'Harde werkers' blijven 50% belasting betalen

5 Connecties

Relaties

Euro Kalbfleisch Belasting Sparrow

Organisaties

Icesave

Belasting verlaging tot slechts 50%, Icesave gaat toch terugbetalen, Kalbfleisch huurt een pr-zwaargewicht in en waarom leveren we zo weinig patenten af? Dit is de newswatch.

Nog steeds helft van inkomen naar de staat

Ooit flirtte de VVD met de flat-tax, en die komt steeds dichterbij. Frans Weekers verlaagt de belastingtarieven tot respectievelijk tot 30, 40 en 50 procent. Vandaag lanceert hij met zijn belastingplan in de Tweede Kamer.

De laagste inkomens gaan er relatief het meeste op vooruit. Zij betaalden 33%. Het hoogste tarief komt helaas nog steeds niet uit onder de 50 procent, zodat we de eerste zes maanden nog altijd voor de staat moeten blijven werken.

‘Ik wil de werkgelegenheid stimuleren. Dat kan door de belasting op consumptie iets te verhogen en de belasting op arbeid te verlagen’, zegt de staatssecretaris.

Vanwege de omvangrijke bezuinigingen die het kabinet wil doorvoeren, kan de VVD-bewindsman geen ’gratis’ lastenverlichting uitdelen. De lagere loonbelasting zal worden betaald door de invoering van een uniform hoger btw-tarief.

Bron: De Telegraaf

 

Patentencrisis in Nederland
 Nederland raakt achterop bij de aanvraag van patenten. Waar andere landen, na een terugval in 2008-2009, in 2010 op het hoogste niveau ooit zijn beland, valt Nederland verder terug. Dit blijkt uit cijfers die gisteren zijn vrijgegeven door het Europese Patent Office (EPO) in Brussel.

Het aantal aanvragen voor patenten vormt een goede graadmeter voor de dynamiek van de innovatie van een land. Wat dat betreft lijken critici van het innovatiebeleid van 'Den Haag' het gelijk aan hun zijde te krijgen. Nederland heeft in 2010 bijna 7120 patentaanvragen ingediend bij het EPO. Dat is een teruggang met 10% ten opzichte van 2009.

In dat jaar vormde het aantal aanvragen ten opzichte van 2008 al een vermindering met 5%. Deze negatieve spiraal komt bij geen van de 38 bij de EPO aangesloten landen voor. 

Bron:Financieele Dagblad

 

Schaüble redde de Euro

Mooie reconstructie in Wall Street Journal. Angela Merkel, Madame Non, werd in een tien uur durende vlucht van Duitsland en Zuid-Korea overtuigd haar verzet tegen het uitdijende Euro-fonds op te geven. De IJzeren Dame uit Berlijn had geen zin om te moeten bloeden voor Griekse, Ierse , Spaanse en (later bleek) Portugese spilzucht. De Eurofiele CDU-er Wolfgang Schäuble wist Angie zo ver te krijgen om haar Europese hart te laten spreken. 

Bron: Wall Street Journal

 

Icesave betaalt terug

De bevolking heeft geen zin om de bancaire schulden af te lossen, dus begint de veroorzaker er zelf mee met, met behulp van de IJslandse regering. Minister-president Johanna Sigurdardottir van IJsland komt met het heugelijke nieuws: we gaan bijna alles terugbetalen. 

De regeringsleider belooft dat de berooide Nederlandse Icesave spaarders tot 90 procent terug krijgen in afwachting van rechtelijke dwangbevelen. Over de rentevergoeding laat ze zich niet uit.

Bron: VK 

Sparrow moet Kalbfleisch redden.

Het is een wonderlijke zaak. De man die bij de NMa moest zorgen dat kartelboeven worden ontmaskerd blijkt zelf een kleine radar in een vuil zaakje te zijn, waarbij vriendjespolitiek een rol speelt.

NMa-baas Pieter Kalbfleisch zou in zijn functie als vice-president van de Haagse rechtbank met een bevriende collega-rechter hebben meegewerkt aan een set-up om een bevriende vastgoedmagnaat te helpen in een dispuut over grond bij Schiphol. Althans, zo verklaarde zijn ex-vriendin vorige week onder ede in de Utrechtse rechtbank.

Waar of niet, het imago moet nu worden gered door Jeroen Sparrow, pr-zwaargewicht van het bureau Sparrow & Partners.

Overigens organiseert Sparrow & Partners al vele jaren iedere zomer de Tax Freedom Day, het evenement dat de dag viert vanaf welke mensen - wegens de belastingheffing - eindelijk echt geld gaan verdienen.

Bron: NRC

 

Verder:

Waar blijven de apps op andere tablets?

En grijze hel in België