Optiekoorts

1 Connectie

Relaties

Hype
0 Bijdragen

De handel in opties op startbewijzen voor de Elfstedentocht is losgebarsten.

Hoewel er welgeteld nog slechts een (1) toertocht is georganiseerd, is de handel in startbewijzen voor een eventuele Elfstedentocht al begonnen. Op Marktplaats.nl zijn vandaag tientallen advertenties geplaatst door schaatsers die mee willen doen, maar niet zijn ingeloot, of hebben verzuimd zich aan te melden als lid van de Vereniging. 
 
Startbewijzen voor de Elfstedentocht zijn schaars. De tocht heeft een maximale capaciteit van ongeveer 16.000 schaatsers en alleen leden van de Elfstedenvereniging kunnen meedoen. Omdat er meer leden zijn dan plaatsen, wordt er geloot. De startbewijzen zijn overigens persoonlijk en niet overdraagbaar. Zonder een vervalste ID lijkt het weinig zin te hebben om er een te kopen.
 
Desondanks doet de vrije markt zijn werk. Hoogste bod tot nu toe: €1011, van ene Jeroen Mast, 'Achterhoeker met schaatskoorts'. 'Ik ben fit en er helemaal klaar voor echter helaas uitgeloot. Naast eeuwige dankbaarheid wil ik er zeker ook voor betalen. Ik hoor graag of u mijn sportwens in vervulling kan laten gaan!'