zeepketen Sabon een groot succes te maken. De voormalige zakenbankier van ABN Amro en Kempen & Co. Armand Bekx, schreef voor Schaaijs Beursgenoten een hagiografisch getint prospectus waarin Sabon werd beschreven als een "zeer interessante LANGE termijn belegging".
"Sommige kansen krijg je maar een keer in je leven, voor mijn gevoel is het aandeel Sabon er zo een", luidde de eerste zin van het prospectus.

Eind juni 2012 denkt Schaaij daar heel anders over. Het bedrijf Sabon (Brand Funding) staat dan ook aan de rand van de afgrond nadat de plaatsing van aandelen in april en mei mis ging en de overname van de keten van Apple-winkels iCenter mislukte. In maart van dit jaar was Schaaij niettemin nog volop actief om Ultee te helpen bij het plaatsen van de aandelen Sabon (Brand Funding). In de periode dat de baas van Beursgenoten zijn 'volgelingen' het advies gaf het aandeel Sabon te verkopen, werkte zijn partner, Armand Bekx, aan een presentatie voor de SNS-bank.

"Morgen gaan we eens ouderwets uitpakken bij de SNS trouwens", schrijft Bekx op 8 maart aan Ultee in een email waarover FTM beschikt. "Volgens mij hebben die gasten in hun hele carriere nog nooit zo'n enthousiast verhaal gehoord. En ik ga maar roepen 'dit zet je echt in 5 minuten weg bij goede beleggers, het wordt een gevecht om te mogen inschrijven, DE droom van iedere salesman in Amsterdam'".

 

Rolls Royce en Ferrari als fee
Volgens Ultee zouden Schaaij en Bekx voor hun diensten een miljoen euro in in aandelen, een Rolls Royce en een Ferrari met "Spaanse plaatjes" hebben gevraagd. Dit blijkt ook uit een document dat Ultee FTM toestuurt en waarin de details van de deal door Schaaij worden opgesomd.
Schaaij: "Dat is onzin. Bob vervalst emails en als hij zijn mond open doet, begint hij al te liegen."

Schaaij beaamt tijdens een 'natte lunchbijeenkomst' in de tuin van een restaurant in Oegstgeest wel zijn inspanningen die hij eerder dit jaar voor Ultee verrichtte: "De voorwaarde voor onze medewerking aan de plaatsing van de aandelen, was echter dat er een bank bij zou worden betrokken die een due dilligence ging doen. Bob kwam met de SNS bank aan, maar later bleek hij toch geen due dilligence te willen. Bob heeft vervolgens het niet uitvoeren van een aandelentransactie (met Michael Wyler ES) aangegrepen om het bij SNS op een conflict aan te sturen. De achterliggende reden was echter dat hij weigerde om SNS een onderzoek bij Sabon te laten uitvoeren. De zaak die hij tegen SNS wil voeren is dan ook volstrekt kansloos."

"Onzin", zegt Ultee die vandaag uitstel van betaling aanvraagt voor zijn zeepwinkelketen. "Ik heb overal aan meegewerkt en dat kan ik eenvoudig aantonen. Hoe kun je ook tegen bank zeggen dat ze een plaatsing van aandelen moeten doen, maar ze een due dillengence ontzeggen? Dat kan helemaal niet! Schaaij kent het dossier niet, hij weet niet waar hij over praat. Dit is dronkemanspraat. Het was overigens SNS die aangaf niet met een type als Schaaij een plaatsing te willen doen".

Ultee laat weten dat hij met zijn advocaat Arjen Paardekooper van Blenheim advocaten hard werkt aan de dagvaarding die over enkele weken bij SNS Bank neergelegd gaat worden. Volgens Ultee is SNS verantwoordelijk voor mislukken van de plaatsing en daarmee ook de overname iCenter. "Die [dagvaarding] loopt nu al als een trein. Je weet niet wat je leest als je ziet hoeveel afspraken SNS heeft gebroken".