Gijrath Media Groep (BTV) failliet

1 Connectie

Personen

Yves Gijrath
5 Bijdragen

Het doek is gevallen: de Gijrath Media Groep is failliet

Het lot is definitief beslecht, de Gijrath Media Groep, thans BTV Group geheten, is failliet. Om half een 's middags werd het resterende personeel - ruim dertig mensen - in het kantoor aan de Amsterdamse De Cuserstraat toegesproken. Dit melden directe bronnen aan FTM en zo bevestigt ook een persbericht op de website van GMG.
Daarmee komt defintief een einde aan het bedrijf dat internationale bekendheid vergaarde met het organiseren van de Miljonair Fairs, in 2012 omgedoopt tot de meer crisisbestendige naam Masters of LXRY. Onder het mediabedrijf vallen ook bladen als JFK, LXRY en Jackie. 
Het bedrijf verkeerde al langer in grote financiële problemen. Vorige week werd bekend dat een door de fiscus afgedwongen, maar eerder afgelaste boedelveiling aankomende donderdag toch doorgang zou vinden.
 
Op 19 februari werd de naam van de Gijrath Media Groep gewijzigd in BTV Group B.V., zo maakte de website WijNoordHolland bekend. De andere vennootschappen waarin de naam van Gijrath ook voorkwam - waaronder Gijrath Miljonair B.V. en Gijrath Jacky B.V. - veranderden ook van naam (BTV I, II ,III etc.). Deze wijzigingen hadden hadden vermoedelijk geen bedrijfseconomische achtergrond. Tegenover Quote zei grootaandeelhouder Marc Schaling dat het 'bijstorten niet meer was vol te houden'.
 
Yves Gijrath kon het bedrijf in augustus 2008 nog voor 25 miljoen euro verkopen aan de Nederlandse investeerder Rob Thielen van Waterland Private Equity Investments. Dat was toen de Miljonair Fairs internationaal nog een succes waren. Kort daarna werd het verval ingezet. De Gijrath Media Groep kwam eind 2008, begin 2009, bij de aanvang van de kredietcrisis, in zwaar weer terecht. Oprichter Yves Gijrath zag zich gedwongen om op zoek te gaan naar nieuwe investeerders en vond die uiteindelijk in vader en zoon Paul en Marc Schaling. Hoewel de investeringen van de familie Schaling het bedrijf staande hielden, werd het succes van voor 2008 nooit meer geëvenaard.
GMG-oprichter Yves Gijrath kwam afgelopen zomer veelvuldig in het nieuws toen zijn nieuwe zakelijke project - de kickbocker Badr Hari - een Amsterdamse zakenman in de vernieling sloeg.
 
FTM deed in opdracht van Vrij Nederland onderzoek en vond onder andere uit dat Gijrath zelf slaags was geraakt met zijn aandeelhouders, de familie Schaling. Vandaag bleek dat het bedrijf niet meer was te redden.
 
Lees hier het verhaal het 'Ultieme gevecht van Yves Gijrath'