
Innovatie is de motor van de welvaart, vindt ook Rochus van der Weg. Maar die is intussen wel de oorzaak van een aardverschuiving in de werkgelegenheid: het middenkader wordt gedecimeerd, de inkomensverschillen nemen toe en daarmee ook de onrust in de samenleving.
Het Financieele Dagblad van 17 oktober jl. opent met een hoofdartikel over sociale zekerheid, waarin de naargeestige uitspraak van oud-premier Ruud Lubbers uit 1990 wordt geciteerd: ‘Nederland is ziek’. Lubbers’ zorg was destijds de 1,6 miljoen mensen ‘aan de kant’; in de WW, WAO en Bijstand. Nu, 25 jaar later, zijn dit er bijna 1,7 miljoen. Met de toename van het aantal werkenden in deze periode met 2,5 miljoen naar in totaal 8 miljoen, lijkt Nederland nu ‘minder ziek’, maar het is wel ouder. Genoten in 1990 2,2 miljoen mensen volgens het CBS van hun welverdiende AOW, nu zijn het er 3,2 miljoen. Ofwel: de 8 miljoen werkende Nederlanders moeten bijna 5 miljoen uitkeringsgerechtigde landgenoten onderhouden of bijstaan in hun levensonderhoud. De actualiteit toont aan dat deze situatie houdbaar is.
Het beeld wordt zorgelijker als we naar de meer recente trend over de afgelopen zeven jaar kijken, na het crisisjaar 2008. Het aantal werkenden is constant op of rond deze acht miljoen, maar het aantal uitkeringsgerechtigden is opgelopen van vier naar bijna vijf miljoen. De verschuivende demografie eist haar tol.
De verschuivende demografie eist haar tolIn het FD van 15 januari 2014 betoogt de Amsterdamse economie-hoogleraar Bartelsman: ‘Binnen dertig jaar is de helft van de nu bestaande banen overbodig’. Op het jaarlijkse technologiecongres in Stockholm (FD van 13 november 2015) wordt zelfs gesproken over het verdwijnen van 70 procent van de banen in het komende decennium als gevolg van de digitale revolutie. Deze voorspellingen impliceren dat de verhouding tussen werkenden en uitkeringsgerechtigden verder onder druk komt te staan.
91 Bijdragen
bos
Wat 'n drama ? ontslagen .onderbetaling ?
Maar gelukkig is niemand verantwoordelijk voor dat drama ?
Of toch wel ?
maar tis zo georganiseerd dat er groot bedrog wordt gepleegd t.o.v. de 350.000 burgers ?
Elke dag van die piassen die proberen te vertellen dat het NIET goed gaat,maaar...........................
Het lijkt me dat het grote schande is
PS:gemeenteraadsleden vinden het " te moeilijk "
!0 miljard budget gaat naar het putje ?
sprake van insubordinatie ?
imo moeten ze de vuist ballen ?
DrNomad
Peteur
DrNomadBijstand is geen vetpot en gedwongen achterlijk werk doen -papier prikken of pizzadozen vouwen - is ook geen geweldig vooruitzicht. Dr Nomad heeft het erg goed met zichzelf getroffen, maar werkt volgens mij ook niet (meer).
Wil werk lonend zijn, dan moet je zorgen dat de kosten van levensonderhoud laag zijn. Ik ken trouwens genoeg voorbeelden van landen die gewoon op het kapitalistisch systeem draaien en die ook stilvallen.
DrNomad
PeteurBovendien redeneert u in wensen. U wilt niet dat de verzorgingsstaat het probleem is, dus zoekt u andere schuldigen. Iedereen doet dat, dus dan lijkt het net alsof het waar is van die andere schuldigen.
Voorlopig worden arbeidskosten verlaagd via, automatisering, immigratie, productie migratie, offshoring, flexibele contracten. Lijstje incompleet?
Mijn stelling is, iedereen wil zo min mogelijk aan de verzorgingsstaat betalen en er maximaal van profiteren. Uitzonderingen ontkrachten dit niet.
Ko Pernicus
DrNomadSpreek vooral voor uzelf Heer Nomad. Mijn logica werkt anders.
Ik heb zelf nog nooit van de verzorgingsstaat gebruik gemaakt, maar ik ken mensen die door chronische ziekte er op aangewezen zijn. En als je dat in je nabijheid ziet... dan wordt het plotseling goedkoop in 1 size fits all oplossingen te denken (= libertarisme).
Uw lijstje is er een van toverwoorden. Automatisering kan mooie dingen doen, kan ook veel ellende opleveren als bedrijven niet weten waar ze mee bezig zijn. Korte termijn denken viert hoogtij. Maar visie mag niet meer, geloof ik.
DrNomad
Ko PernicusLudovikaa
DrNomadKo Pernicus
DrNomadDrNomad
Ko PernicusDrNomad
Ko PernicusAbracadabra:
http://www.zerohedge.com/news/2015-12-02/lull-storm-its-getting-narrow-top-part-2
Ludovikaa
DrNomadKo Pernicus
Ik houd zo van hypes.
Nog eentje.... INTERNET OF THINGS!!!
Ik moet het nog zien die voorspellingen van 70% minder. Het is 1 ding of die ontwikkelingen potentieel hebben (dat denk ik namelijk van wel), het is een ander ding om er echt goed gebruik van te gaan maken (dat is vaak een stuk lastiger). Er wordt wel gedaan of je even ergens een knopje om moet zetten en dat daarmee alles anders wordt, maar "tis was lastiger dan je denkt". Wel leuk voor dure consultants, enzo. :-)
MvdB
Ko PernicusAh joh, ik vond de eerste computer lastig, moet je me nu bezig zien. Strijken vind ik nog steeds lastig. Doe mij daar maar een knopje voor ;-)
RichardBanLvMI
Innovatie > Aardverschuiving werkgelegenheid > Sociale onrust > Destabilisatie democratie > Populisme.
Op de valreep wordt nog even de term "duurzaam" gebezigd, maar dat lijkt meer ingegeven door een vreemd soort overmijdelijkheidsbesef. Het woordje <i>duurzaamheid</i> is momenteel hard op weg om een soort <i>Jaques D'ancona</i> status te verwerven. Zoals ooit geen panel op tv het kon stellen zonder deze praatgrage designbril, zo is tegenwoordig een bijdrage pas echt compleet, als ook even aan de duurzaamheid wordt gedacht, al is het maar terloops.
Terug naar het betoog.
Als we de tussenstappen in de redenering verwijderen, resteert: <i>Innovatie leidt tot Populisme.</i>
Misschien moeten worden gevreesd voor een ondernemende, digitaal vaardige populist die momenteel bezig is om in het diepste geheim de <i>EristwiederDa!</i>-app te ontwikkelen.
We zijn gewaarschuwd ;)
ST
RichardBanLvMIArtikelen op deze site komen op deze site steeds vaker voort uit ideologie in plaats van het "Follow the money" principe, waarvoor ik deze site ooit ben gaan lezen. Jij snijdt hier meestal prachtig doorheen.
RichardBanLvMI
STThnx en ik ben het met je eens: "Follow the Money" is een perfect uitgangspunt. Ik vind het echt een vondst om een site zo te noemen.
Voordat het volgen kan beginnen, moet een geldspoor natuurlijk eerst worden opgepikt. Wat je als lezer kunt bijdragen, is de spoorzoekers af & toe een suggestie te doen om ook eens op andere plekken te zoeken. Dan twijfel ik er niet aan, of het spoor zal leiden naar machtsconcentraties die tot dusver misschien wat onderbelicht zijn gebleven.
Ettilia Gargantyr
RichardBanLvMIShareholders value is de bijl aan de wortel van sociale cohesie.
Jan Willem de Hoop
En als ICT zoveel productiviteit gaat opleveren kunnen we er ook voor kiezen werk een beetje redelijk te verdelen en gaan we halve dagen werken en andere leuke dingen doen.
RichardBanLvMI
Jan Willem de HoopEDIT: ben overigens wel benieuwd in welke richting de auteur een eventuele uitweg ziet. Er wordt een doemscenario gepresenteerd, maar nergens lees ik ook maar een hint van een oplossing.
Repelsteeljte
RichardBanLvMIDrNomad
Jan Willem de HoopStonecity
Jan Willem de HoopJan Willem de Hoop
Dat populisme een bedreiging is voor de democratie vind ik niet automatisch vanzelfsprekend. Als een populistische stem in een democratie zorgt voor een coorrectie van beleid, dan werkt volgens mij de democratie gewoon goed.
Ook nu al zijn opkomstpercentages bij verkiezingen vaak laag. Dat kan uit tevredenheid voortkomen of uit ontevredenheid. Maar ik vind lag opkomstpercentage wel een manco voor goed functioneren van democratie.
Democratie vereist in mijn ogen begrijpelijke en duidelijke informatie. Daar ontbreekt het al jaren aan. Alle partijen volstaan meer en meer met het uitspreken van goede bedoelingen voor iedereen. Je zou het populisitsch kunnen noemen. Hiermee haal ik mijn eerder argument over populisme gedeeltelijk onderuit. Gedeeltelijk, omdat je via vage informatie moeilijk kunt beinvloeden.
DrNomad
Jan Willem de Hooppieter
Daarnaast besturen burgers daar niet over alles, alleen de politiek. Het economische systeem is nog steeds een oligarchie.
Ad Vocaat
pieterMwah,.......... er zijn nogal (grote) verschillen tussen Bund, Kanton en Gemeinde. De participatie aan referenda gaat zelden boven de 50% uit. En de burgers besturen niet zelf maar hebben (grote) invloed op het bestuur, in tegenstelling tot (o.a.) NL waar de (politieke) elite het monopolie heeft op de einduitslag.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Referendum_in_Zwitserland
Ad Vocaat
Ad Vocaathttps://nl.wikipedia.org/wiki/Politiek_in_Zwitserland
pieter
Ad Vocaatpubben
Big data houdt van correlaties. Het 'is zo', vervangt het 'waarom'.
Dat is het laagste niveau van kennis. Het zegt niets over causaliteit en echt begrip.
Als daar beleid en wetten op gemaakt worden dan verdienen onze advocaten handen vol geld in een nietszeggende rondpomp machine. Dan moeten de bijstandgerechtigden of lager opgeleiden verplicht en onder dwang aan het werk. Dan krijg je terecht verzet en dat is geen populisme in mijn optiek.
Apekool
pubbenGrote hoeveelheden data stellen je in staat om hypotheses te toetsen - dat is gewoon klassieke wetenschapsbeoefening.
Andersom kan een grote hoeveelheid data je in staat stellen verbanden te vinden waarvan je het bestaan niet kende. De meest basale toepassing is dan inderdaad direct gebruik te maken van dit (ogenschijnlijke) verband zonder het te begrijpen, maar de volgende stap is juist dat je hypotheses kan stellen (en toetsen!) op basis van de gevonden verbanden.
DrNomad
ApekoolMvdB
DrNomadJoost Vsser
Apekoolpubben
Joost VsserDrNomad
pubbenpubben
DrNomadMaar ik wil niet dat de burger, als ik ooit kanker zou krijgen met mijn BSN nummer en postcode kan googlen hoe die kanker cocktail eruit ziet.
DrNomad
pubbenpubben
DrNomadDaarnaast weet ik hoe het komt dat veel privacy gegevens in de zorg op straat belanden.
Hank.Rearden
pubben.
Uiteindelijk neemt aantal gevallen van kanker en hart- en vaat ziekten ondanks alle wetenschappelijke innovatie van laatste 100 jaar nog steeds toe, en zijn medicijnen daarvoor al decennia in gebruik. Daarbij moeten ècht hoogopgeleiden, vnl. onderzoekers, proberen te overleven bij krimpende budgetten (1,2) onder meer ten gunste van "European Stimulus" en niet nader gespecificeerd "Investment Fund" (3), ongetwijfeld gerund door asset managers/bankiers/accountants/juristen en andere alfa-sectoren waar kapitaal wel tegen plinten klotst. Onderzoekers worden zo afhankelijk van individuele donoren met subjectieve belangen i.p.v. evenwichtige verdeling van R&D kapitaal.
.
1. http://news.sciencemag.org/europe/2015/01/european-commission-reveals-details-proposed-cuts-science
2. http://www.aaas.org/news/senate-committee-nearly-meets-administration-request-nih
3. http://news.sciencemag.org/europe/2014/11/e-u-commission-wants-divert-horizon-2020-money-new-investment-fund
Eline
RichardBanLvMI
ElineZoals het op een gegeven moment bij een Ponzi piramidespel uit elkaar valt, zo is men bang dat de jongere generatie erachter komt dat er voor hen op termijn weinig meer in het vat zit. De laatste "deelnemers" aan het spel zijn dan de klos.
Binnen een stelsel dat is opgezet als een Ponzi scheme hebben demografische verschuivingen enorme invloed. Men vreest daarom dat de "solidariteit" in de samenleving op de tocht komt te staan omdat het systeem de generaties tegen elkaar dreigt uit te spelen.
Sanne
RichardBanLvMIRichardBanLvMI
SanneDaarbij ben ik het met JWdeH eens dat een impliciete aanname in het artikel wellicht niet uitkomt, nl. dat er een markt zou blijven bestaan om al die hoogopgeleide ict-innovators aan het werk te houden. Anders gezegd: als de koek op is, kun je appen tot je een ons weegt, maar dan is het toch echt <i>game over</i>.
<i>P.s.: Jan Willem, ik hoor het wel of je je kunt vinden in mijn weergave van jouw observatie.</i>
Jan Willem de Hoop
RichardBanLvMI1) In de hele wereldgeschiedenis is een hoge mate van ongelijkheid eigenlijk altijd de norm geweest. Meer gelijkheid is van na WO II tot en met eind jaren 80. Sindsdien is ongelijkheid weer toegenomen. De kunst is dat mensen dit niet of zo laat moegelijk doorhebben. O.a. door veel leningen / schulden, en denken daar uiteindelijk weer winst mee te maken, door oa. te zorgen voor afleiding en veel desinformatie. Grote ongelijkheid is dus eigenlijk normaal en de standaard.
2) Probleem is dat we dus voor het eerst met groepn mensen te maken krijgen die het slechter krijgen, die van redelijke gelijkheid naar grotere ongelijkheid gaan. Ongelijkheid is minder erg zoalang je niet beterr weet of gewend bent.
3) Probleem is ook dat verschillen door beeldcultuur, tv, pc, smarphoe IPad e.d. goed zichtbaar zijn. In dit kader las is onlangs artikel waarbij een aantal van de hele rijken vanwege angst hun rijkdom niet meer durven laten zien. Geld hebben en het niet durven uitgeven schiet ook niet echt op.
4) Grote verschiillen in de wereld zijn er altijd geweest net als oorlog en vrede op verschillende plekken. Door globalisering en beeldclutuur heeft tegenwoordig ales direct invloed op alles.
Ben in deze complexe materie waarschijnlijk beter in analyse dan oplossingen. Misschien ook te complex voor 1 of enkele personen. Daarom is he denk ik goed met elkaar te zoeken naar juiste perspectieven hoe naar deze zaken te kijken en welke oplossingen na te streven.
Ludovikaa
Jan Willem de HoopDe vraag is ook waarom zo'n proces de ene of de andere kant opgaat.
Jan Willem de Hoop
LudovikaaIn dat perspectief is streven naar ongelijkheid iet natuurlijks, maar totaal nieuw voor ons als grote massa. Ies waar we door verleidingen en schulden ons nog weinig bewust van zijn.
RichardBanLvMI
Jan Willem de HoopVooral dit laatste punt is illustratief voor de onderhandse manier waarop de middenklasse kapot wordt gemaakt. Om oorlogen en andere nuttige zaken te financieren, klopt de staat veel liever aan bij een Centrale Bank, dan bij de belastingbetaler. Diefstal via monetaire inflatie heeft voor de politiek het voordeel relatief 'onzichtbaar' te zijn. De desastreuze gevolgen voor de midden- en onderklasse worden het best beschreven door het <i>Cantillon-effect</i>, nl dat de monetaire injectie op een ongelijke manier ten goede komt aan de economie. In het kort: de <i>politically well connected</i> profiteren het eerst van het nieuwe geld, en de rekening wordt later betaald door de machtelozen, beter bekend als "de kiezer".
Die zien bovendien hoe machtige instituten zoals banken na wangedrag gewoon door de staat worden uitgekocht, een kostbare operatie die wederom voor rekening komt van de midden- en onderklasse. Men hoort dat geld over de balk smijten aan de nieuwste gevechtsvliegtuigen goed is voor de economie. In de modellen is het zelfs zo, dat wanneer twee landen ergens midden op de Atlantische oceaan elkaars militaire vloot vernietigen, dat dit een positieve bijdrage is aan het Bru
MvdB
RichardBanLvMIhttp://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:_tsULyIgTuQJ:fd.nl/economie-politiek/1129670/handtekeningenactie-voor-helikoptergeld+&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=nl
Joost Vsser
RichardBanLvMIHet zijn lopende vaten van tegenstrijdigheden.
Ettilia Gargantyr
Joost VsserWe moeten een ander soort economie uitvinden want er gaat geen banengroei komen.
Edit: op NPO2 een programma over werkeloosheid en dat er in feite 2 miljoen werklozen zijn ipv 650.000 en hoe moeilijk het is voor gekwalificeerde mensen om aan de bak te komen.
Bij Nieuwsuur een min of meer hulpeloos kijkende burgemeester die als commissaris functioneert voor het immigrantenprobleem en dat er voor het eind van het jaar er nog 12.000 plekken gevonden moeten worden. Daarbij legt deze meneer uit dat de statushouders 'begeleid worden naar de arbeidsmarkt'. This must be a joke.
Dat hele dossier explodeert op landelijk en EU niveau en de politiek explodeert mee.
Joost Vsser
Ettilia GargantyrJoost Vsser
Ettilia GargantyrFrans
Maar wat nieuw is is de invloed van overheid zelf. De overheid heeft ervoor gezorgd dat de mensen die niet snel genoeg nieuwe vaardigheden ontwikkelen zware problemen krijgen. Door markverstoringen en onvoldoende handhaving heeft de overheid er namelijk voor gezorgd dat er zeer veel inkomen nodig is om minimaal te kunnen overleven. Wonen, energie, eten en zorgverzekering zijn dusdanig duur dat zonder hoog inkomen (of uitkering) deze mensen niet kunnen overleven. Had de overheid bijv minder prijsopdrijvende restricties opgelegd voor het bouwen van woningen dan hadden de meeste mensen voor een paar duizend euro een onderkomen in hun bezit gehad waardoor hun problemen beduidend minder zouden zijn bij bijv. ontslag
Emmef
dan zou iedereen <em>gemiddeld</em> moeten kunnen rondkomen met een kortere werkweek.
<em>Gemiddeld</em> kan die kortere werkweek gecompenseerd worden door <em>of</em> hogere salarissen <em>of</em> door lagere prijzen (er is immers gemiddeld minder arbeid nodig). Belasting is in dit ‘gemiddelden plaatje’ irrelevant omdat het alleen geld verplaatst.
Toch zien we dat een steeds groter deel van de bevolking moeite heeft om rond te komen en niet minder kan gaan werken. Hoe kan dat?
Mijn conclusie is dat het geld niet goed verdeeld wordt: sommige goederen/diensten zijn dus overbetaald en andere onderbetaald. Historisch hebben de beter betaalden altijd meer democratische invloed gehad dan de slechter betaalden (tegenspraak). Meestal leidt dat tot een vergroting van de verschillen omdat eigenbelang meestal boven algemeen belang gaat.
Ludovikaa
EmmefRepelsteeljte
LudovikaaLudovikaa
RepelsteeljteRepelsteeltje
LudovikaaLudovikaa
RepelsteeltjeJan Willem de Hoop
LudovikaaRepelsteeltje
LudovikaaLudovikaa
RepelsteeltjeRepelsteeltje
LudovikaaLudovikaa
RepelsteeltjeRepelsteeltje
LudovikaaJan Willem de Hoop
RepelsteeltjeZo zal dit de euw van o.a. de genetica worden. Met alles wat daar bij hoort. Fouten, fraude, geld, privacy, de beste genen de beste overlevingskansen etc.
Repelsteeltje
Jan Willem de HoopTweede alinea: het zal ook de eeuw worden van genoom-engineering. Je moet voorzichtig zijn met wat de natuur ons geschonken geeft, maar bedenk eens wat dat kan doen voor degenen die het wat minder met zichzelf hebben getroffen.
Jan Willem de Hoop
RepelsteeltjeDenk bij aline 2 ook aan: Overheden die alles willen weten om er hun voordeel mee te doen. En ook bedrijven. En vraag je ook af of jezelf mag bepalen of jij of je toekomstige kinderen zelf mogen bepalen of ze het wel of niet getrofen hebben. We denken vaak aan lichamelijke eigenschappen / kwalen, maar denk ook aan geestelijke eigenschappen.
Repelsteeltje
Jan Willem de Hoop2: ik denk dat we allebei wel breed de consequenties van de ontwikkelingen overzien. Maar ik ben vooral een techno-optimist. Daarmee suggereer ik niet automatisch dat jij een - pessimist bent. Doordat we verschillende nieuwsbronnen volgen, kijken we anders tegen dezelfde ontwikkelingen aan. De tragiek van Engelen?
Jan Willem de Hoop
Repelsteeltje2) Ik zie zowel de positieve als negatieve zaken van technische vooruitgang. Vind het het nog lastig ze te doorgronden in effect op de echte veranderingen. Zoalang ze naast iets bestaands staan is het anders dan dat ze iets bestaands vervangen. Mijn negatieve kijk komt niet alleen vanuit nieuwbronnen, maar ook eigen ervaringen. Er wat nogal waat aangerotzooid in zeker ook ons land. Ben meer realistisch dan pessimistisch. Vind ik zelf maar mogen anderen anders tegenaan kijken.
Repelsteeltje
Jan Willem de Hoop2) Wat betreft je eigen ervaringen zou ik zeggen: deel die vooral, geanonimiseerd uiteraard.
Ludovikaa
RepelsteeltjeRepelsteeltje
LudovikaaLudovikaa
RepelsteeltjeRepelsteeltje
LudovikaaRichardBanLvMI
Emmef<i>(Ik neem hierbij voor het gemak even aan, dat de twee gestelde aannames afdoende zijn om uitspraken over de dagelijkse praktijk te doen).</i>
EDIT: ik wilde niemand voor zijn, maar hierbij dan toch maar even een schot voor de boeg. Er zijn namelijk op zijn minst 2 extra aannames nodig in het scenario:
(3) <i>de waarde van het geld is constant</i>, en
(4) <i>de staat doet niet aan <i>price fixing</i> (loon/prijspolitiek)</i>
In de praktijk is aan beide voorwaarden niet voldaan.
De staat (in dit geval de EU supra-nationale staat) heeft met gratuite geldinjecties (QE stimulus) een uiterst succesvolle bijdrage geleverd aan de geldontwaarding en van loon/prijspolitiek zijn legio voorbeelden te geven.
Meest beruchte is natuurlijk het EU landbouwbeleid en de price fixing (subsidiëring) van allerlei producten. Het wrange daarbij is, dat de ontstane overschotten massaal in ontwikkelingslanden werden gedumpt waar lokale boeren ten onder gingen door deze (goedbedoelde?) EU verstoring.
Het feit dat aan voorwaarde (3) niet is voldaan, is deels het antwoord op de vraag waarom de prijzen niet dalen. Als het geld minder waard wordt door monetaire inflatie, stijgen uiteindelijk de prijzen.
Repelsteeljte
EmmefDie snap ik niet. 'De' rijken zijn procentueel toch altijd in de minderheid? En dus stemmen de armeren op de portemonnee van de rijken?
Emmef
RepelsteeljteGrote bedrijven en de financiële sector omzeilen de democratie door lobbyisme (zie andere artikelen hier en elders). Zo beïnvloed de financiële sector een belangrijk deel van het economische curriculum en met name de invalshoek daarvan op universiteiten. En de grote bedrijven (en financiële sector) bepalen de politieke agenda grotendeels. Die handelen (zie crisis en de buitenlandse politiek) niet altijd in het belang van iedereen.
Deze grote bedrijven en de financiële sector zijn toch vaak eigendom van of bestuurd door beter verdienende mensen.
Als je kijkt naar de gekleurde manier waarop de bevolking wordt geïnformeerd via de mainstream media, dan kiezen minder bepaalde mensen vaak niet wat beter is voor henzelf, zelfs niet op de korte termijn.
Repelsteeltje
Emmef"Als je kijkt naar de gekleurde manier waarop de bevolking wordt geïnformeerd via de mainstream media, dan kiezen minder bepaalde mensen vaak niet wat beter is voor henzelf, zelfs niet op de korte termijn."
Dat vind ik een paternalistische opmerking... alsof mensen zelf niet weten wat goed voor ze is.
Maar ik ben het inhoudelijk met je eens... Waarom zitten er geen liberale partijen in de TK, terwijl 99 procent van de bevolking daar alleen maar baat bij zou hebben?
En maak je geen zorgen om de MSM, die verliezen hun mediamacht in rap tempo.
Emmef
RepelsteeltjeWel invloed, maar die is gemotiveerd met onvolledige of foute informatie.
Ik hoop echt met je mee dat de MSM <em>of</em> hun macht verliezen <em>of</em> op wonderlijke wijze hun doel hervinden… Maar daar zullen de ne(o/p)-liberale politici van Nederland niet bij helpen want die willen hun conservatieve macht behouden. Geef het volk brood en spelen en houdt ze dom.
Gudo Nijhof
Daarnaast is het niet lonend om wit geld te verdienen als je in de bijstand zit en zijn de boetes voor het vergeten van je urenbriefje invullen of voor het per ongeluk een foutje maken met andere inkomsten zo hoog, dat ik ze groot gelijk geef.
Ludovikaa
Gudo NijhofCarthago
De massaal illegaal maar toegestane import van onrendabelen gaat een cumulatief nog veel groter beslag leggen op de rijks belastingen, het meest ridicuul.De komende tsunami van gezinsherenigingen zal de doodsteek worden, er is al geen weg meer terug, en die komt er ook niet meer want de oligarche democratie laat dat niet toe. Nederigland is een verzopen polder met nog een rood,wit,blauwe vlag op een vuurtoren, je maintiendrai want we hebben nog 1400 miljard in de pensioenkas liggen op wallstreet. Triest landje.
Ludovikaa
CarthagoCarthago
LudovikaaLudovikaa
CarthagoEttilia Gargantyr
LudovikaaLudovikaa
Ettilia GargantyrBas
Ja banen zullen verdwijnen, evenals hele industrieën trouwens. Automatisering zal precies dat overnemen. bedrijfsprocessen die repetitief zijn in administratie, achter de kassa, basis IT functies en ga zo maar door. Heel triest natuurlijk als je dit gaat raken (en dat zal het zeker), neemt niet weg dat (net als in het verleden) weer talloze nieuwe functies ontstaan die we nu niet eens kennen.
De mens heeft uiteindelijk altijd iets wat een robot niet heeft en dat is de menselijke/persoonlijke kant, creatieve kant, inventieve kant (en dat hoeft echt niet een raketgeleerde te zijn) en ga zo maar verder. Het bekende voorbeeld een caissière gaat in plaats van op een krukje achter een balie scannen en vragen of je zegels wilt, door de winkel lopen en vragen hoe en waarmee ze van dienst kan zijn of simpelweg gewoon even een praatje maken.
Kortom ook in de toekomst is er voldoende werk ook voor het onder/midden en hoger kader.
Waar ik me qua arbeidsmarkt meer druk om maak is overal beloning van arbeid vs kapitaal en in het algemeen de herverdeling om de kloof te dichten (of iig niet gevaarlijk groot te maken).
Frank van der Velden
die innovatie is op de golfbaan Grevelingenhout te Bruinisse ver te zoeken.
Doe er wat aan, ilv uw kop in het zand steken
bos
======================================================
Nu zoeken ze nog bijbaantjes voor de postbezorger(partime 2 uren)
-------------------------------------------------------------------------
misschien iets voor thuiszorg ?:)
15 minuten voor de badkamer reinigen ?
PS:
De traditionele postbode moet in de toekomst meer doen dan alleen post bezorgen. Zo onderzoekt PostNL op dit moment of postbodes in hun wijk de boel extra in de gaten kunnen houden. In Schiedam loopt een proef met vijf bezorgers die onder meer foto's maken van overvolle vuilcontainers of andere problemen op het gebied van openbare orde signaleren. Ze geven deze informatie door aan de gemeente.