Gijrath Media Groep (BTV) glijdt weg

1 Connectie

Onderwerpen

Yves Gijrath
1 Reacties

De boedelveiling van de voormalige Gijrath Media Groep, thans BTV Groep geheten, gaat alsnog plaatsvinden.

De problemen voor de ooit zo succesvolle Gijrath Media Groep stapelen zich verder op. De eerder afgelaste veiling van de boedel, die op last van de fiscus zou plaatshebben, zal toch doorgang vinden, zo berichtte de website WijNoordHolland. Aankomende donderdag 7 maart om 10.00 uur zullen de grootste fans van het mediabedrijf op een ruime sortering GMG-parafarnalia kunnen bieden. Waaronder een satellietontvanger RE 2100T, een telefooncentrale en nog vele andere kantoorbenodigdheden.

 
Tegen het Parool zei Gijrath dat er van een dreigend faillissement geen sprake is. 'Er is geen surseance van betaling aangevraagd. Er komt een oplossing, daar ben ik van overtuigd'.
 
Op 19 februari werd de naam van de Gijrath Media Groep gewijzigd in BTV Group B.V., zo maakte de website WijNoordHolland bekend. De andere vennootschappen waarin de naam van Gijrath ook voorkwam - waaronder Gijrath Miljonair B.V. en Gijrath Jacky B.V. - werden ook van naam veranderd (BTV I, II ,III etc.). 
 
Vorige week vrijdag meldde de Telegraaf ook al dat Gijrath zijn veelbesproken zakelijke project - de kickbokser Badr Hari - los heeft gelaten. 'We hebben in gezamenlijk overleg besloten uit elkaar te gaan', zei Gijrath toen tegen de Telegraaf.
 
Lees hier het lange verhaal dat Follow the Money voor Vrij Nederland maakte en waarin de achtergrond van Gijrath's keuze voor Badr Hari wordt uitgediept en waarin het conflict van Gijrath met zijn redders/aandeelhouders Paul en Marc Schaling wordt belicht. 
 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 331 leden