Ai, ai, Oscar

4 Connecties

Pijnlijk: advocaat Hammerstein vaker in de fout.

Weer pijnlijk nieuws voor Oscar Hammerstein, de advocaat die vaker in de media lijkt op te treden dan dat hij een zaak wint. Werd eerder deze week al bekend dat een voormalige cliënt hem aanklaagt vanwege nalatigheid en om die reden alvast voor 7 miljoen euro beslag liet leggen op Hammersteins bezittingen, nu meldt Quotenet dat het lang niet het eerste akkefietje is waarbij hij zelf een advocaat nodig heeft.

 

In november vorig jaar blijkt Hammerstein namelijk al voor precies hetzelfde 'foutje' te zijn veroordeeld. Een Amsterdamse winkelier wilde, nadat in 1996 zijn winkel was afgebrand, hoger beroep instellen toen de verzekering weigerde uit te betalen. Zijn raadsman, Hammerstein, gaf toen niet thuis. Onterecht, zo oordeelde de rechter na een lang slepende civiele procedure - Hammerstein moest een ton schadevergoeding betalen.

 

Nog vervelender: volgens Quotenet lopen er op dit moment meer van dit soort zaken. Zou dat wellicht een van de redenen zijn dat Gerard Spong zijn zakenpartner twee weken geleden uit hun beider kantoor aan de Keizersgracht gooide?