
Frederique de Jong gaat in gesprek met de journalisten van FTM. Lees meer
Frederique de Jong is FTM-lid van het eerste uur. Deze ervaren radiopresentator (NOS, BNR) heeft bij het lezen van onze artikelen vaak de behoefte om vragen te kunnen stellen aan onze redacteuren. Dat bracht haar op een idee: nu is zij anchor van Frederique vraagt door.
Podcast | Hoe vriendelijk is de EU voor China?
Podcast | De toekomst van het klimaat leunt op handel
Podcast | Hoe ABN worstelt met witwassen
Podcast | Paarden in de Jeugdzorg: remedie of weggegooid geld?
Podcast | Nederland helpt China groeien
Podcast | Minder saai dan je denkt: pensioenen
Podcast | Waarom wij betalen voor de vechtscheiding van een ander
Podcast | De Amerikaanse suikeroom van Geert Wilders
Podcast | Hoe een journalist de fraude van een miljardenbedrijf wist bloot te leggen
Podcast | Ook in Nederland duiken mondkapjes op die door Oeigoerse dwangarbeiders zijn gemaakt
Gaan we de Griekse miljarden ooit nog terugzien?
Tijd voor een feestje: Sinds vorige maand zit Griekenland niet langer in het Europese bailout-programma. Volgens de directeur van de Europese steunfondsen EFSF en ESM kan het land financieel weer op zijn eigen benen staan. Maar zijn de problemen ook echt opgelost?
Liever zelf het artikel lezen? Dat kan hier.
21 Bijdragen
Roland Vanderschaeghe 4
wim de kort 8
Paul Brinkkemper 1
Als We dus al weten dat er een enorme kostenpost aan zit te komen in 2021, waarom spelen we daar nu al niet op in? Wat gebeurt er wanneer er in 2021 een regering aan de macht is in Nederland die zich niet aan het ESM verdrag houdt? Hypothetisch; stel dat het ESM een tikkie van 50 miljard stuurt en er gewoon niet op wordt gereageerd; wat dan?
Wordt het niet eens tijd dat we gewoon de boel heel erg flink gaan kwijtschelden? Een groot jubeljaar; iedereen en zijn moeder schuldenvrij? Kunnen we vanaf nul weer verder bouwen
Onno Van Woerden 6
Paul BrinkkemperMet andere woorden, de afwaardering zal er pas komen wanneer de financieen van de lidstaten gezamenlijk zijn.
Jan Smid 8
Onno Van WoerdenMartin van den Heuvel 1 11
Jan SmidDe bevolking wil niet met elkaar verder.
De dames en heren die beslissen wat er met ons gebeurt, willen WEL met elkaar verder. Di Rupio schijnt eens gezegd te hebben: we gaan met volle kracht vooruit, maar wel zo langzaam dat het gepeupel niets in de gaten heeft. Of iets van die strekking.
Onno Van Woerden 6
Jan SmidJan Smid 8
Onno Van WoerdenOnno Van Woerden 6
Jan SmidJan Smid 8
Onno Van Woerdenhttp://sdw.ecb.europa.eu/reports.do?node=1000004859
Marc2406 3
Jan SmidJan Smid 8
Marc2406Samenwerken betekent ook dat je niet toestaat dat Chinese staatsbedrijven in Europa steeds meer bedrijven overnemen en zelfs hele havens al in bezit hebben. Het tegenovergestelde gebeurt al, zeker nu Rutte een contract wil sluiten met Alibaba voor hubs op de Maasvlakte. Wat Rutte er niet bij vertelt is dat Nederland zeggenschap daarover kwijtraakt én dat Alibaba niet de
Nederlandse wetgeving qua arbeidsrecht en sociale zekerheid behoeft na te leven, iets wat Ryainair ook niet doet.
Samenwerken betekent ook dat we onze pensioenpotten delen via een transferunie. Wie is daar vóór?
Samenwerken naar een eerlijk, democratisch en corruptievrij Europa, wie heeft daar zin in? Niemand.
Er is geen sprake van convergentie maar divergentie. Ik geloof niet in een verstandshuwelijk
Pieter Jongejan 7
Roland Horvath 7
De eurozone vormt in feite één land waar er dus een geldtransfer moet zijn van rijke naar arme zones. In ieder land gebeurt dat door het feit dat rijke zones meer bijdragen dan arme in de inkomstenbelasting, de bedrijfslasten en de Sociale Zekerheid SZ. In een muntzone als de eurozone stemt dat overeen met een zogenaamde bailout. Maar in het verdrag van Lissabon is er beslist dat er geen bailout is. Onvoorstelbaar, hoe dom. Zo kan de eurozone nooit functioneren.
De Griekse schulden hadden al lang voor een deel moeten kwijt gescholden zijn. Mar de overschot landen vooral Duitsland DE en NL hebben zich zeer vijandig gedragen tegenover GR en getracht met alle middelen GR in een langdurige schuldslavernij te duwen. Dat is gelukt. Zodoende heeft GR elders hulp gezocht bijvoorbeeld in China. De haven van Piraeus -Athene is nu in handen van Chinezen. De EU laat China hier ondernemingen overnemen. Het omgekeerde gebeurt niet in China.
In een recent verleden leefden we onder de dominantie van de VS. Het is de bedoeling dat Europa voor de volgende 100 jaar leeft onder de dominantie van China. Dat is de politiek van de EU.
Volgens berichten willen de Chinezen in 2049 de leidende natie zijn in de wereld: Economisch en militair. Als dat waar is, dan denken ze in dezelfde termen als de Britten en de VS. Even dom en evenmin duurzaam.
De EU moet een federatie worden maar met veel, veel minder bevoegdheden dan nu.
Het grootste deel daarvan blijft bij de staten.
Er moet wel een volledige personen unie komen. Dus ook armlastigen moeten in een andere rijkere staat zoals NL en DE kunnen gaan wonen. Zoals in de VS.
Dat voldoet aan enerzijds de efficiëntie en effectiviteit van een federatie en anderzijds worden daaraan grenzen gesteld ten bate van de staten. Die dan ook kunnen overleven en tevreden zijn. Zoals de VS.
Marc2406 3
Roland HorvathOverigens denk ik niet dat het de bedoeling is van de EU dat wij onder het juk van de Chinezen belanden. Dit komt dus meer omdat wij onszelf wijsmaken dat we alleen het beter zouden kunnen. Dit zou je Nexititus (of Brexititus imflamatus) kunnen noemen.
Jan Smid 8
Marc2406A Wildschut
Het geld gaat niet terugkomen. Stekker eruit trekken en laat ze maar overnieuw beginnen.
Willem Verhoeven 5
Die man is tezamen met zijn EU kornuiten helemaal van God losgezongen.
Is ethiek en moraliteit dan ook echt alleen bedoeld voor het gepeupel?
Een zeer goed artikel. Die Arno Wellens is echt een pitbull terrier. De enige die het echt snapt en het kan uitleggen ook.
marcel 7
Maarten 185
Vraag is wel, hoe zorgen we voor verandering. Bijna alle politieke partijen werken hieraan mee, in ieder geval de gevestigde partijen. Maar ook nieuwkomers zullen niet graag lijken uit de kast trekken en schulden gaan afschrijven.
Kortom hoe gaan we als bevolking zorgen voor een kentering van deze financiële waanzin? Iemand een idee?
Herbert Kuipers 3