Die Grünen wint in CDU-bolwerk

3 Connecties

Relaties

Groenen Kernernergie

Locaties

Japan
0 Bijdragen

Links wint op alle fronten: Baden-Württemberg 'rood-groen', Frankrijk kotst Sarkozy uit. Straling Fukushima hoger dan gedacht en Hewlett-Packard baalt nu van bezuiniging op R&D.

Groenen winnen Duitse verkiezingen Baden-Württemberg
Bij de verkiezingen in de Zuid-Duitse deelstaat zijn de Groenen groter geworden dan de Roden. Grootste verliezers zijn echter de CDU en de Liberalen. De positie van partijleider Guido Westerwelle staat daardoor onder druk. De overwinning van de Groenen is te danken aan de gevolgen van de tsunami in Japan. De Groenen zijn categorisch tegen kernenergie en voorstander van een zo snel mogelijk sluiten van alle Duitse kerncentrales.

Voor het eerst in zijn bestaan krijgt de Duitse deelstaat nu een rood-groene regering. SInds 1952 was Baden-Württemberg de CDU aan de macht. Ook in Rheinland-Pfalz wonnen de groenen.
Bron: Financial Times Deutschland


Straling Fukushima veel hoger dan gedacht
Nog steeds is het nieuws dat de Japans kerncentrales komt onduidelijk en vaag. Nu lijkt het toch echt mis: de straling is veel hoger dan gedacht en de oorzaak daarvan lijkt te liggen in een (gedeeltelijke) melt down van de brandstofstaven. 'De situatie is veel ernstiger dan men ons heeft willen doen geloven,' zegt een expert verbonden aan de Universiteit van Southern California. Hij roept op tot ingrijpen door de Verenigde Naties.

Wie snel op de hoogte wil zijn: de rapportage van Reuters is compleet en belicht verschillende facetten.
Bron: Reuters


Hewlett-Packard: voorsprong wegbezuinigd
Het oudste Amerikaanse IT-bedrijf HP heeft het moeilijk. Het bedrijf loopt achter in cloud computing en heeft een opmerkelijk lage k/w voor een tech-bedrijf. Dat maakt noodzakelijke overnames tot een dure grap. Overnamedoelen zoals Red Hat en Tibco Software hebben een k/w verhouding van 42, veel hoger dan het gemiddelde van 18 over de afgelopen 5 jaar. Bloomberg analyseert wat er aan de hand is. Een van de oorzaken van de misere is ceo Mark Hurd, die in 2010 vertrok na een sexuele affaire. Hurd had enorm bezuinigd op de R&D van HP om de winstcijfers en zijn eigen bonus op te krikken. Daardoor loopt het bedrijf nu achter op concurrenten IBM en Oracle.
Bron: Bloomberg

Plus:

 

En dit vindt De Telegraaf het belangrijkste nieuws:

ERIC VAN THIJN JUICHT X-FACTOR CLASSIC TOE