Black Friday

  Donderdag lieten de Amerikaanse beurzen de grootste koersdaling sinds de kredietcrisis zien. Wat is er aan de hand? Wat gaat er vandaag gebeuren? En DSK laat weer van zich horen: 'Nice ass!' Newswatch!

  AEX: gehaktdag

  'Het elastiek staat strak gespannen, de markt is oververkocht'. Aldus Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer. De AEX opent vandaag onder de 300 punten. En dat ondanks de aanvankelijke hoop die Trichet donderdag gaf: geen verhoging van de rente. 'Te weinig en te laat', zegt Koenders in de Financiële Telegraaf.

  Bron: DFT.nl 
   
   
  Aziatische aandelen kelderen
  Hongkong c.s. zijn vannacht  meegesleurd in de draaikolk van waardevernietiging. Ook olie is weer spotgoedkoop: $86 voor een vat. Oorzaak van de zorgen ligt in een brak Europa, zegt een vertegenwoordiger van een handelshuis. Intussen probeert Japan wanhopig om de yen te verzwakken. Vergeefs: sinds WO II is de dollar ten opzichte van de yen niet zo zwak geweest.
  Bron: AP
   
  De nachtmerrie van beleidsmakers: Italië
  Een paar maanden geleden waren EU-ambtenaren nog bezig om barricades op te werpen tegen de aanzwellende schuldencrisis. Maar inmiddels gaat het niet meer om een kostbare bail out in te perken, maar om  het voorkomen van een totale ineenstorting van de euro. Een doomsday scenario lijkt werkelijkheid te worden: Italië wankelt. En nu het Amerikaanse kredietplafond voorlopig is opgelost, richten de ogen zich weer op het land dat na Japan en Griekenland de hoogste schuld /BNP ratio ter wereld heeft. WSJ analyseert de splinter in de voet van de eurozone: bella Italia. Puntje van de sluier: deze maand moet Italië €36 miljard aflossen.
   
   
  DSK: 'Wat een lekker kont!'
  In de categorie ranzig: Dominique Strauss Kahn. Wat blijkt nu: Air France kreeg zoveel klachten over de voormalig IMF-voorzitter dat als bekend was dat hij ging vliegen snel een mannelijke cabin crew werd opgetrommeld voor de eerste klasse. Nog ranziger: vlak voor hij aan boord van het vliegtuig werd gearresteerd zou hij nog luid 'wat een lekkere kont!' hebben geroepen naar een stewardess.
   
  China's geheime cyberoorlog: fight back
  Woensdag onthulde anti-virus producent McAfee dat 'een mogendheid' bij een uitgebreide computerkraak 72 organisaties binnengedrongen is. Het gaat om “the biggest transfer of wealth in terms of intellectual property in history”, aldus een werknemer van McAfee. Ook gevoelige informatie van het Pentagon, Lockheed-Martin en Citigroup zou zijn buitgemaakt. Hoewel niet gezegd werd wie de schuldige was, stikt het op de cyber-aanval van Chinese vingerafdrukken. De stemmen dat er met dezelfde middelen teruggevochten moet worden klinken steeds luider: achterhaal de computers en vernietig ze met malware. Volgens de voormalig directeur van de Amerikaanse contraspionage is dit nog maar het begin. Men moet niet opkijken als Amerika op een dag zonder stroom zit. Het elektriciteitsnet is namelijk gekoppeld aan internet. Efficiënt, maar ontzettend onwijs.
   
   
   
  Reuters video: beleggers gooien handdoek in de ring

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 241 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren