Het beste van Follow the Money (week 31)

2 Connecties

Werkvelden

Media Journalistiek
0 Reacties

Speciaal voor u: de hoogtepunten van afgelopen week op Follow the Money. Met deze week onder meer de willekeur van verzekeraars die tot verlies van het succesvolle Buurtzorg leidde. Én: hoe verkoop je bitterballen in China?

Wat is er lekkerder dan in het weekend de tijd te nemen om goede stukken te lezen. Artikelen die u eerder gemist had of waar eerder geen tijd voor was. Daarom op deze plek de hoogtepunten op Follow the Money van de afgelopen week, zodat u ze op uw gemak nog eens terug kan lezen.

Rabobank weet wel raad met lastige klant

FrauderegisterBanken nemen jaarlijks duizenden mensen op in hun frauderegisters, zonder tussenkomst van de rechter. Maar is dat altijd terecht? De Utrechtse vastgoedondernemer Marco Hoogeveen won vorige week een rechtszaak, nadat Rabobank hem in het frauderegister had opgenomen. Onterecht, daldus de rechter. Joris Heijn schreef het voor u op.

Knallen met bitterballen in China

bitterballen 2De Rotterdammer Benjamin Broekman vertrok ruim 40 jaar geleden naar Azië voor de (kleding)handel. De ondernemer hoopt nu de Chinese markt te overspoelen met zijn Dutchy bitterballen en kroketten. Dennis Mijnheer interviewde hem toen hij in China was. ‘Dit land is zo crazy groot.’

Hoe willekeur zorgverzekeraars tot verlies leidt bij Buurtzorg

BuurtzorgHet succes van thuiszorgorganisatie Buurtzorg vertaalde zich jaar op jaar in winst en indrukwekkende groei. Tot 2013. Zorgverzekeraars weigeren namelijk voor alle geleverde zorg te betalen. Redacteur Eelke van Ark beschrijft hoe je als zorgorganisatie gestraft wordt voor succes.

De hardnekkige verslaving van megabanken

VerslavingEen ingezonden stuk over een thema dat Follow the Money aan het hart gaat: er is nog altijd weinig verandert in de financiële wereld en de bankenlobby trekt zich weinig aan van maatschappelijke onvrede. Door de garantie dat de overheid hen altijd zal redden als ze omvallen, kunnen megabanken onbeperkt en goedkoop geld lenen. Nu sturen ze ook nog aan op expliciete subsidies door het nieuwe resolutiefonds dat EU breed wordt ingesteld. Dat moet gestopt worden, menen Europarlementariër Bas Eickhout cum suis.  

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 274 leden

Volg Redactie
Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
Annuleren