Goudvondst Dekker in Telegraaf 'onzin'

5 Connecties
0 Bijdragen

De Telegraaf presenteert bewust nonsens over 'goudvondst' Jacob Gelt Dekker. 'Het gebeurde al voor mijn komst'

Een gouden canard. 'Nederlandse multimiljonair vindt schat in Soedan', kopte de Telegraaf vandaag op pagina 5. Volgens de krant van wakker Nederland heeft Jacob Gelt Dekker, columnist van Follow the Money een grote goudvondst gedaan in de woestijn van Soedan. De Telegraaf refereert daarbij aan de column van Dekker op FTM.nl waarin de bekende ondernemer en weldoener zijn avontuurlijke reis naar Soedan beschrijft.

'Hij gaat voor goud! Letterlijk dit keer', schrijft de krant. 'Multimiljonair en weldoener Jacob Gelt Dekker heeft deze week in de woestijn in het noordoosten van de Afrikaanse woestijnstaat Soedan samen met bedoeïenman Rashaida (sic!) een rotsblok gevonden dat zoveel gouderts bevatte dat het op de markt 1,6 miljoen dollar (circa 1,6 miljoen euro) opbracht'

De krant toont dat het over een rijke fantasie beschikt of dat het zelf aan goudkoorts lijdt. Jacob Gelt Dekker heeft in het geheel geen klomp met goud gevonden. Dat blijkt ook duidelijk uit de tekst van zijn column waarin hij beschrijft  dat een bedoeïenman van de Rashaida stam een brok steen met gouderts van 60 kilo vindt. Het goud in de steen zou een waarde van 1,6 miljoen US dollar op hebben gebracht. Dekker was op het moment dat de man het goud in de woestijn vond nog helemaal niet in Soedan aanwezig. 'Het gebeurde voor mijn komst'.

Jacob Gelt Dekker snap er niets van. 'Martijn Koolhoven (de journalist van de Telegraaf ES) is gek geworden', laat hij weten. 'Hij heeft mijn stuk gelezen en heeft me gemaild, maar wat hij schrijft is onzin'.