Hogere beloningen bij Goldman Sachs

2 Connecties

Relaties

Beloningen

Organisaties

Goldman Sachs
1 Bijdrage

De Amerikaanse zakenbank boekte in het tweede kwartaal 11 procent minder winst en ook de omzet daalde fors. Desondanks verhoogden ze verhoudingsgewijs de beloningen. Analisten doen een wake-up call.

Goldman Sachs heeft in het tweede kwartaal 2012 haar nettowinst met 11 procent zien dalen. De winst daalde van 1,08 miljard dollar naar 962 miljoen vanwege lagere handelsactiviteit, terwijl de ingezette kostenreductie nog weinig zoden aan de dijk zet. De Amerikaanse zakenbank is hard bezig om het slechtste jaar te draaien sinds het begin van de financiële crisis. De netto-omzet daalde van 7,28 miljard dollar naar 6,6 miljard.
De rentabiliteit van het eigen vermogen daalde naar 5,4 procent terwijl dat tijdens de hoogtijdagen 2004-2007 nog 27 procent bedroeg. Dientengevolge daalde de winst per aandeel van $1,85 naar $1,78.

Verhoudingsgewijs hogere beloningen
De daling leidde bij analisten tot kritiek met betrekking tot het niet verlagen van de salarissen. De salariëring afgezet tegen de netto omzet bedroeg in het eerste halfjaar 44 procent terwijl de ratio eind 2011 nog 42,4 procent was. Ondanks de lagere omzet en winst, is de zakenbank haar medewerkers dus relatief meer gaan betalen.
JPMorgan analist Steven Wharton maakt een wake-up call. “Wanneer gaan jullie erkennen dat de business structureel is veranderd aan de inkomstenkant en dat daarbij dus ook structureel lagere salarissen horen.”
 
Bron: Financial Times