Geslaagde media-campagne Evi Van Lanschot

2 Connecties

Relaties

Financiële sector

Organisaties

Van Lanschot
3 Bijdragen

Online adviseur Evi Van Lanschot komt positief in de media. Campagne geslaagd!

De campagne voor Evi van Lanschot verloopt zoals een marketingactie moet lopen. Soepel en positief. De boodschap zoals gepland. ‘Van Lanschot zet in op starters op de vermogensmarkt,’ zo kopte de Telegraaf maandag, de dag voor de lancering van de nieuwe online propositie van Van Lanschot. En al een paar dagen voor de primeur van de krant van wakker Nederland presenteerde Evi zich in betrekkelijke stilte. Na zoekopdrachten in Google vulden de door de zoekmachine gepersonaliseerde online advertentieruimtes zich met de lieftallige Evi: ‘Van geld naar vermogen. Met de persoonlijke aandacht en specialistische kennis van een private bank.’ ‘Van Lanschot start diensten kleinere belegger’, zo koppen RTL Nieuws en Z24 op de dag van Evi’s première in identieke nieuwsberichtjes op basis van het ANP. ‘Evi biedt klanten de mogelijkheid om vanaf (…) 10.000 euro het vermogensbeheer geheel onder te brengen bij Van Lanschot. Vanaf 10.000 euro kan er ook worden gespaard bij Evi Sparen, dat momenteel een rente biedt van 1,6 procent. Vanaf 25.000 euro kan er zelfstandig worden belegd, met ondersteuning van de adviseurs van Evi.’ De gerenommeerde nieuwsmedia propageren verder dat ‘Van Lanschot werkt aan de transformatie van een bank voor vermogende klanten naar een vermogensbeheerder voor een breder publiek.’ Ook het Financieele Dagblad brengt Evi als nieuws: ‘Van Lanschot richt zich met Evi op jonge belegger’. Het FD kiest haar eigen woorden en biedt enige context over de markt van vermogensbeheer, die aan verandering onderhevig is door het provisieverbod.
'Evi van Lanschot, met de persoonlijke aandacht en specialistische kennis van een private bank'
‘Bijzonder is (…) dat het online aanbod wordt gecombineerd met de persoonlijke aandacht en specialistische kennis van een private bank,’ zo schrijft het platform over marketing en media Emerce enthousiast over Evi. Van Lanschot is in haar persbericht net zo enthousiast, in precies dezelfde bewoordingen. Lezers die  meer willen weten over de Evi Van Lanschot kunnen op 31 oktober terecht op het congres van Emerce eFinancials, waar Van Lanschot haar Evi demonstreert.

Van Lanschot: Geen verband ontslagen en Evi

‘Na een strategische herziening kondigde Van Lanschot in mei aan zich meer als vermogensbeheerder te willen profileren. De zakelijke kredietportefeuille wordt afgebouwd en het personeelsbestand krimpt in,’ waarmee  Fondsnieuws als enige een de bredere context bij Van Lanschot aanraakt waartegen de lancering van Evi plaats vindt. Het aantal ontslagen laat Van Lanschot tegenover Fondsnieuws in het midden: ‘Over de hele linie zien we een krimp in het personeelsbestand.’ Van Lanschot stelt tegenover Fondsnieuws dat er geen verband bestaat tussen de ontslagen bij Van Lanschot en de introductie van online Evi. Daarna gaat het platform voor beleggingsprofessionals over tot hun orde van de dag, het hoe en wat van Evi voor beleggers. De verschillende media gaan voorbij aan waar het bij Van Lanschot echt om draait. Met minder medewerkers een een krakkemikkig ICT-systeem wil CEO Karl Guha meer klanten, betere dienstverlening en meer kapitaal. Follow The Money schreef het volgende over de première van Evi. Kortom: media-campagne geslaagd.