Goldman begeleidt monsterovername

1 Connectie

Onderwerpen

Overname
0 Bijdragen

Goldman Sachs adviseert CVC Capital bij het verkopen van C1000 aan Jumbo. Plus: AT&T doet een stapje terug in de overnamepoging van T-Mobile USA en twee EU-landen zijn afgewaardeerd.

Goldman begeleidt monsterovername
Zoals bekend gaat Jumbo branchegenoot C1000 overnemen. Analisten verwachten dat hiermee een bedrag van 600 miljoen tot 1 miljard euro gemoeid gaat. Interessant is om te weten wie er betrokken zijn bij deze overname - die voor Nederlandse begrippen een van de grootste in jaren  is. 

Quore Capital, Rabobank, ING en advocatenkantoor Allen & Overy adviseren de koper (Jumbo). De verkopende partij (CVC Capital) heeft de financiële expertise van Goldman Sachs ingeschakeld om zo gunstig mogelijke voorwaarden uit de overname te trekken.

Als de acquisitie is voltooid ontstaat na Albert Heijn de tweede supermarktketen van Nederland, met een marktaandeel van ongeveer 23%, 725 winkels en een omzet van 7,5 miljard euro. Heeft Goldman uberhuapt ministerposten nodig om indirect over onze alledaagse dingen als boodschapjes te kunnen meebeslissen?
Bron: Oversfusies en RTLZ

AT&T hapt mis

Het lijkt er op dat een andere monsterovername niet doorgaat. AT&T heeft namelijk zijn verzoek voor goedkeuring bij de Amerikaanse autoriteiten om T-Mobile USA over te nemen ingetrokken. Beide partijen zeggen echter dat ze nog niet van de overname af zien. Afgelopen maart maakte AT&T bekend dat het voor het megabedrag van 39 miljard dollar het eigendom van Deutsche Telekom wilde kopen. Maar concurrent Sprint tekende officieel bezwaar aan tegen de overname, omdat die AT&T veel te machtig zou maken op de Amerikaanse telecommarkt. Ook het Amerikaanse ministerie stribbelde tegen.
Bron: The New York Times

Portugal in de gevarenzone
Alsof het nog niet slecht genoeg gaat met Europa, verlaagt Fitch nog even de kredietwaardigheid van Portugal naar de gevreesde junk status. Het ratingbureau stelt vast dat de vooruitzichten van het land niet al te best zijn. Goh, alsof beleggers dat zelf niet kunnen vaststellen. Op zich geen verassing dus. Maar het gooit wel flink olie op het vuur. Het Zuid-Europese land moet ook nog eens dealen met allerlei stakingen in het land. Stijgende leenkosten kan Portugal en ook Europa niet echt gebruiken.
Bron: CNBC 

Hongarije ook

Gisterennacht is bekend geworden dat ook kredietbeoordelaar Moody’s een EU-lid afwaardeert naar de junk status. Geen paniek, het is Hongarije maar. Dat land heeft (nog) niet de euro als munteenheid. 
Bron: Bloomberg 

Youtub, Youtue en Yutube
Miljoenen mensen bezoeken dagelijks Youtube. Sommigen maken daarbij een typfoutje en komen dan bijvoorbeeld op Youtub.com terecht. Deze website gebruikt bijna exact hetzelfde logo als Youtube en vraagt internetgebruikers om een dubieuze enquête in te vullen. De echte Youtube is dit soort praktijken zat en klaagt vijf nepsites aan.
Bron: Webwereld

 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 574 leden