Aandelen: meer goed nieuws

2 Connecties

Relaties

FED Aandelenmarkt
6 Bijdragen

Belegger Jan Dwarshuis had een mooie sinterklaasavond. Hij heeft namelijk flink aandelen ingekocht. De Amerikaanse economie komt – eindelijk – op stoom. Als de FED de geldkraan dichtdraait gaat het écht goed.

Pfäffikon SZ, Zwitserland – De laatste weken wordt mij regelmatig gevraagd of wij ook investeren in bitcoins. Het gortdroge antwoord luidt: 'neen'. En het zal tevens nooit gebeuren. Meer woorden wil ik er niet aan vuil maken.

Op stoom

Het draaide deze week eigenlijk om de werkgelegenheid in de Verenigde Staten. Volgens loonstrookjes-gigant ADP trekt deze behoorlijk aan. Vanmiddag krijgen we daar de officiële bevestiging van. Maar er zijn meer signalen dat de Amerikaanse economie aardig op stoom komt en dat is prettig. De export van olie trekt flink aan en de zogenaamde Purchasing Managers Index liet een solide cijfer zien. Merkwaardig genoeg zijn er genoeg idioten te vinden die deze week hun aandelen van de hand hebben gedaan. De gedachte hierachter is dat een sterke economie de tapering door de FED snel dichterbij zal brengen. En dus verkoopt men dan als vanzelfsprekend direct de aandelen in portefeuille.
Ik heb geen enkel aandeel verkocht, maar slechts en alleen flink op de koopknop gedrukt

Kopen in plaats van verkopen

Dit refrein hebben we nu al een aantal keer gehoord op de beurs. En telkens was het gevolg dat diverse indices nieuwe all time highs aantikten. Tapering betekent simpelweg dat zelfs de FED een aantrekkende economie signaleert. Men moet in dit geval juist aandelen kopen in plaats van verkopen. U zult begrijpen dat ondergetekende geen enkel aandeel heeft verkocht, maar slechts en alleen flink op de koopknop heeft gedrukt om nog meer van onze geliefde dertien aandelen op de plank te leggen. Wanneer u uw huiswerk doet en u uw sommetjes maakt, zult u er goed voor worden beloond. Nieuwe all time highs op de beurs zullen niet lang op zich laten wachten. Bondiger kan ik u het goede nieuws niet brengen op het avondje van Sinterklaas. Rest mij u een goed weekend te wensen.  
  Jan Dwarshuis is senior asset manager bij Thirteen Asset Management AG, waar hij verantwoordelijk is voor het Thirteen Diversified Fund. Dwarshuis schrijft zijn columns op persoonlijke titel en wordt hier niet voor betaald. Ook betaalt hij niet voor het plaatsen van zijn columns. Professioneel houdt hij posities aan in grote Europese, Amerikaanse en Russische beursfondsen. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Op het moment van schrijven heeft hij geen positie in bovengenoemde aandelen en is ook niet voornemens dat de komende 72 uur te doen.