Gepiep om Pieper

3 Connecties
0 Bijdragen

Discussie over zijn PDX: luchtfietserij of niet?

Roel Pieper, voormalig goeroe van de Nederlandse IT, erkend zakelijk brokkenpiloot en tegenwoordig directeur van het Britse beursgenoteerde technologiebedrijf Pursuit Dynamics (PDX), houdt de gemoederen weer eens bezig. Want, zo vraagt FT-weblog Alphaville zich af: zijn de verwachtingen die hij namens het bedrijf presenteert realistisch, of is het luchtfietserij?

 

Sinds zijn aantreden in september 2009 wist Pieper de beurskoers aanvankelijk te verdrievoudigen, vooral door te schermen met een keur aan patenten en enthousiaste voorspellingen te doen over toekomstige activiteiten van PDX. Klein probleempje: er is nog niet bepaald veel gerealiseerd. In het boekjaar 2009/2010 maakte PDX een operationeel verlies van 8,7 miljoen pond, terwijl de omzet een schamele 128.000 euro bedroeg.

 

Na bekendmaking van die cijfers klapte de beurskoers niet alleen enigszins in elkaar, ook circuleert sindsdien een Powerpointje door de City waarin de claims van Pieper namens PDX behoorlijk in twijfel worden getrokken. In reactie daarop schrijven nu enkele investeerders dat de plannen wél reëel zijn. De discussie zal nog wel even doorgaan, tot het moment komt dat Pieper daadwerkelijk resultaten kan laten zien, aldus het weblog.

 

Om te besluiten met: “This highly entertaining battle has much further to run.”