© Peter de Ruiter // Blad voor de Mond

Exclusief voor leden: gratis het ebook ‘Blad voor de mond’

  Op 3 mei 2016 verschijnt 'Blad voor de Mond', een boek waarin 20 veelal bekende journalisten noteren wat zij zien gebeuren in landen waar persvrijheid niet vanzelfsprekend is. Leden van Follow the Money krijgen het ebook cadeau en kunnen het gratis downloaden. Geen lid? Steun dan onze onafhankelijke onderzoeksjournalistiek vandaag nog en profiteer van dit aanbod.

  De 20 schrijvers van ‘Blad voor de Mond’ beschrijven de situatie in landen waar de burger niet goed meer weet waar hij aan toe is. Waar machthebbers hun gang kunnen gaan - omdat er geen controle is. Waar een maatschappij hapert in haar ontwikkeling. Ook gaan zij in op thema's als geweld tegen journalisten, burgerjounalistiek bij gebrek een journalistieke bronnen en de verhouding tussen commercie en journalistiek. 

  De auteurs van Blad voor de Mond zijn niet op hun mondje gevallen. Ze werken veelal vanuit gebieden waar je moet oppassen wat je schrijft, of ze hebben hun ervaring eerder opgedaan. Sommigen is zelf recentelijk de mond gesnoerd.

  De auteurs kennen het gebied, of het thema, waarover zij schrijven goed. Voorbeelden zijn: Judith Spiegel (Golfregio), Fréderieke Geerdink (Turkije), Eric Smit (de macht van het geld), Koert Lindijer (Kenia), Garrie van Pinxteren (China), Peter ter Velde (oorlogsverslaggeving), Carolien Roelants (Iran), Kees Schaepman (wroeten naar waarheid) en Michel Maas (Indonesië).

  Download het ebook

  Exclusief cadeau voor leden van Follow the Money: het ebook 'Blad voor de mond' (epub). 

  >> Het ebook is via deze link gratis te downloaden. 

  Lees verder Inklappen

  Meer 'Blad voor de mond' bij Follow the Money:

  >>  Niemand ontkomt aan polarisatie in Turkije, óók de pers niet (voorpublicatie door journaliste Fréderike Geerdink op ftm.nl in november 2015.)

  >> Persvrijheid is er voor iedereen, maar wordt vaak vertrapt (in dit artikel beschrijft Peter de Ruiter, de samensteller van Blad voor de mond, hoe belangrijk persvrijheid is voor het verdedigen van mensenrechten.)

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 241 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren