Geert wil hypotheekaftrek als verkiezingsinzet

2 Connecties

Onderwerpen

Hypotheekaftrek

Personen

Wilders

Wilders wil verkiezingen, Griekse abt steelt 100 miljoen euro, de waarde van Twitter bericht is bijna 2 euro waard, Obama levert voor 11 miljard aan wapens aan Irak en Nederland wordt financieel handelshuis.

Wilders wil verkiezingen om hypotheekrenteaftrek

 

Het populisme rot lekker verder. Terwijl iedereen weet dat de hypotheekrenteaftrek een onhoudbare rechtse hobby is, dreigt Geert Wilders met verkiezingen als het CDA, dat de deur openzet naar geleidelijke afschaffing, en de VVD willen morrelen aan de huizensubsidie. Briljante strategie van Wilders, maar slecht voor het land. Al zijn er scenario's die het mogelijk maken.

 

Bron: Volkskrant

 

Griekse abt verduisterde 100 miljoen euro

 

De abt van een van de meest vermogende Griekse kloosters is gisteren gearresteerd in afwachting van zijn proces voor oplichting. Hij wordt ervan verdacht dat hij de bedenker is van een frauduleuze onroerend goed transactie, zes jaar geleden. Het schandaal, waarbij de Griekse overheid er voor 100 miljoen euro bij in is geschoten, leidde in 2009 tot de val van drie ministers. En wij bleven gewoon betalen.

 

Bron: TAZ

 

 

Hoeveel is Twitter-bericht waard?

 

Hoeveel is een Twitter bericht waard? De Amerikaanse telecomwebsite Noah Kravitz is een rechtszaak gestart tegen een voormalige werknemer die 17000 twitter-volgers heeft meegenomen na zijn vertrek uit het bedrijf. Hij werkte er vier jaar. Noah Kravitz eist 370.000 dollar. Omgerekend was dat volgens Noah 1 euro 20 per maand, waarmee voor het eerst een openbare waardering wordt toegekend.

 

Bron: Tweakers

 

 

Obama wil wapens leveren aan Irak

 

Ben je net weg, moet je toch nog bijstorten. De Amerikaanse president wil voor 11 miljard aan wapens en veiligheidsexperts leveren aan Irak om de wankele staat bij te staat. Maar de toezegging wordt niet warm onthaald. Premier Al Maliki, die nu nog leiding geeft aan een regering met veel partijen, wil een anti-Amerikaanse eenpartijregering starten bestaande uit Sjiëten.

 

Bron: NY Times

 

 

Nederland: internationaal financieel handelshuis.

 

We zijn al een belastingparadijs, maar we hebben nog een nieuw middel om buitenlandse investeringen naar de lage landen te lokken. We worden de plaats om massaclaims af te handelen. Minister Opstelten heeft een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd waardoor buitenlandse massaclaims sneller afgehandeld kunnen worden in Nederland.

 

Bron: FD

 

 Nos Nieuws in 1 minuut