Spyker krijgt 150 miljoen uit China

3 Connecties

Relaties

Zwitserland

Personen

Osama bin Laden

Organisaties

Saab AB

Vandaag in de Newswatch: met de zoveelste Houdini-act heeft Victor Muller Saab weer even gered. De Zwitsers bevriezen geld van dictators, en wie krijgt de miljoenenbeloning voor de tip die naar Bin Laden leidde?

En weer tovert Victor Muller op het juiste moment een konijn uit de hoge hoed: het Chinese Hawtai Motor Group. De Chinezen nemen voor 120 miljoen een belang van bijna 30 procent in Saab's moederbedrijf Spyker, en voorzien Muller ook van een lening van 30 miljoen euro. Met dat geld moet de productie in Zweden weer op gang komen, terwijl Muller de mogelijkheden om met Saab de Chinese markt te betreden roemt.
Bronnen: FD, Elsevier

Zwitsers pakken miljoenen van Khadaffi en co

Zwitserland heeft grote hoeveelheden in het land gestald geld bevroren die zouden toebehoren aan dictators uit het Midden-Oosten. Van Egyptenaar Mubarak (475 miljoen dollar) tot Libiër Khadaffi (415 miljoen dollar) en de Tunesische oud-president Ben Ali (60 miljoen): allen kunnen ze fluiten naar hun couranten uit Zwitserland. Al beweert Khadaffi dat het geld dat de Zwiters aan hem toeschrijven niet van hem is.
Bronnen: Forbes, Wall Street Journal

Bin Laden dood. Maar wie krijgt de beloning?

Goed, we kunnen er ook vandaag niet omheen: de dood van Osama. Interessante vraag die nog niet beantwoord is: wie krijgt nu die 25 miljoen dollar die de Amerikanen al tien jaar beloofden voor de gouden tip? Werd de Al Qaeda-leider verraden? Gaan de miljoenen naar een Guantánamo-gevangene, of naar een lokale Pakistaanse tipgever? Het Witte Huis wil er nog niets over zeggen.
Bron: Slate

En verder:

Google nu ook in Zuid-Korea in problemen met de privacy

Tweede Kamer achter plannen om buitenlandse hedge funds aan te pakken

Plus: het NOS Nieuws in 60 seconden: