Bierpaniek: Heineken schakelt Google in

2 Connecties

Onderwerpen

Strauss-Kahn

Organisaties

IMF
0 Bijdragen

Strauss-Kahn zaak staat op ploffen, vrouw blijkt leugenaar; bier is uit en Nederlandse PWC voor rechter wegens Madoff-zwendel. Plus: MySpace verkocht voor $35 miljoen, wat zegt dat over Hyves? Dit en meer in Newswatch van 1 juli.

Bierconsumptie neemt af…
Dat blijkt uit het Nationaal Bieronderzoek. In 2009 was het nog 72,8 liter, vorig jaar nog maar 72 liter. Het alcoholvrije segment steeg nog wel. Wat is er loos met het bier?
Bron: Telegraaf 
 
… en Heineken schakelt Google in
De brouwer gaat voor miljoenen adverteren en krijgt toegang tot data van Google. Het advertentiebudget van Heineken bedraagt zo'n €2 miljard; het zwaar inzetten op internet door Heineken zegt veel over de betekenis van internet en is opnieuw een harde klap voor print. 
Bron: Emerce 
 
 
Strauss-Kahn zaak staat op springen; kamermeisje leugenaar
Onderzoekers hebben nogal wat gaten geschoten in het verhaal van het aangerande kamermeisje. Hoewel er DNA-sporen van Dominique Strauss-Kahn op de vrouw zijn aangetroffen – sperma? – zou er twijfel zijn over het waarheidsgehalte van haar verhaal. 'It's a mess on both sides', aldus een rechtbankmedewerker. Afgewogen verhaal van de Times. De kans is groot dat DSK vanavond weer een vrij man is. 
 
 
Verkoop MySpace voor $35 miljoen; Hyves veel te duur?
Bij de Telegraaf zullen ze zich nu achter de oren krabben. News Corporation, van  uitgever Rupert Murdoch heeft de sociale site voor slechts $35 miljoen verkocht. Dat is een dollar voor iedere regelmatige bezoeker (zijn er nog 35 miljoen). Vergelijk dat eens met de – naar eigen zeggen – 10 miljoen Hyves-gebruikers, waarvan de meeste kinderen zijn. Zes jaar geleden betaalde Murdoch nog $580 miljoen. En de Telegraaf betaalde €43 miljoen voor Hyves. 
Wat was nou de oorzaak van de snel tanende populariteit van MySpace? De analyse voorspelt weinig goeds voor Hyves: alle lokale partijen zijn weggevaagd door Facebook. 
 
 
Nederlandse PWC voor rechter in verband met Madoff-zwendel
De Nederlandse tak van PwC deed begin deze eeuw boekencontroles voor de in Nederland gevestigde Fairfield-fondsen die € 7,3 mrd door Madoff lieten beleggen. Waarom merkten ze niets? Knepen ze soms een oogje toe? De rechter gaat het uitzoeken.
Bron: FD.nl  (betaald)
 
Quick & dirty: het nieuws in 60 sec

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 567 leden