"Herinneringen aan een valse hond"

Nina Storms en haar biograaf Eric Smit vertellen deze maand in Park Magazine hoe ze elkaar als vermoeide boksers in de armen zijn gevallen.

"Het was januari 2005 toen Quote, Eric Smit en Jort Kelder me de ultieme klap in het gezicht gaven met het verhaal ‘Oh Nina’, waarin ik als een soort ‘SM meesteres’ werd neergezet." De eerste zin van de beschrijving van Nina Storms op haar relatie met FTM-oprichter Eric Smit, hakt er gelijk in. In het tweede nummer van Park, de Vanity fair van de lage landen, krijgen Smit en Storms uitgebreid de ruimte om terug te blikken op de nogal gespannen verhouding die de twee jarenlang met elkaar onderhielden. In de zomer van 2010 legde Storms nog beslag op alle bezittingen van Smit, dit in verband met de publicatie van de zakelijke biografie Nina, de onweerstaanbare opkomst van een powerlady.

Nina spaart Smit niet in haar relaas over Smit. Ze beschrijft hem als een "valse hond". Een beeld dat haar met name werd ingeprent door een foto waarop de journalist "als een dolle hond een pistool aflikt. Met die foto kwamen mijn ergste verwachtingen over hem uit". De foto werd in 2007 door fotograaf/DJ Krijn van Noordwijk gemaakt ter illustratie van een artikel in de jaarlijkse glossy Blaadje.
Storms beschrijft verder hoe de toenadering tot haar ergste vijand zich kon voltrekken.

Pingpongen met Pieter
Smit zelf krijgt ruim baan om zijn ervaringen van de laatste anderhalf jaar op te tekenen. Zijn verhaal begint in Cannes in de villa van Nina. Daar wordt hij, zittend aan de rand van het zwembad, door de heer des huizes uitgedaagd tot een tafeltennisduel. Storms beloofde Smit in 2009 nog "tot onder zijn knieën afzagen".

Opmerkelijk is vooral de opmerking van Nina Storms bij de eerste ontmoeting die ze met Smit in de zomer van 2010 in het Amsterdamse Okura Hotel heeft. Bij die gelegenheid zegt ze het volgende tegen haar plaaggeest: "Eigenlijk lijk je wel een beetje op Pieter".


Lees het hele verhaal in Park Magazine